Ренета Инджова: Народът ни ще връща Милиардите, които ГЕРБ Откраднаха от Еврофондовете на Брюксел!

Прокуратурата е тотално зависима от ГЕРБ и няма да си мръдне пръста, въпреки чутовните кражби за милиарди във Фонд „Земеделие“. 10 години партията на Борисов краде поголовно и безугледно. Такова нещо не е имало никога. А най- лошото е, че скоро всички ние ще трябва да върнем на Брюксел това, което ГЕРБ заграбиха от еврофондовете. Това заяви в свое интервю днес бившият служебен премиер Ренета Инджова.

Българските капиталисти си надвиха над масрафа. Още щом взе властта, Борисов ги навърза и обримчи в най-голямата и мощна клиентелистка мрежа, създавана някога у нас. Даде им монополни бизнеси и феодални владения, а в замяна те трябваше да се отчитат на ГЕРБ и да крепят властта й. Извън тия монополи и европейските фондове в България друг бизнес няма. Затова и бизнесмените ни са партийни назначенци, сложени да контролират едни парични потоци. На такива феодали не им трябват нито производства, нито туристи, нито развитие. Просто слагат катинара и дърпат дивиденти. Това е истината за управлението на ГЕРБ.

Замисляли ли сте се защо строителството на магистралите е топ приоритет за Борисов по време и на трите му мандата. В икономиката има един принцип – скритото винаги се проявява, но малко по-късно. Така съвсем скоро ще се разбере, че девет десети от европейските пари, които ГЕРБ са взели за построяването на инфраструктура – са си ги прибралипо джобовете. Борисов прекрасно разбира, че си отива. Затова и сега бърза да стартира всевъзможни проекти – строежа на АТМ „Хемус“, масирани ремонти в центъра на София и във всички областни градове, шосета, тангенти… Целта му е да избегне катастрофата в последната си отсечка. Борисов сега цели да заложи максимално голям брой нови проекти, за да може когато БСП вземе властта и му подири сметка за откраднатото, той да каже, че парите са вложени в строителство, категорчна е Инджова.

Проблемът на България днес не е само в кадрите, той е системен. Затова и няма как да се реши с подаване на оставки. Необходима е радикална промяна, категорична е Ренета Инджова.

Да вземем скандала с къщите за гости. Под западен натиск, както и при „АпартаментГейт“, държавата се активизира. Наложи на част от нарушителите глоби и върна едни 10 млн. евро от откраднатото в бюджета. Но това е капка в морето и е ясно, че управляващите го правят за да замажат очите на Европа. Обаче е повече от сигурно, че Брюксел ще си поиска всичко откраднато. И накрая ще се окаже, че имаме повече да даваме, отколкото сме взели.

Тогава народът и политико-икономическият елит у нас ще трябва да се разберат кой ще връща парите. Ако политиците и техните бизнес кръгове поемат тази отговорност и се разберат кой колко ще дава – добре. Но по- вероятният сценарий е същите вкупом да забегнат зад граница с откраднатото. Тогава народът ще трябва да връща парите. И тогава възниква страшният въпрос: С тази обезкървена, емигрирала държава, на която не й е останала работна сила… как точно ще се издължим на Брюксел?!

По повод 1 май – международния ден на труда, Ренета Инджова заяви, че следвайки западните стандарти за колониални държави, България се е превърнала в капиталистическа страна без работници. „Всеки се изживява като средна класа, нищо че няма два лева в джоба си. Ние се превърнахме в едно абсурдно общество, в което има лекари, но няма сестри, има едри земевладелци, но няма селяни, има инженери, но няма работници… И има вопиюща нужда от премиер и водачи на нацията, но вместо тях си имаме един пожарникар и един физкултурник. Съвсем скоро на тази територия ще остане сал един политически елит… който няма да има кого да управлява“, каза Инджова.

Бедни общества по света има много. Но безперспективи, без механизъм, по който да се преодолее тази нищета – по това сме уникално място„, каза Инджова.

Днес 22 % от българите са под линията на бедността, според НСИ. А това означава мъртва хватка между най- бедните и най- богатите. Но като казваме „богатите“, не визираме олигарсите, а техните храненици, които горе- долу са също около 20 %. Трудно може да се излезе от тази пропорция. И проблемът не е толкова в бедността, а в липсата на перспектива, в рамките на тази наложена ни от Запада матрица, да се справим с проблема. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Тази госпожа не участвали в разпродаването на даржавната собственост преди години.Крадеца вика дръжте крадеца.
    Моля ви не се опитвайте да промивате мизаците ни.Всеки бивш политик е отговорен за сегашното състояние на държавата.

    • Въобще не си прав- Ренета Инджова е един изключително честен човек. Не е участвала в никакво разграбване на каквото и да е. Но за да го знаеш, е необходимо малко от малко да си чел и да си се интересувал.

      • Не беше ли предсидстрл на комисията за приватизацията.За това няма какво да се чете то се помни ако имаш малко мозък

      • До НМ:

        И какво като е била председател на комисия? Знаеш ли къде и с колко пари живее тази жена в момента. Дали се е облагодетелствала от това си председателско място според теб. И ако се е облагодетелствала, къде са й парите тогава, след като в момента живее в бедност. Не пиши, без да знаеш, драги ми НМ. А относно язвителната ти забележка – дали имам мозък или не- не знам. Но със сигурност имам очи- съсед съм на г-жа Инджова.

  2. Благодаря ви г-жо Инджова за проникновеното предупреждение. Голям ваш почитател съм. Бъдете жива и здрава и ако има вариант, върнете се в политиката. Страната ни има нужда от честни и висококвалифицирани кадри като вас.

    • Не знам кой как живее но всички политици включително и твоята съседка е била в народното събрание и е допринесла за блсгополучието на страната.Като са много добри защо гладуваха закон че не носят отговорност за делата си относно масовата приватизация.Гласувайте си за когото искате но ви питам след време с какви очи ще погледнете внуците си и ще им обясните защо България е толкова Западнала .

      • До НМ:

        България е западнала, защото е победена страна от Третата световна война (някои я наричат Студената война). И е победена с всички произтичащи от това последствия- плаща репарации, армията, суверенитета и икономиката й бяха унищожени от победилите я западни държави… и т.н. Зададена ни е рамка от западните ни господари, в която рамка няма как да постигнем просперитет. Което не означава, че всички хора, минали през политиката, са маскари. Приеми че все пак някакъв малък дял от тези хора са били наивни идеалисти. А ти с твоя краен песимизъм какво предлагаш – да опъваме петалата и да мрем ли?!

  3. Ренета Инджова ПРЕМИЕР
    Рени,чакаме те да се върнеш в политиката на бял кон.

  4. ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ ЗАВЪРНАТ ДЕЦАТА НИ ЗА ДА ИЗХВЪРЛИМ ЗАВИНАГИ ОТ ЖИВОТА НИ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ И ВСИЧКИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП

  5. БОЙКО И ЦВЕТАНОВ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ РАЗСТРЕЛЯНИ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ

  6. Няма ли да спрете да говорите за пари и икономика ! Хората са по – ценни от икономиката!Ако ги няма няма икономика!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *