Разкритие: Борисов е Продал „Южен поток“ на Турция за 4 млрд. евро!

„Борисов продаде „Южен поток“ на Турция, а сега иска да продаде и „Турски поток“ – на Гърция“. Това написа журналистът Васил Василев в свое разследване, посветено на далаверите на премиерът-мутра. В разследването си и за тези свои твърдения Василев се позовава на източник от Турция. „Има категорични доказателства за тази мръсна сделка“, твърди журналистът.

„Прогнозите за проекта „Южен поток“ бяха, че България ще печели по 400 млн. евро годишно само от транзита на руския газ към Европа и Турция. А отделно газта щеше да ни струва с една трета по-евтино, отколкото на останалите страни. Това означава, че който е спазарил „Южен поток“ с турците, е получил от тях поне 4 млрд. евро. И цитираната сума е абсолютния минимум, тъй като според прогнозите количеството на синьото гориво, което ще минава през този тръбопровод, тепърва ще се увеличава през годините. Борисов е продал „Южен поток“ на Ердоган, за да се реализира на негово място „Турски поток“. И за тази услуга е получил 4 млрд. евро, които са му предадени на ръка и след това ги е сложил директно в собствения си джоб.“, твърди още Васил Василев.

През 2013 г. строителството на газопровода „Южен поток“ беше замразено от тогавашния премиер Пламен Орешарски под натиска на САЩ, и по-точно след внезапната и бясна визита на покойния вече американски сенатор Джон Маккейн.

Няколко месеца по- късно обаче, ГЕРБ, които бяха сдали властта под натиска на улицата, си върнаха управлението на страната в коалиция с т. нар. Реформаторски блок, и първата работа на Бойко Борисов беше да бастиса окончателно „Южен поток“ с извинението, че ЕС не одобрявал проекта.

Васил Василев

Това, че Брюксел и Вашингтон не искаха нито „Южен поток“, нито строящия се в момента „Турски поток“, е вярно. Но пък как така само България клекна да прекрати окончателно проекта, при положение, че и Италия, и Унгария, и Австрия бяха страни по трасето на газопровода и декларираха върла готовност да се борят със зъби и нокти за този проект?!? И се бориха… но отказът на Борисов лиши от смисъл всички по-нататъшни техни усилия. В същото време твърдостта на Германия в отстояването на „Северен поток-2“ й донесе успех.

1 година след като Борисов погреба „Южен поток“ Ердоган коментира в свое интервю: „България сгреши с отказа си да строи „Южен поток“, и ние се възползвахме, за да направим „Турски поток“.

Заради западно зависимия и изменчив Борисов, при реализацията на „Турски поток“ Москва реши да заобиколи България и заяви, че тръбата за Европа ще мине през Гърция. Всички помним как при последното си посещение в Русия, Борисов бе позорно изритан. Опита се да замаже гафа с лъжата, че е договорил с Путин тръбата на „Турски поток“ да мине през България. Но Кремъл го опроверга в официално съобщение.

Междувременно обаче политическата обстановка в Гърция рязко се промени – САЩ им тръснаха още 2 военни бази и ги затиснаха, а Македония премина изцяло под влиянието на Запада. Затова, макара и с отвращение, руснаците пак кандисаха да преговарят с банкянския лъжец. Въпреки, че Гърция продължаваше горещо да желае този проект за себе си.

И сега за втори път руснаците съжаляват за това си решение: Преди 2 дни Владимир Путин обвини публично правителството на България, че умишлено бави строителството на трасето на „Турски поток“, за да угоди на Запада. Руският президент обаче предупреди, че е готов да се откаже от договора със страната ни и да потърси други партньори – разбирай отново Гърция. Все пак проектът е силно желан от Атина и те със сигурност ще направят всичко необходимо, за да го защитят пред Брюксел.

Истината е, че и в Турция, и в Гърция на власт са национално отговорни правителства, които се борят за просперитета на страните си…, докато Борисов и шайката му разпродават България на парчета за собствена изгода. Едно обаче е сигурно – някой ден ще бъдат съдени. И ще се окичат с решетки за кражбите си, за безсрамната си търговия с влияние, за предаването на българския национален суверенитет. Ще бъдат съдени и за платеното проваляне на „Южен поток“. Бъдете сигурни! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Василев има връзки в чужбина и най-вече там, където знаят със сигурност, какво се е случило. Щом го твърди, значи може да го докаже и Борисов е време да бяга…

  2. КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ОТ СВЕТА БЪЛГАРСКА ЦИГАНИЗИРАНА ОПРОСТАЧЕНА РАЯ НА ИЗБОРИ СПИШ ХОДИШ ЗА ГЪБИ А ПОСЛЕ РЕВЕШ ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕШ ДА СЕ ИЗПРАВИШ И НЕ СПРЕШ ПРОТЕСТИТЕ ДО ПЪЛНА ПОБЕДА И ДА ИЗРИТАШ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ ОТ ВЛАСТТА ЗАЩО НЕ ГО ГРЪМНЕШ

  3. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА МАФИОТ КОЛКО НАРОД ИЗБИ ЗА ДА СКРИЕ СЛЕДИТЕ СИ И КОЛКО УМОРИ ОТ ГЛАД КОЛКО ПРОКУДИ ОТ БЪЛГАРИЯ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗМОЖНО САМО АКО БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА Е ПОКОЙНИК

  4. От Борисов всички може да се очаква, но този материал е фек нюз от путиновата пропагандна машина и се разбира само по едно изречение „Международната обстановка около Гърция трайно се влоши, американците им тръсната 2 военни бази, а Македония премина изяло под влияние на Запада“ е пълна лъжа. В Гърция няма американски вонени бази, премахнати са още 1984 година с национален референдум. Ако приемат бази, трябва също да стане с национален референдум. Там демокрацията е много по развита, управляващите се допитват до народа си. А за Македония „под влияние на запада“ също е лъжа по путиновски. Македония кандидатства за НАТО и ЕС, но нали Путин не може да разграничи двата запада- САЩ и Европа, също мрази и САЩ и Европа, си говорят небивалици.

    • Удари си два шамара и после се ограмоти малко. Написаното в материала е точно, а ти си невежа. В Гърция има 2 американски бази отскоро, а разлика между САЩ и Западна Европа няма, защото Вашингтон е геополитическия господар на ЕС.

  5. По точно е материал на БСПарите, които сега рИват срещу ГЕРБ по путиновски, а не се виждат, че са ги вършили същото като Борисов във всичките си управления. В енергетиката се борят 36-те руско български олигарси на БСП срещу обигарха на ГЕРБ Борисов, кой да грабне баницата. БСП беше я грабнал първа, като дойде Борисов на власт реши той да грабне енергетиката. БСП въобще не е алтернатива на ГЕРБ- две партии еднакви като сиамските близнаци и омесени от едно тесто, със същите престъпни дела във властта, двете еднакво грабели и унищожавали България !!!

    • А ти вероятно си соросоиден трол на заплата при грантаджията Иво Прокопиев. Що не си продължи коментара, да ни светнеш, че алтернативата е т.нар. „градска десница“ в лицето на Радан Кънев и Миглена Кунева – грантаджии на издръжката на американското посолство, също като теб.

  6. Никой нищо не е донесъл, а още по-малко, отнесъл от този свят! Нима тази пословична истина е непозната за крадливата пасмина, припознала себе си за елит?!

  7. Преди да прочета края на материала си казах: „Е, с това вече е сигурно, че Мутрата рано или късно ще плаща за всичко… Дали със затвор или разстрел, повече от сигурно е.“
    Народът го ненавижда и кълне! Ще има възмездие! Изрод тъп…

  8. Тези и подобни коментари за престъленията на Борисов чуваме всеки ден. Кога най-после ще има съд над него и го вкарат на топло

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *