Радев: ЕС ни отказа помощ за кризата с тока и газта, натиска ни да пуснем Р.С. Македония без двустранен договор!

Зелената сделка звучи красиво и наистина е необходима, но при сегашното равнище на технологиите не можем да си я подволим. Няма как да говорим за стабилна и независима енергетика без базови мощности като тези на въглища или АЕЦ. Това подчерта президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел, където взе участие в Европейския съвет.

Там една от най-обсъжданите теми бе шоковото поскъпване на тока и последиците за икономиките на общността. „ЕС категорично отказа финансова или друга конкретна помощ в тази ситуация – отговорността се прехвърля изцяло на държавите членки и те трябва да се справят с тези кризи, разчитайки на собствените си финансови възможности“, отбеляза Радев. Отхвърлено е било неговото предложение за временно намаляване на цените на парниковите квоти, което е много важно за държавите с голям дял на въглищата в енергийния микс, каквато е и България.

Все пак е било прието до средата на ноември да се извърши проверка на пазарите на еленергия и газ и системата за търговия с емисии, за да се установи дали има спекула. По думите на Радев „сериозна съпротива“ е срещнало предложението му за анализ на връзката между цените и екологичния пакет „Готови за цел 55“.

„Докато не намерим решения как да съхраняваме енергията от ВЕИ, а такова устойчиво решение в момента няма, ние не можем да задраскаме нашите базови мощности. Когато говорим за стратегическа автономност, това значи да продължим да произвеждаме енергията си от АЕЦ и въглища. Решенията на ЕК за спиране на производствата на тези видове енергия са доста прибързани, особено като се има предвид настъпилата кризисна обстановка“, категоричен беше Радев.

Радев: Говорих пет пъти с Меркел за РС Македония, тя иска да ги пуснем в ЕС

С Ангела Меркел (федерален канцлер на Германия – бел.ред.) си говорихме поне пет пъти за Северна Македония, разкри Румен Радев. „Тя е приела за своя кауза България да отвори вратата на Северна Македония към европейска интеграция още тази година. Решаващият съвет ще е през декември“, добави той.

КОМЕНТАРЪТ:

ЕС достатъчно се ангажира със създаването на енергийната криза. Не е редно да чакаме и да я разрешава. Това е само началото на края. Зелената сделка праща ЕС в небитието. След този тотален разгром следва разпад. Съветът ни към всички евроатлантици, соросоидни глобалисти, русофоби, трансхуманисти  и прочие джендъробюбци е: Пуснете си Траурния марш! Защото Одата на радостта е за нас, останалите нормални хора. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ДО ДНЕС БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОСТАВАМЕ ДО БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ЗАВИНАГИ

  2. Чудесно ще е да чуем одата на радостта, но собствениците на които нашите национални предатели подариха РОДИНАТА ни дали ще са съгласни?
    Тяхната цел е подмяна християнското население, може би с цигоно-негърски ваксинирани примати и тотално заличаване на България, българският народ, българския език и българската история. Затова е и големият напън с македонската ни област.
    Няма господар, който би се отказал от земята си доброволни, нито такъв, който да се лиши от 350 млн. ваксинирани оФци-консуматорки.

  3. Какъв съюз с тази банда мародери, командвана неизвестно от кого, неизвестно от къде. Трябва веднага да напуснем тази клоака и ако на този отличник с наколенки не му идва на ум, някой трябва да предложи 3 в 1, РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАПУСКАНЕ ЕС, заедно с изборите.

  4. Не си ли променят радикално начина на мислене от Брюксел бавно но сигурно ЕС потъва в много отношения, а ние най бързо…като колония…следват нелицеприятни неща.

  5. Прави впечатление примиренческата нотка в обясненията на президента. Не е нужно да ни информира само какво решават и му разпореждат големите в Брюксел. По важно е той каква позиция е заел. Дали се е опълчил или само се е свивал както правеше Тиквоча преди него. Уж е генерал, а нито веднъж не застана като Орбан да брани интересите на страната от външен диктат. Болшинството от народа очаква от него да види смела патриотична позиция и за Скопските сърбомани, и за Белене и за антируската истерия, а той се прави на неангажиран с тези теми. Не ми харесва такъв предпазлив да не кажа озъртащ се генерал. Даже и към БСП, които го направиха президент, се държи някак гърбом, противно на измъченото тяхно усилие пак да го подкрепят. А насреща си да виждат видимата негова студенина към подкрепата им и нито дума за някаква признателност за нея. Този човек не си ли дава сметка, че като трупа пропуски и негативи, не само смалява шанса си за втори мандат. но и много скоро ще заглъхне в историята като голямото разочарование проспал възможностите и надеждите за нова, следмутренска България.

  6. Верно ли? Нищо, няма проблеми. Важното е ти да се държиш прилично и нищо да не й отказваш! Мухльо презрян!

  7. Като е отказал ес-а, РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ!!! ДОБРО НЕ ВИДЯХМЕ ОТ НЕГО!!!

  8. Прав си, Панчо! Не обръщай внимание на Тъпи анонимни кратуни…

  9. ам-ците са ни завладяли и ето защо, когото и да изберем задължително ще е техен послушко. Осъзнайте това и гласувайте за Радев, защото другите ще слушкат и Борисов. Ето защо Борисов е срещу Радев. Мрази го, защото му наруши крадливата диктатура. Сега на Борисов му трябва послушен нему президент. Бедна ми е фантазията какво ще се случи ако успее да елиминира Радев. Последователите на Борисов бълват уникални тъпотии срещу Радев само и само да си спасят партийния хляб. Действат точно като комунистите, които плюят. Лизачи срещу заплащане.

    • За Вас няма ли други кандидати, да кажем Костадинов, че ще гласувате за този печен праз?

  10. Веднъж предател, цял живот предател – първо предаваш семейството си, после тези,които са те извадили от нищото и направили президент и накрая закономерно предаваш Родината – Триморие, Македония, америкогъзомийство и т.н.

  11. Оох, народе, не разбра ли, че сме колония, подчинена
    на ам-амците. Вънщнополитическите решения ги взимат те. Няма да допуснат на ръководен пост някой, който има потенциал да взима самостоятелни решения, които не са изгодни за тях. Не съм русофил, патриот съм, ето защо, съм америфоб. На тях им трябва нашата територия за обграждане на Русия – икономическо (нали помните как само за едно денонощие тук дойде тяхен представител, за да спре южен поток и … Борисов клекна. Нямам представа как са го принудили. Вероятно са го заплашили с разкрития и вредна политика срещу България. Трябваше им послушко катго него. Икономически слаба държава България им е също изгодна. Борисов се гърчеше в шикалкавене и вероятно за това запрегръща Ердоган. Е… има зад себе си голяма държава и ползва религиятакато заплаха за света и инструмент за манипулация на мюсюлманите. Исторически уж факти са обработени с цел да внушават чувство на велика няция у простото слабограмотно население. Те сигурно вярват, че ще завладеят Европа. А според тях, Булгария е тяхна изконна земя, подло прилапана от гадните последователи на руски агресори. Това последното са споделяли с мен колеги турци, които живеят там. Те искрено вярват, че това е истина и искат отново да се върнат в земите си, на пример във Филибе. Това е името на града според тях. Не е Пловдив Пловдив е измишльотина, за да се заличи истината, че това е турски град. Убедени са и мечтаят да живеят във Филибе – това, че е толкова древен град е доказателство, че е турски според тях. Иска ми се да съм измислила тези ала бала твърдения, нооо уви, тези неща съм ги чула и научила от съседите с мания за величие.

    • Проф. Иво Христов цитира какво му казал високопоставен турски дипломат на някаква среща в Истанбул. На въпроса на Христов какво мисли за България той отговорил – „Като погледна от Истанбул виждам Виена“. Какво Филибе, какъв Пловдив, Виената гиделим.

    • И аз съм чул много бръщолевения и пиянски глупости на маса, но не бих тръгнал да споделям всяка дочута простотия с интелигентната аудитория на този сайт. Но ако съдя по употребения от теб израз „гадните последователи на руски агресори“, ти ЕОЧ не си особено интелигентна. така че ти е простено да ни занимаваш с глупости.

  12. Явно Радев не умее като Бойко да им лиже газовете а ние логично трябва да мислим каква ли ние файдата от ЕС ,време е да излезем от тея душевни

  13. „До 2030 година няма да има нито държава България,нито оцелели българи!“

    Едмонд дьо Ротшилд

    • Такъв беше планът, но както се разбързаха поне с една петилетка ще го изпреварят. Кой е предполагал, че толкова много еничари с български паспорти живеят в РОДИНАТА ни и единствената им мечта е затриването на България и българският народ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *