Първанов подметна плахо: Може да се оттеглим от властта, китката увяхна

първановАБВ  дежурно  намекнаха, че с единия крак са опозиция и  може да напуснат властта.

Те обвиниха  ГЕРБ, че след победата на местните избори  проявявали високомерие, не ги брояли за слива  не се вслушали в предложенията им за  бюджета за 2016 г.

Това силно засегнало отцепниците от БСП и Георги Първанов заяви  пресконференция в Народното събрание, че отново има критична ситуация и се чудели  дали да останат във властта.

Имам усещането, че високите резултати от местните изборите на  ГЕРБ са причината  да си вдигнат малко повече носа, каза Първанов и веднага се застрахова, че не става дума за  ръководството на ГЕРБ, а за някои депутати  в парламентарни комисии.

Късно е, либе, за китка, коментираха веднага думите на бившия президент във форумите. Първо трябва да отговорите на избирателите си какво изобщо правите във властта, а тогава да плашите с оставки! Що за странна коалиция ръководи България?

Първанов се маха от БСП, обезкървява я, прави собствена уж лява партия, взема някакви жалки процентчета, които го връщат в политиката и за да не бъде натикан в сляпото й черво, изведнъж се съюзява с доскорошните си врагове от ГЕРБ и започва да управлява в коалиция с тях. Много по-достойно щеше да остане в опозиция и да си сътрудничи с левите в страната, тъй като не може лява партия да води дясна политика. Това го пише във всички учебници.

Ама защо не бръснели за слива АБВ. Нито избирателите им, нито ГЕРБ. И двете страни не вярват на Първанов, защото когато човек веднъж стане предател, може да стане много пъти още. Важна е първата крачка, а тя беше направена.

В момента БОСТАН е в действие, ГЕРБ подкрепи искането на ДПС за по-малки осигуровки на тютюнопроизводителите /електората им/ и Първанов се почувства десета дупка на кавала и започна да хленчи по пресконференции.

Смешен плач! Кого плаши с оставка? На ГЕРБ му е все тази вече подкрепя ли го АБВ или не, защото си осигури гласовете на ДПС. А изкуствената формация на бившия президент спокойно може да отиде в историята. Само че той е прекалено властолюбив, за да го позволи.

Така че, по-кротко с пресконференциите. Бавно и полека с Калфин и Румен Петков се превръщтае  в клоуните и смешниците в политиката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Махай се бе! Остави БОСТАН да се удави. Ще имаш повече авторитет, ако си извън властта!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *