Власт! Румяна Бъчварова скубе половин милион годишно от данъкоплатците!

Румяна БОколо половин милион лева на година плаща българският данъкоплатец, само за да издържа чиновниците, които се въртят около  Румяна Бъчварова.

И на  двата ѝ поста  –  вътрешен министър и вицепремиер, тя е обградена с екип от свои хора, които вършат част от работата й. И за целта получават доста сериозни заплати. Тя е от малкото хора, които имат два политически кабинета с отделни служители и отделен бюджет, стана ясно след парламентарно питане на депутата от Лява България Красимир Янков.

Той получи писмен отговор от вътрешния министър. Там е записано, че в политическия ѝ кабинет като вицепремиер на щат са назначени девет сътрудници, а в личния й екип  в МВР работят 4 души и още един на половин щат.

В това число не влизат зам.-министрите и техните подчинени и целия министерски чиновнически апарат плюс чистачките, а служители, които единствено работят само за Бъчварова и изпълняват нейни поръчки. .

Възнагражданията в първия кабинет са 263 262 лева, а в МВР личният екип на министърката сътрудниците са получили за 8 месеца в МВР  на заплати 163 317.23 лева само за заплати. Освен това са сключвани договори за частни поръчки за още 30 000 лева.

В тази сума не влизат двете заплати на Бъчварова, които тя получава от двата си поста, нито бонусите, които традиционно се раздават в министерствата.

Според изчисленията на Янкова чиновниците на Бъчварова харчат половин милион лева годишно и още толкова „скрити пари“ само за нейната работа. В тях влизат а командировките ѝ в чужбина,  непрекъснатите й пътувания в страната, охраната й, шофьорите шофьорите и охраната ѝ, хората, които й осигуряват сигурността на местата, на които отива и дневните командировъчни за всички тях.

След като се посяга на възнагражденията на полицаите и техните права, те трябва да знаят колко харчи техният министър. А това е един милион на година при неубедителни резултати от министерстването й ,  категоричен бе  Красимир Янков пред журналисти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *