Ще ни сполети ли гръцкият икономически колапс?

krizaРодни експерти по икономика алармират, че България е застрашена от съдбата на Гърция, ако веднага не престане пилеенето на държавна пара. Желязната финансова политика се е пречупила под натиска на общественото недоволство, което може да доведе до огромна дупка в бюджета за тази година, твърдят спецовете. Непредвидените раздавания на финанси незабавно трябва да бъдат спрени.

Кризата удари най- силно частният бизнес у нас. Там съкращаненията са най-много, както и финансовите загуби. А единствено фирмите внасят „свежи пари” в хазната. Въпреки това, частните предприемачи все още не са получили парите си от държавата. Икономистите смятат, че е крайно време правителството да свали kriza1хомота от бизнеса и да прехвърли част от отговорността и върху държавния сектор. Въпреки че оттам най-много се бунтуват, реално съкращенията са доста по-малко, отколкото при частниците.

Всеобщо е мнението, че в страната се появяват ясни сигнали за възстановяване на икономиката. Но ако сега се отпусне края и се раздават пари на всеки, който реши да стачкува, ни очаква гръцкия колапс. Според по-критични финансисти, правителството прави доста излишни харчове и се опитва да угоди на всички като съчетава дясна и лява политика в едно. Ако се раздават пари с тези темпове, в средата на годината няма да има и хазната ще остане празна. Експертите съветват управниците да спазват строго реформите, тъй като, според тях, в момента са ги прекъснали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *