Путин: Трябваше да защитим хората в Донбас от тази нацистка измет

Решението за обединяването на Крим с Русия беше взето, защото след преврата през 2014 г. новата власт започна да потиска и репресира руснаците в Украйна. Това каза руският президент Владимир Путин на среща с новия състав на Обществената палата. „Те просто ни поставиха пред избор, при който не можехме да направим нищо друго, освен да застанем в защита на хората, които живеят там. След това те прехвърлиха репресиите срещу Донбас, и в цяла Новорусия“. „Трябваше да защитим хората от тази нацистка измет“, заяви руският лидер.

Путин квалифицира опитът на Запада да провокира еврейски погроми в Русия (скорошният случай в Махачкала- б.р.) като „невероятна свинщина“ и заяви, че Русия вече не може да бъде наричана „страна-бензиноколонка“. По думите на Путин, в състава на Руската империя не е имало никаква Украйна. И никакъв автохтонен народ, различен от руския, не е имало там по онова време: „Когато започнаха да формират Съветския съюз, тогава създадоха огромна Украйна, преди всичко и до голяма степен за сметка на южноруските земи. Идеята на комунистите е била по този начин изкуствено да намалят руския етнос, който е 90 % от населението на Руската империя, за да не се надигне в СССР вълна на руски национализъм“.

ТАСС събра основните акценти от изказването на Путин:

– Русия вече не е „страна-бензиноколонка“, както я наричаха пренебрежително на Запад: „Вече 43% от растежа на икономиката ни е в сферата на производството.“

– Сега руската икономика, за разлика от западната, расте: „Тази година ръстът на нашия БВП ще бъде 2,8-2,9% или дори 3%. А във водещите икономики на Европа – минус. Малък, но минус. И те страдат, а проблемите им се задълбочават все повече. Не злорадстваме, а просто констатираме този факт.“

– Русия не би присъединила Крим, ако не беше политиката на украинските власти: „Ако нашите отношения с братска Украйна се развиваха нормално, по съвременен, добронамерен начин, на никого не би му хрумнало да присъединява Крим към Руската федерация, въпреки желанието на местното население за това още от 91 г. насам“.

– След преврата от 2014 г. украинските власти започнаха да унищожават всичко руско, да вършат „скандални неща“, „репресии, убийства“, „пълно беззаконие“: „Те просто ни поставиха пред избор, при който не можехме да направим нищо друго, освен да застанем в защита на хората, които живеят там. След това същото направиха и с Донбас, и с цяла Новорусия“. „Трябваше да защитим хората от тази нацистка измет.“

– Към 24 февруари, 2022 г. вече нямаше друга алтернатива на специалната военна операция: „Нямахме друг избор“.

– В състава на Руската империя не е имало никаква Украйна. И никакъв автохтонен народ, различен от руския, не е имало там по онова време: „Когато започнаха да формират Съветския съюз, тогава създадоха огромна Украйна, преди всичко и до голяма степен за сметка на южноруските земи. Идеята на комунистите е била по този начин изкуствено да намалят руския етнос, който е 90 % от населението на Руската империя, за да не се надигне в СССР вълна на руски национализъм“

– В света „няма аналог на украинската корупция“: „Там корупцията фактически е узаконена“.

– Дори Съединените щати няма да могат да победят този феномен: „Те вече са замислили тотална смяна на украинския елит – както икономическия, така и политическия. Но отсега ще им кажа – всичко ще си остане по старому“.

– Опитите на Запада да организира еврейски погроми в Русия са „невероятна свинщина“: „Те подкрепят евреите в Израел, но чрез своите агенти от Украйна се опитват да организират провокации – еврейски погроми в Русия. Това е просто невероятна свинщина!“.

– Не е трудно да се провокира реакция на събитията в ивицата Газа: „Лесно е да се хвърли искра, много е лесно! На фона на ужасите, които се случват там, е лесно да се направи това. Тези, които провокират случващото се днес в Палестина „нямат сърце, то е от камък!“.

– „Колкото по-силни сме – икономически, военно, вътрешнополитически – толкова по-малко желаещи ще има да ни изключат откъдето и да било.“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Зеленски избива цял един народ и дълго нов няма да порасте, ред е на останалите още живи. Осакатените са оставени сами да се оправят, на вярващите православни храмовете са отнети и се молят под небето, и светът аплодира измет. Неусетно неизменно и българите чезват в друг геноцид. 80 % от храните внос и продоволствената независимост е мит, енергийната, жените в детеродна възраст с едно дете със секцио заради любовни игри, макар с едно раждане жената не научава любовта. Българинът клети няма негативен опит от новия живот и с пълни щепи го набира, ако ще го има, щом подражава на безвкусици

  2. И през управлението на СССР не е бил налаган с насилие „украински език“ в Украйна, хората си говореха на родния си руски език там!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *