Путин: Трябваше да започнем СВО още през 2015 г. Измамата на Меркел с Минските споразумения само загатва срещу какви Безнравствени, Зловещи Сили сме се Изправили! (С ВИДЕО)

Путин от срещата на ЕврАзийския икономически съюз в Киргизия: Разочарован съм от думите на Меркел. Не съм очаквал да чуя такова цинично признание за измама от бившия федерален канцлер

Акцентите от изказването на президента Путин:

За събитията в Украйна

Процесът по уреждането на конфликта в Украйна няма да е лесен и ще отнеме известно време, но в края на този процес ще се стигне до мирни преговори. Участниците в този конфликт, най-вече Украйна и западните й куратори, ще трябва да се примирят с реалностите, които в момента се разкриват и се оформят на място под напора на СВО.

Руската военна операция е в ход. При нас всичко е стабилно. Към днешна дата няма нерешени въпроси или проблеми. Няма предпоставки да организираме нова вълна на мобилизация.

Най-острите проблеми със снабдяването на войските ни вече са отстранени. Проблемите, разбира се, далеч не са решени изцяло, но е въпрос на още малко време да изчистим напълно нещата. Така или иначе, най-належащите проблеми, според мен, вече са затворени. Военните ни обсъждат възможността за ротация на мобилизираните в зоната на военната операция.

За думите на Меркел

Признанието на Меркел, че със споразуменията от Минск са били блъф, чрез който посредниците Германия, Франция и целокупният Запад са мамели Русия за да спечелят време Украйна „да стане по-силна“… тези думи силно ме изненадаха. Разочароващо е. Честно казано, не очаквах да чуя това от бившия федерален канцлер, защото винаги съм смятал, че ръководството на ФРГ е искрено с нас. Да, разбира се, беше на страната на Украйна, подкрепи я. Но все пак ми се струваше, че германското ръководство винаги искрено се стреми към уреждане на принципите, за които се договаряхме, които бяха постигнати, включително в рамките на Минският процес.

Това цинично признание на Меркел само доказва, че решението на Русия да започне специална военна операция в Украйна е било напълно оправдано. Сега разбирам, че нито Украйна, нито западните й ментори са имали намерение да изпълняват Минските споразумения. Впрочем ръководството на Украйна, в лицето на бившия й президент Порошенко, вече направи подобно признание. Порошенко каза, че никога не е имал намерение да изпълни Минските споразумения – нито по време на преговорите, нито в момента на подписването. Но все пак, дори след тези цинични признания на украинския президент, вярвах, че посредниците Германия и Франция са били искрени в желанието си да се постигне мир.

Оказва се, че те също са ни мамили, като целта им през цялото време е била да помпат Украйна с оръжия зад гърба ни и да обучават украинската армия за военни действия срещу Русия. Явно сме се ориентирали твърде късно, честно казано. Наша е грешката, че не започнахме Специалната военна операция много по-рано.

Но тогава, през 2015 г. все още се надявахме, че ще успеем да постигнем мир и да предотвратим геноцида над руското население в Украйна в рамките на Минските споразумения. Сега обаче вече сме 2022 г., СВО е в ход и изниква въпросът за доверието. Доверието ни към Запада е на кота нула. Как да преговаряме? За какво? И дори да се споразумее за нещо, можем ли да се доверим на тези хора?!

В края на нашата СВО все пак ще има преговори. Но те ще са при такива условия, при които не ние, а Западът ще трябва да рискува и да ни се довери.

ВИЖ ВИДЕОТО:

За тавана на цената на петрола

Таванът на цените на руския петрол, въведен от Запада, приблизително съответства на текущите цени на международните пазари, така че не е нужно да се притеснявате за бюджета. Няма да имаме загуби при никакви обстоятелства. Но ако се позволи на потребителите да определят цената, това ще доведе до колапс на цялата индустрия, в която инвестициите вече са недостатъчни. Таванът, наложен от ЕС в един момент ще доведе до катастрофален скок на цените, който ще удари инициаторите на тази мярка. Това е глупаво и недомислено решение, вредно за световните енергийни пазари, но най-вредно и даже самоубийствено за самите западни държави.

Така или иначе Русия, както обявихме по-рано, няма да продава петрол на онези, които налагат таван на цените, и може да обмисли намаляване на производството. Отговорът ни ще бъде посочен в президентски указ, който ще бъде публикуван в рамките следващите няколко дни.

За размяната на Виктор Бут

Преговорите за размяната на предприемача Виктор Бут бяха водени от Федералната служба за сигурност на Русия. Контактите със САЩ продължават, никога не са спирали на ниво специални служби.
В такива преговори се говори само за размяна на пленници, но те създават „определена атмосфера”.

За ядреното възпиране

Руската ядрена доктрина, за разлика от американската, не предвижда превантивен удар, а само ответен удар.
В същото време Русия може да помисли дали да не взаимства от САЩ идеята за превантивен обезоръжаващ ядрен удар. Сега, в сравнение със САЩ, ние разполагаме не само с „по-модерни и много по-ефективни“ крилати ракети, но и с хиперзвукови системи, с каквито „все още САЩ не разполагат”. Ядрени бойни глави, качени върху такива ракети, достигат по-бързо ответната страна.

За газовия съюз

Идеята за сътрудничество между Русия, Казахстан, Узбекистан и Иран по отношение на газа има добра перспектива за бъдещето, а решения, които ще направят възможно реализирането на тази идея, определено могат да бъдат намерени. Всички страни искат тази съвместна инициатива и са готови за общи инвестиции.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ТЕ НЯМА ДА ЗАБРАВЯТ И ПРОСТЯТ,ЧЕ РУСИЯ Е ПОБЕДИТЕЛ! И Е,КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ИМ СЕ ПОКАЖЕ,ЧЕ ПАК ЩЕ Е ПОБЕДИТЕЛ!

  2. Да му мислят “нашите” демонични разбесняли се караконджули. Ще изпращат ли оръжие за геноцид.
    Мислят си, че ще им се размине.
    Не, няма да им се размине- поименно се знае кои са. Нито един няма да се измъкне от геената. Нито един. Въпрос на време. Няма да има къде да се скрият- и на Марс дори!

  3. Фактът, че в Украйна е установена фашистка власт не оспорва никой. На съвистта на тяхния национален герой Степан Бандера лежат Бабий Яр, Волинското клане, живота на хиляди украински партизани, патриоти и червеноармийци. но това не оправдава агресията на Путин, въпреки моята признателност и уважение към Русия

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *