Путин: Със САЩ можем да се Сбием и без да използваме ядрени оръжия! Искаме мир, но е смешно да преговаряме с Украйна само защото на Запада са му свършили боеприпасите (С ВИДЕО)

Тази нощ руската държавна информационна агенция РИА и държавната телевизия „Россия-1“ пуснаха 3-часово интервю с президента Владимир Путин. Обсъжданите теми включваха възможна ядрена война, изборите в САЩ и разширяването на НАТО. Ето някои акценти от интервюто с руския президент:

„Готови ли сме за преговори? Да, готови сме. Но само за преговори не въз основа на някакви „прищевки“ след употребата на психотропни лекарства, а въз основа на реалностите, които са се развили в рамките на конфликта. Това е първото.

Второ. Многократно ни беше обещавано какво ли не. Обещаха да не разширяват НАТО на Изток, а после ги видяхме на нашите граници. Те ни обещаха, че вътрешният конфликт в Украйна ще бъде разрешен с мирни, политически средства. Както си спомняме всички, трима външни министри на Полша, Германия и Франция пристигнаха в Киев и обещаха, че ще бъдат гаранти на тези споразумения – ден по-късно направиха държавен преврат. Те обещаха да изпълнят Минските споразумения, а след това публично обявиха, че от самото начало не са имали никакво намерение да изпълняват тези обещания. За Запада преговорите в Минск са били само възможност да печели време, за да въоръжи и обучи бандеровския режим в Украйна. Обещаваха ни много неща, така че вече голите им обещания не са достатъчни.

Да седнем да преговаряме сега само защото им свършват боеприпасите, е смешно. Ние сме готови за сериозен разговор, в който да разрешим конфликтите между Русия и Запада по мирен път. Но Западът първо трябва да докаже с дела, че сегашното му предложение за мирни преговори не е пауза, която иска да използва за превъоръжаване, а е сериозен разговор с гаранции за сигурност на Руската Федерация, каза руския президент.

Според него Москва няма да се съгласи на преговори, които ще бъдат използвани от Украйна и Запада като „пауза за превъоръжаване“ и ще изисква „гаранции за сигурност“ за Русия. 

Той също така добави, че Русия е наясно с „морковите, които западните правителства ще размахат“, за да убедят Москва, че са съгласни на мирни преговори. 

„С ояли се хора, чийто нос е в кокаин, се преговаря лесно. Но с умните, които стоят зад тях е по-трудно, те са по-опасни, защото те влияят на съзнанието на обществото, включително и на нашето. Ще пускат всякакви свои подвеждащи изкушения във вид на „моркови“ за нас“, обясни Путин.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Руският президент коментира за пръв път и изказването на френския президент Еманюел Макрон от 26 февруари, който заяви, че „не може да изключи“ изпращането на западни войски в Украйна. Според Путин това няма да промени нищо.

„Ако говорим за официални военни контингенти от западни държави, съм сигурен, че изпращането им в Украйна няма да промени ситуацията на бойното поле. Това, както и изпращането на оръжия не променя нищо“, подчерта руският държавен глава.

В интервюто си за руски медии Путин предупреди също, че ако в Украйна влязат полски войски, те няма повече да излязат. „Варшава ще поиска да си върне земите, които смята за исторически свои“, заяви руският лидер, цитиран от РИА Новости.

„Те искат да си върнат земите, които смятат за исторически свои и които са им били отнети от бащата на народите Йосиф Висарионович Сталин и дадени на Украйна. Те искат да си ги върнат, разбира се. И ако там влязат официални полски части, те едва ли ще си тръгнат – просто ще окупират Западна Украйна“, прогнозира Путин.

По думите му, САЩ разбират, че ако разположат американски войски в Украйна – Русия ще разглежда този ход като намеса.

„(В САЩ) има достатъчно специалисти в областта на руско-американските отношения и в областта на стратегическото сдържане“, каза Путин.

Путин добави, че сценарият с ядрена война е малко вероятен. „От военно-техническа гледна точка, разбира се, сме готови“, добави той в отговор на въпрос. „Защо трябва да използваме оръжия за масово унищожение? Никога не е имало такава необходимост. С американците можем да се сбием и без тях“, каза той.

Русия и САЩ са най-големите ядрени сили, контролиращи повече от 90% от световните ядрени оръжия. Ако Съединените щати проведат ядрени опити, Русия може да направи същото, добави Путин, макар според него да „не е необходимо“.

„Само ние и американците наистина имаме триади (начин на организация на ядрените сили, включващ междуконтинентални балистични ракети, стратегически бомбардировачи и подводници – бел. ред.). Но и в това ние сме много по-напреднали. Целият ни ядрен компонент е по-модерен“, заяви още Путин.

Той се похвали, че въпреки че ядрените сили на САЩ и Русия поддържат „повече или по-малко паритет“ по брой на носители и бойни глави, руските са „по-модерни, както знаят всички специалисти“, отбелязва АФП.

„САЩ развиват компонентите на своите ядрени сили. Ние също. Не мисля, че това означава, че те искат да започнат ядрена война, но ако го направят (…) ние сме готови“, подчерта Путин. Той отрече да е обмислял използването на тези оръжия в Украйна.

„Защо трябва да използваме средства за масово унищожение? Никога не е имало такава необходимост. С американците можем да се сбием без да използваме ядрени оръжия“, заяви руският президент, като подчерта, че руската военна доктрина предвижда използването на такива оръжия, само ако е заплашено съществуването на страната или в случай на „посегателство срещу нашия суверенитет и независимост“.

Путин направи своите коментари преди президентските избори на 15-17 март, на които със сигурност ще спечели още шест години на власт. Руските сили наскоро направиха фундаментален пробив на фронта, докато Украйна изпитва недостиг на боеприпаси. 

Въпреки че ракетите, доставени от САЩ и Обединеното кралство, причиняват известни щети на Русия, те нямат способността да променят ситуацията на бойното поле, каза Путин. Той също така коментира и записания разговор между висши германски офицери за удар по моста, свързващ Русия с Крим, определяйки го като „нищо повече от фантазии“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Европа се лиши от газ, петрол които на Русия не са и нужни, Русия се лиши от европейски стоки, които не са и нужни. Европа се лиши от оръжия, които не са и нужни, Украйна на която нужни, без народ остана да ги ползва

  2. Лично аз не съчуствам на краварите. Натисна ги голяма беда и вият, че вият. Няма го вече Льоня – една бутилка водка и правят, каквото си искат. Няма го и белязания – малко кеш и всичко е наред. Сега, а сега – покана – „Елате да се бием“ – няма, какво да го правят Владимирович, просто няма – маризчия е и това не им харесва. Той е извънземен и в него е надеждата, нещо на този объркан от краварите свят, да се оправи най-после!

  3. Русия притежава повече от 64 000 мегатона ядрени запаси. С такава държава никой не би посмял да се бие. Американците знаят много добре това и блъфират. Що се отнася до Украйна – тя е изкуствена държава, създадена с декрет от Владимир Илич.

  4. Ключово събитие определя развоя на войната, провала в Истанбул на договорката руски либераларолигархиата с украинския, и тяхното мнение единствено възможното, и Пр Путин насетне определя правилата

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *