Русия пренасочва петрола си от Запада към БРИКС, спира и газа за Германия! Европа навлиза в Рецесия!

Русия задълбочава търговските си връзки със съюзниците си от БРИКС заради санкциите на страните от т. нар. солидарен Запад и забраната им за внос на руски петрол. Това заяви президентът Владимир Путин по време на онлайн бизнес форум на страните от БРИКС (Индия, Китай, Русия, Бразилия и Южна Африка).


Износът на Русия на суров петрол за Китай е нараснал с 55% спрямо предходната година. Стана ясно също, че Русия е изместила Саудитска Арабия като основен доставчик на суровината за Китай. РФ вече изнася значителни количества петрол и газ и към Индия. Очаква се също така да се увеличи експорта на китайски автомобили за Русия, както и стъпването в страната на няколко индийски хранителни вериги.

В процес на разработка са алтернативни методи за финансови операции между страните от БРИКС. Руската система за разплащания МИР значително разширява пазара си сред страните от съюза.

Междувременно, германската икономика навлиза в рецесия заради ограничените доставки на газ от Русия. Това стана ясно от изказване на председателя на Съюза на германската индустрия Зигрид Русвурм.

За рецесия заговори и немският министър на икономиката Роберт Хабек, който определи случващото се като икономическа атака на Русия срещу Германия. „Ние сме в газова криза. Сега газът е дефицитна стока. Цените вече са високи, а трябва да се подготвим и за по-нататъшни увеличения“, заяви Хабек. Той апелира немските домакинства и индустрията да спестяват максимално от газовото си потребление.

Преди специалната военна операция в Украйна, Германия получаваше от Русия над 55% от газовите си доставки. Под американски натиск Берлин стопира газопровода „Северен поток-2“, а стария газопровод между двете държави „Северен поток-1“ в момента работи само на 40% от своя капацитет. Това ще възпрепятства опитите на Европа да напълни газохранилищата си на 80-90% преди настъпването на новия отоплителен сезон.

Икономическата война на санкции, която Западът обяви на Русия, е в разгара си. Но отсега е ясно, че големия губещ от нея ще е ЕС, който няма никакви надеждни варианти за доставки на петрол и газ от другаде, освен от Русия. Поне не и в нужните на Европа обеми. За Руската федерация не е лесно да се лиши от богат пазар като Европа, но в същото време Москва си е направила добре сметките, които показват, че тя без Европа може, но Европа без нея – не. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. …мисля,че да злоупотребяваш и да спекулираш с това,което природата ти дава безплатно е грях и престъпление против природата и човечността…но за престъпниците всичко е позволено…

    • Ха, ха, ха… Как успявате да съвместите комунистическите принципи с прозападните виждания, че и фризирани религиозно? Значи за това господата американци са отнели всичко от грешните индианци, а сега прибират българското златце!!!! Грях е да продаваш на разни там китайци и индийци, а да не го даваш на самодоволните еврогейци. Шарената църква ще ви канонизира тутакси, само да прочете постовете в Скандално.

    • Тази глупост,която си написал я е мислило цялото сороско НПО… Тука не е ДИР.БГ или Факти.бг! Марш,трол гнусен !!!

    • Първо оточни кои са престъниците.
      Второ кои от години налагат санкция
      след санкция а Русия ги предупреждаваше.
      За тези престъпления алчниятарогантен
      фашистки запад ще трябва да си платят.
      С перзпектива и при тях нежни цветни
      революции и граждански войни.

  2. Както писаха западните независими медии,Щатите имаха за задача да съсипят Германия и Европа,да я откъснат от ресурсите на Русия за да я премахнат като конкурент и да запазят влиянието си върху нея.Светът обаче се изгражда вече извън плановете на световния хегемон и не само Европа, и Щатите ще потънат в продължителна криза, тъй като доларът няма дълго да им носи огромните скрити печалби.Ние,нещастните с такъв елит, с такива политици като Бойчето, Славчо и Ристето,че и с Корнелката,с такава журналистика и с такъв президент отиваме директно в пъклото.Да се заблуждаваш упорито в ‘благородството’ на хегемона и на Британия, да се заблуждаваш с евроатлантическите ценности и да си сляп за реалното развитие на нещата, това си е перфектен атестат за малоумие,историческо доказано за трети път.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *