Путин: Западът постави етнически евреин начело на Украйна, за да прикрива нацистката диктатура в страната

Руският президент Владимир Путин каза днес в телевизионно интервю, че западните сили са издигнали за президент на Украйна човек с еврейски произход, какъвто е Володимир Зеленски, за да прикрият нацисткия режим, който в момента управлява страната, предаде Ройтерс.

Путин отговори на въпроси на руския журналист Павел Зарубин по време на заседание на руския организационен комитет „Победа“, а думите му бяха излъчени по руската държавна телевизия.

„Западните покровители поставиха начело на Украйна човек, който е етнически евреин, с еврейски корени, с еврейски произход. И това, по мое мнение, те направиха, за да прикрият античовешката същност, която е заложена в основите на инсталирания от тях през 2014 г. киевски режим“, каза Путин и допълни: „Това прави ситуацията във висша степен отвратителна поради факта, че етнически евреин прикрива героизацията на нацизма, прикрива бандеровските нацисти, които са извършили Холокоста в Украйна. Западноукраинските националисти на Бандера и Шухевич унищожиха 1,5 милиона украински евреи. Днес същите тия бандеровски нацисти отново извършват геноцид в Украйна- срещу цялото й население“.

Според руския лидер днешният украински нацизъм най-добре се разбира и усеща от редовите граждани на Израел. „Погледнете, моля, какво говорят те в интернет“, посъветва той, цитиран от ТАСС.

Путин каза, че цивилните, унищожени от нацистите, и техните колаборационисти по време на Втората световна война в Съветския съюз са над 13 милиона души.

Според ТАСС на заседанието на комитет „Победа“ Путин е посочил исторически факти за репресиите на територията на Украйна. „Това са милион и половина души – жени, старци, деца, ако общо през Холокоста от нацистите са били унищожени 6 милиона евреи в Европа, то една четвърт, или 25 процента от тези евреи, са били унищожени от западноукраинските националисти на Бандера и Шухевич.
   
Припомняме, че една от главните причини за „специалната военна операция“ на Русия в Украйна е извършвания в продължение на 8 години от киевските власти геноцид над рускоговорящите в Източна Украйна.

Зеленски, който казва, че братята на дядо му са били убити по време на Холокоста, неведнъж е определял обвиненията, че правителството му и всички структури на украинската власт се доминират от неонацисти, като безпочвени.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Путин позволи да му отсекат дясната ръка, която въртеше меча, сега нека да го докарва от приказки и да чака тувинския еленовъд да му върши работа. Ама той, освен да раздава генералски пагони на метресите си и да пълни джоба си друго може ли. Ще видим, ама надали.

  2. Не забравяйте че и Путин е евреин по майчина линия !!!!!!!!

  3. Вече му се вижда края. По конституция, нееднокрано променяна от него, до 2024 г. Едно му е хубаво, че в края на всяка година той провеждаше срещи с народа, където всеки можеше да му зададе всякакъв въпрос. От началото на войната в Украйна такива срещи не се пронеждат.

    • Не се провеждат защото неудобни въпроси се трупат у населението. Например защо народа събираше пари, а доброволци купуваха с тези пари и караха на фронта, това, което войниците поръчваха. А сега дръжте се да не паднете – те поръчваха ДОЛНИ ГАЩИ, ЧОРАПИ и лекарства от рода на аспирина. Или въпроса защо смениха един Медведчук за почти целия отряд Азов. 200 главорези смениха за човек, който казват, че бил кум на Путин и още 56 руски бойци. А преди това се веряха и кълняха, че азовци на обмяна не подлежат. Даже един депутат предложи Думата да приеме закон, че нацисти не могат да бъдат сменяни, а ще бъдат съдени като военни престъпници. Да, ама не. Много неща наобещаха и нарушиха, много неща натвориха и у населението справедливо се трупат въпроси, на които няма как да отговориш.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *