Путин: Западните санкции не засягат Русия, но носят на бедните държави в света Продоволствени кризи и Глад! Същото очаква и ЕС

Вината за глобалните последици от санкциите срещу Русия, включително за задаващия се глад в редица страни, лежи на съвестта на западните държави. Заради отчаяният им опит да запазят своето токсично господство върху планетата, те в момента се канят да пожертват целия останал свят.

Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на съвещание по икономическите въпроси.

Той подчерта, че редица държави вече са на прага на продоволствена криза и глад, а при по-продължителни санкции срещу Русия в подобна ситуация ще се окаже и ЕС. Той предупреди, че заради хаотичните си и самоубийствени действия, Европа може да влезе в спирала от трудно обратими крайно деградивни процеси.

„Вината за това е изцяло на елита на западните държави”, констатира Путин. И увери, че Русия се справя уверено с външните предизвикателства.

Западните санкции срещу Русия почти не й вредят, но пък нанасят бумерангов удар по икономиките на тези държави, които ги въвеждат. Но неприятния момент е, че причиняват глобална криза и силно засягат държави, които нямат отношение към конфликта Запад-Русия.

„Тези западни санкции до голяма степен провокират глобалната криза. Техните автори, водени от късогледи политически амбиции и бясна русофобия, всъщност удрят най-вече по националните интереси на собствените си държави, нанасят удар по собствените си икономики, по благополучието на техните граждани”, каза Путин.

„Очевидно е, че по силата на обективните икономически закони продължаването на манията за санкции, ако мога така да се изразя, неизбежно ще доведе до най-тежките и трудно обратими последици за Европейския съюз, за неговите граждани и за най-бедните държави”, обяви руският президент.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. СЛАВА ВЛАДИМИР ПУТИН ИМАШ ОБИЧТА НА НАРОДИТЕ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ НАЙ ВЕЛИК ЛИДЕР НА СВЕТА БЛАГОСЛОВЕН ДА СИ НАШ РОДЕН БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ГОСПОД ДА ТЕ ПАЗИ

  2. За всеки средностатистически европеец,че и за всеки българин,това е едно благородно предупреждение за сигурните резултати от тази лудост, в която Щатите са замесили не само своето население, но и цяла Европа.И отровните резултати само след месеци ще бъдат необратими и ще довлекат невиждана безработица, криминализиране на обществата, глад и мизерия за най-бедните, в числото на които претендираме да сме и ние. Нищо от кретенските мераци за евроатлантически ценности и за любовта ни към европейската ни принадлежност няма да остане. Думите на Путин са ЖЕЛЕЗНИ, една концентрирана логика, казана с няколко думи. Сега е времето не за хленчене, а за революция до като не бъдат изгонени презрените маши на посолството и не излезем от дяволския кръг на икономическия капан.Има само два начина за оцеляване, да бягаш, или да се бориш.За нас има само една, да се борим.

  3. Не съм русофил, още по-малко путинист, имам само един БОГ и това е Бога на разума и истината. Ненавиждам всяка война, независимо от мотивите, Русия беше притисната грозно и подло до стената.Тя единствено, както и през втората световна има силата, духа и амбицията да спаси не само себе си, Европа. Да напомним предсказанието на Ванга Не Америка, Русия ще паси света. И най-голямата ми радост е, че ние българите се оказахме по-малко заблудени от всички европейци, по-мъдри и по смели.

  4. УКРАИНСКА БЕЖАНКА:
    „БЪЛГАРИТЕ СА АБСОЛЮТНО ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ ЦИГАНИ.
    ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА СВОИТЕ ИЗРОДИ, НО ТУК СА ОСОБЕНО МНОГО!“
    НАГЛИ!
    ОТВРАТИТЕЛНО АРОГАНТНИ!
    ЗА ТАКИВА НАХАЛНИЦИ, БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЕНЦИ ПРОДАЖНИЦИ СИ РАЗПРАХА ЗАДНИЦИТЕ!

  5. Към момента украинските бежанци у нас са над 100 000, а страната ни излиза на първо място по брой регистрирани с временна закрила в Европейския съюз.

  6. Преди операцията на Русия долара се обменяше за 120
    Рубли,днес само за 60.Операцията ще продължи повече от плануването,докато не излезнат заспалите западняци
    сами да се отърват от еврогейският компот.А тогава Рублата ще е КОВЕНТЕРУЕМА за света.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *