Путин: Властите в Киев започнаха войната в Донбас през 2014 г. Русия нямаше други мотиви за СВО, освен да защити своята сигурност от агресивния Запад

Русия започна специалната военна операция (СВО) в Украйна, за да защити своята сигурност, Москва нямаше други мотиви. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща със студенти, участващи в операцията. Той подчерта, че Русия се опитва с въоръжени средства да сложи край на войната, която Киев води в Донбас от 2014 г., предаде ТАСС.

„Включването на руската армия през февруари, 22 г. не беше началото на тази война. Те (властите в Киев и западните им спонсори) започнаха войната в Донбас през 2014 г., като целенасочено избиваха хората с руско самосъзнание“, добави руският президент. По думите му, специалната военна операция е опит да се сложи край на тази война с въоръжени средства“. „Нямаше други съображения освен едно – защита на сигурността на Русия и руския народ от агресията на Запада, който я осъществява в горещия й сегмент чрез марионетния киевски режим“, подчерта Путин. – Не може да има други мотиви при решаването на подобни проблеми“.  „Ще постигнем изпълнението на поставените задачи и цели“, увери Путин.

Фронтовата линия изисква постоянно внимание и прецизиране, тя е дълга 2000 км и там участват над 600 хил. души от руска страна, каза руският президент. „Вероятно има проблеми, които изискват допълнително внимание и решения. Винаги нещо трябва да се коригира, защото зоната на бойните действия е голяма – почти 2000 км. и там воюват над 600 хиляди наши войници. Механизмът е огромен“, каза Путин. 

Той благодари на хилядите студенти, които участват като доброволци във военните действия. „Искам да ви благодаря за това ваше решение и да се поклоня дълбоко на родителите ви, че са отгледали млади хора като вас“, каза той. Според него в характера на руснаците е „в труден за Родината момент да не щадят себе си“. „И сега още веднъж доказахме, че това наше руско качество се предава от поколение на поколение“, подчерта той.

По думите му, бойците в специалната военна операция получават средно около 200 хиляди рубли на месец (равняват се на 2250 долара-б.р.). Цяла Русия искрено помага на тези, които защитават родината си на бойното поле, заяви още руският президент на срещата си със студентите. „Студенти от различни университети в цялата страна дариха 19 тона кръв, за да подкрепим нашите бойци, които са в нужда – 19 тона. И този процес на кръводаряване продължава без прекъсване. Доброволците работят и го правят искрено“, каза руският държавен глава.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Прекалено дълго търпяхте.
    Вероятно тогава не сте имали сила да защитите дома си и близките си от агресора, нахлул в него с цел да граби и убива.
    Придобихте я.
    И постъпихте по единствения правилен начин-да защитите живота си.
    Ако бяхте търпяли още- Бог нямаше да ви прости.

  2. “Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята – не мир дойдох да донеса, а меч. Защото дойдох да разлъча син от баща му и дъщеря от майка ѝ, и снаха от свекърва ѝ. Врагове на човека ще станат собствените му домашни. Който обича баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене. И който обича син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене. Който не взема кръста си и Ме следва, не е достоен за Мене. Който се опита да запази живота си, ще го загуби, а който е загубил живота си заради Мене, ще го придобие”.
    Матей 10:34

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *