Проф. Иво Христов за Коронавируса: Пред очите ни се разиграва Най-Голямата Манипулация на ХХI век

„Коронавирусът не е причината за днешното затваряне на света. Причината е, че идва нов световен ред. А Ковид-19 е удобното извинение, претекстът, димната завеса и средството, чрез което да се осъществи тази грандиозна промяна. „Пандемията“ е замислена, за да прикрие дълбоките противоречия и кризи, които се натрупаха в световната финансова, икономическа, но преди всичко капиталистическа система… И когато пушилката се слегне, ще проумеем, че сме участвали в една от най-големите манипулации на ХХI век“. Това коментира пред БНР социологът проф. Иво Христов.

По думите му „т.нар. глобализация приключи и светът се е запътил към фрагментаризация на големи геополитически и геоикономически блокове“: „Ще имаме нещо като локална глобализация- 4 или 5 геополитически и икономически блока ще се съревновават – единият ще е с център Вашингтон, другият – с център Брюксел, третият – Пекин, ще има и четвърти в Москва… За България все още не е ясно към Брюксел или към Москва ще гравитира. Но едно е ясно: Еднополюсният американски световен ред приключи. На САЩ най-сетне им стана ясно, че в конкуренцията на Китай (икономически) и Русия (военно), те нямат нито ресурсите, нито възможността да овладеят цялата планета, така както си въобразяваха преди 40 години, налагайки глобализацията. И сега Щатите се свиват в някаква много по-ограничена своя зона на влияние, оттегляйки се от останалите части на света“.

В предаването „12+3“ по БНР проф. Христов обаче прогнозира задълбочаване на ескалацията в отношенията между САЩ и Китай:

„Напрежение между двете суперсили ескалираше и нарастваше с всяка година през последните 15. Днешен Китай е продукт на американско геополитическо решение, взето през 1978 г. по времето на US-президента Джими Картър. Именно той сключи исторически икономически договори с комунистически Пекин. А решението беше изработено от определени елити от американската върхушка и част от ръководството на китайската комунистическа партия. Целта беше ясна – Китай да бъде напомпан икономически от Запада, за да бъде използван срещу Съветския съюз. И беше така здраво напомпан, че само за няколко десетилетия икономиката му хвръкна в небесата. Драконът полетя. Западът го изпусна и в един момент Франкенщайн започна да оспорва световното лидерство на своя създател. Едва преди 15 години САЩ осъзнаха какъв проблем са си отворили и започнаха да пресират Китай по всички линии. Тази преса ще се засилва все повече. Сега първата задача на Запада е да съкрати инвестициите в китайската икономика. САЩ полагат неимоверни усилия да изтеглят производствата си от там. Китай трябва да бъде превърнат в световен парий. Но се оказа че с икономически манипулации САЩ вече не могат да преборят станалия вече твърде мощен противник. Затова решиха да сменят правилата на играта и измислиха активното мероприятие „Коронавирус“.

Според проф. Иво Христов кризата е политико-икономическа, а също и геополитическа, но в никакъв случай не е здравна. Затова и не може да се коментира дали правителството ни управлява добре тази криза:

„България не е геополитически субект, а е обект на господарите си от Вашингтон и Брюксел. А българското правителство има ограничени правомощия, които се свеждат само до това – да изпълнява командите, които му издават САЩ и ЕС. Обществата, които успешно се справиха с кризата, са централноевропейските – Германия, Австрия, Чехия, Дания, включително и Швеция – страни, които са с все още запазен частичен суверенитет. Там нещата бяха направени разумно, спокойно и компетентно… След манипулативния сигнал на глобалистката СЗО, те направиха поредица от бързи тестове и научиха, че дявола всъщност не е никак черен. И съответно отбиха номера с някакви много хлабави мерки. И нашите власти знаят истината, но не могат да си позволят лукса да не изпълняват заповедите, били те и безумни. Ние все още не знаем у нас колко са заразените, не знаем и починалите от какво точно са починали. Има лъжа, по-голяма лъжа, най-голяма лъжа, статистика. Когато имате неясни или неверни сходни данни, дори при правилен алгоритъм, ще имате грешни отговори. Това е първото правило в социалната наука и логиката“.

Проф. Христов посочи, че правителствата в западния свят използват коронавирусната афера, за да отработят техники, за които отдавна са очаквали да им дойде времето – електронното следене, електронното подслушване, контрола върху информацията, социалната манипулация и контрола на населението.

Такъв ще е светът през 21 век, за съжаление“, подчерта социологът.

И акцентира върху още един абсурд: Според твърденията на Щаба в момента сме в най-големия пик на епидемията, но в същото време същият този щаб тъкмо сега либерализира мерките:

„Ако тези мерки бяха реакция и решение на проблема с коронавируса, то сега проблемът се изостря, а те ги смекчават. Значи, няма логика. От което следва, че с тази корона-параноя се преследват не здравно-медицински, а съвсем други цели“. Skandalno.net

Цялото Интервю с проф. Иво Христов можете да чуете в звуковия файл ТУК. 

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Водата е мътна, умишлено. Пазарната икономика вече е само теория. Световната парична система е без покритие. Много сме. Нямаме обща цел. Война е изключително възможна, въпросът е колко голяма и на чия територия ще се води. За сега се вижда едно, САЩ имитират спокойствие, но реагират нервно на все по-уверените действия на противниците си. Кои са противниците на бившият владетел, той последен научава. Путин не спира да ги назовава „партньори“, но и не спира да изгражда защитата на Русия. Самата тя е пъстра черга от народности и много зависи от здравата ръка. Освен това вече е критично да се обърне внимание на социалната сфера и разликата между регионите, носталгията по СССР се засилва. Путин го осъзнава и ако не е необходимо, ще остане в страни от конфронтацията. Китайците по принцип са с неразгадаемо изражение за един бял и трябва доста явно да гримасничат, за да му е съвсем ясно, за какво иде реч. Те залагат на икономически и расов принцип на инвазия. Виетнам, Лаос, Камбоджа, Тайланд вече са в устата на Дракона. Индия е критично тежка и само древната духовна сила и миролюбие задържат тази бомба да гръмне, но гладът е страховит взривател. Не дай Боже промяна на климата там. Старите империи и Германия са никой. Смятам, че професор Христов ги поставя прекалено високо в класацията като геополитически център. Единствено запазените традиции в образованието и науката дават надежди, но пък влошената демография, застаряващото коренно население и пагубните последици от либералното влияние, компенсират тази преднина. Латинска Америка е най-еднородната, не обединена част на света, след тях са арабите, но те вече са минали през обединение и разединение. Конфликтът между сунити и шиити мюсюлмани остава и при липса на външен враг, може всеки момент да ескалира. Там кандидатури за водачи са дали Египет, Саудитска Арабия, Турция и Иран. От тази гледна точка Турция, с мечти за имперско величие е проблемен съсед. Особено вредно е слугинското държание на Борисов, което насърчава Ердоган да мисли страната ни като вилает. Демографският бум в Африка също е проблем, защото всички центрове на влияние ще могат да ги ползват в целите си. Там може да се стигне и до големи конвенционални войни. Не трябва да забравяме и разните стратези с мечти за намаляване на населението, чрез всички разлагащи обществата възможности, те здраво ще финансират всички страни в подобен конфликт. Има климатични анализи, които прогнозират драстична промяна в условията за живот в Северна Африка към подобрение. При условните граници в Сахара, чудеса могат да се случат. Може би задачата ни на тази планета е да намерим решението, при толкова много разлики и то да е стабилно.

  2. ПЪТЯ КЪМ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ МИНАВА ПРЕЗ ТРУПЪ НА СОЦИОПАТА БЪЛГАРОУБИЕЦ МАФИОТА БОРИСОВ

  3. Безкрайно некомпетентен съм в сравнение с г-н професор Христов и за това с огромно притеснение излагам едно свое виждане. В момента се води безпощадна, ескалираща до крайност, всеобхватна война за завладяването на човешкия потенциал на Европа – не на трети страни от Африка, а на страни от Европа. Оскъдните и несистематизирани данни от социологическите проучвания сочат, че днес – в момента, първата икономика на Европа – тази на Германия се нуждае от половин милион квалифицирани работници. Не бежанци от Африка, а можещи хора от самата Европа. Принципно същото е положението във Франция , Англия и Швейцария. За да привличат можещи младежи от Европа, тези страни правят всичко необходимо в момента – условия за емиграция, за наемане на работа, гарантиран социален минимум и т.н. И младите заминават – при мен това е сто процента! Другият колос- Китай решава проблема по друг начин – роботизация ! В проектирането, строителството и пускането в експлоатация на огромен язовир в Китай не е участвал нито един човек – дали това е пътят , лично аз не считам че е.Не обичам, да „целувам жена през стъкло „, да ми сервира или да ме оперира робот , да слушам музика създадена от робот. Ужасно смешни са ми проблемите в Америка – при катастрофа, със самоуправляваща се кола кого да съдят – собственика или производителя? Да те си имат такъв проблем вече! Тъпи са ми и напъните на съседите от Гърция – развод по интернет! Казано на местен жаргон – кафа от това дистанциране! Проблемите са ужасно много и искат работа, работа и пак работа от учените. Имаме щастието да можем да четем професор Христов, да му даде господ здраве и нови успехи!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *