Адв. Н. Хаджигенов: 450 стр. с Данни за Престъпления на АПИ е предала ЛиЛана на Европейската комисия! Затова сега Властта на ГЕРБ я Тормози!

Като се запознах с обвиненията на Специализираната прокуратура срещу ЛиЛана и съдружникът й Мартин, щях да умра от смях. Това е един буламач от правни абсурди. А материалите по делото само потвърдиха версията, че АПИ е корупционно гнездо, чрез което Властта източва еврофондове. Нещо, за което Лиляна и съдружникът й Мартин са дали пресконференция миналата година и са сезирали Европейската прокуратура. Жалбата им е от 450 страници с доказателства за корупция и нагласени търгове в Пътната агенция за стотици милиони евро. Един пълен класьор с доказателства, който би вкарал в затвора половината АПИ. ЛиЛана и Мартин са свършили работата на всички контролни органи в държавата. Събрали са всички доказателства. Положили са огромен труд. И вместо да бъдат поощрени и наградени за работата си в полза на обществото, Властта им праща Специализираната прокуратура с безумни обвинения. (Skandalno.net припомня, че с обвинение от Специализираната прокуратура се сдоби миналата година и Елена Йончева – за източването на КТБ като част от Организирана престъпна група. И то броени дни след като самата тя сезира прокуратурата за мащабна корупция в същата тази АПИ- б.а.)

Лиляна и Александър Деянови

Така в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком адвокат Николай Хаджигенов обясни причината за ареста, задържането и отправените обвинения на Лиляна Деянова и Мартин Димитров.

Припомняме, че преди дни младата програмистка, която има и музикална кариера, съдружникът й Мартин Димитров, братът на певицата – известният битбоксър Александър (Скилър) и още двама техни служители бяха арестувани от Специализираната прокуратура с обвинение, че са действали като Организирана престъпна група, която е злоупотребила с европейски средства.

„Трябва да уточня, че двете фирми на Деянова и Димитров“ са спечелили конкурси за обслужване на АПИ по европейски програми, от които са усвоили всичко на всичко 18 хил. лв. Това е минимално възнаграждение за страшно много свършена полезна работа“, обясни адвокат Хаджигенов.

Лиляна Деянова и Мартин Димитров се сдобиха с обвинение, че са ръководили Организирана престъпна група

Днес прокуратурата разби два офиса на фирма „Декарт“, от която 50% са на Васил Божков. От прокуратурата обаче обявиха, че въпросните 50 % всъщност са на Лиляна и Мартин. При обиска полицаите са открили техника за откриване на подслушватели. „Притежаването на подобна техника не е незаконно. Всеки може да си я закупи отвсякъде. Много фирми ползват подобна апаратура с цел да се предпазят от промишлен и ноу-хау шпионаж. Това в голяма степен важи за софтуерните фирми.“, обясни адвокатът.

„Живеем в сбъркана държава. Прокуратурата е маша на управляващата мафия. Обвиненията й са един правен миш-маш от погрешни заключения и анализи, които са си направили при прегледа на двата европроекта. Тези абсурдни техни обвинения няма как да бъдат доказани. Но аз подозирам, че не това е целта им. Зад цялата тази скалъпена история стоят Борисов и Пеевски, заяви Хаджигенов.

Адв. Николай Хаджигенов

Лилана и Мартин в момента са задържани в Следствения арест и през следващите няколко дни ще ги направят на маймуни. Да си свободен, значи да си честен и да воюваш непрекъснато. Свободата има цена. Аз самият плащам скъпо цена като граждански активист, заяви адвокатът.

В ареста клиентите ми се чувстват великолепно. Те са двама млади идеалисти. Знаят, че са прави, че са посочили виновниците, корумпираните… и това им дава сили. Ще се борят, заяви адвокатът.

„Специализираният съд бе заченат в грях от Борисов и Цветанов. И сега този съд е орган на главния прокурор, орган е на мафията“, завърши адвокат Хаджигенов. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ПОДРОБНОСТИ ОТ АРЕСТА НА ЛИЛЯНА ДЕЯНОВА – ЛИЛАНА ВИЖ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Добре, че все още има млади хора с идеали, а и улегнали защитници на правдата като адвокат Хаджигенов, за да остане надежда, че това вмирисано яйце, в което живеем, ще се пукне и ще вдъхнем свеж въздух.

  2. ЛИЛЯНА И МАРТИН ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ С ВАС НЕ СТЕ САМИ

  3. Tози гад боко тиквата излезе голямо чудовище то Хитлер е цвете пред него трябва някой да го гръмне и всичко щеси дойде на местото стига е мъчил българския народ Чао боко , чао корона хайде или се оттегляй доброволно или ще стане доброзорно …

    О С Т А В К А!!!!!!!!!!!!!

  4. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е В РАЗСТРЕЛА НА СОЦИОПАТА БЪЛГАРОУБИЕЦ БОРИСОВ

  5. НАРОДЕ ЗА ДА ПОБЕДИШ ВИЖ ИСТОРИЯТА ОРГАНИЗИРАЙ СЕ СЪЗДАЙ ТАЕН КОМИТЕТ ПО ГРАДОВЕ СЕЛА ПАЛАНКИ ДА ВЪСТАНЕМ ВНЕЗАПНО САМО ТАКА ЩЕ СПАСИМ БЪЛГАРИЯ

  6. крайно време е този заспал народ да се събуди и да поеме нещата в свои ръце никой не подарява свобода

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *