Проф. Иво Христов: В България предстоят Исторически промени! Ето какво ще се случи:

„За средния българин Европа е нещо далечно, защото нашенеците тук не виждат пряка връзка между окаяното си настоящо битие и далечния Брюксел”. Проф. Иво Христов анализира  ситуацията у нас в контекста на предстоящите европейски избори през май и обяснява защо са важни.

„Европейските работи станаха български работи, поради следните тъжни причини. Първата е, че между 2,5 млн. и 3 млн. българи живеят в чужбина. Без шанс да се върнат някога обратно. Те превеждат 5 млрд. лева годишно в България и са най-големият ни „чуждестранен“ инвеститор. Изпращат средно по 150-200 евро на месец на своите бащи и майки, баби и дядовци, за да могат да оцеляват. Дотам са ни докарали…..”.

България участва в Европейския съюз по абсолютно неправилен начин. Страната ни е превърната в донор на Европа – на работна ръка, на данъкоплатци, на специалисти. А в същото време, парите, които получаваме Брюксел, не се оползотворяват за общото благо на населението тук, а за лично обогатяване на управляващата хунта ГЕРБ. Но според Иво Христов има надежда!

Ето какви ще са трите най- важни последици от предстоящия евровот, според професор Христов: 

  • Ще се свие драстично влиянието на евродесницата.
  • Европейските социалисти също не са в добра ситуация. Левите избиратели трудно ги припознават, тъй като и те като десните си опоненти прегърнаха глобалния неолиберализъм и загърбиха истинските социални нужди на европейското население.
  • Очаква се през май в Европарламента да влязат значителен брой депутати, които със зъби и нокти ще се борят за националните интереси на своите държави. Хора, които обслужващите неолибералното статукво медии наричат презрително „популисти“ и „националисти“.

При такова разпределение на силите в Европа, може да се случат само две неща: или Европейският съюз ще умре скоропостижно, или ще премине в друго качество, категоричен е проф. Иво Христов.

А в рамките на тези два сценария за Европа, пред България ще се отворят два варианта:

Ако неолибералното статукво в ЕС, а и у нас се запази, ние ще продължим да сме периферия на империята, с все по- затихващи функции.
Ако пък статуквото в Европа и у нас се смени, пред България ще се очертаят по-благоприятни перспективи – като например установяване на управленски и социален модел, съответстващ на националните ни интереси.

„Ние не сме в Европа, за да обслужим Европа. Ние сме там, за да обслужим България и българския си национален интерес”, заяви професора. И само когато Европа започне да се съобразява с нашия национален интерес, ще има смисъл от членството ни в този съюз. Но членство на равноправни начала, а не както досега – да ни ползват единствено като донори на евтина работна сила. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ: ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА: Ако Изборите са Честни, ГЕРБ ЩЕ ЗАГУБЯТ КАТАСТРОФАЛНО! ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/ZTJt9JhFiIg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Нашите псевдодемократи искха да съдят Тодор Живков защото уж е искал да направи България 16-та република на СССР, дори бяха го опандизили, а Бойко Борисов го пазеше. Е, сега по-независими ли станахме след като влязохме в НАТО и ЕС – сбирщина от монархии, диктатури и републики. Защо никой не е петал народа дали искаме да сме членове на НАТО и ЕС. Забележете, членството в НАТО е императивно условие за влизане в ЕС. Горката Македония, какво ли още я чака след като влезе там в бърлогага на звяра.

  2. Ай дано се случи първото: ЕС да умре скоропостижно! Иначе, в каквото и качество да се претвори, все ще сме на дъното. Писна ми от думата „евро“.

  3. Ако ЕС беше нещо хубаво нямаше да ни викнат и нас..
    Никога нищо хубаво не съм учаквал … Никога

  4. Господ помага, ама в кошара не вкарва! Същата работа и със зачитането ни като равноправен член на ЕС. А Бойко Борисов като говори за началниците от Брюксел, като как ще стане това да не ни третират като буферна територия.

  5. АКО НАРОДА НЕ ХОДИ ЗА ГЪБИ ЩЕ СЕ ОСВОБОДИМ ГЛАСУВАЙКИ ВСИЧКИ ДО ЕДИН ЗА Б С П

  6. Преди разпадането на СССР България процъфтяваше. След което за нула време, тя напълно се разпадна. Така че, аз не виждам никакво спасение, освен ако не се присъединим към Русия, макар вече и да не е социалистическа. Това последното не е 100% сигурно, тъй като целта на милиардерите е да грабят без мярка.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *