Борисов заплаши с АРЕСТИ нередовните търговци! Мярката обаче не засяга собствените му Престъпни Бизнеси! Вижте кои са те:

„В ГЕРБ така работим, че скоро събираемостта на данъците в държавата ще е 100 %-ова и целия бизнес ще е на светло“, обяви гордо Бойко Борисов на днешното съвещание, посветено на борбата с контрабандата. Премиерът строго предупреди търговците на горива овреме да изсветлят бизнеса си, за да не ги сполетят арести, както тези на няколкото крупни бизнесмени от тютюневия и алкохолния бранш.

„Онези предприемачи от другите браншове, които не се съобразиха с предупрежденията ни, видяхте какво им се случи. И тях преди две години най-добронамерено ги предупредих – всеки да си легализира бизнеса. Тези, които не се съобразиха – от цигареният бизнес, са в арестите, от алкохолният бизнес – са в арестите. Сега предупреждавам хората от бизнеса с горивата – да си опичат акъла, че вижте как усърдно работят службите.

Колегиалният ми съвет към тях е да си приведат на 100% бизнеса в бял“, каза Борисов.

След което натърти, че „времената са тежки и затова държавата се дисциплинира. А целта е да стигнем 100 %-ова събираемост.“

Заканата си към бизнеса с горива Борисов отправи по повод оповестените от големите цигарени компании данни за това, че незаконната търговия с тютюневи изделия се е свила до 4.4% през четвъртото тримесечие на 2018 г., което е с 0.9% по-малко от предходното тримесечие.

Борисов подчерта, че предстои въвеждане на видеонаблюдение в сектора, а засегнатите вече са започнали „да скърцат“.

Борисов коментира и съпротивата срещу наредбата на кабинета му за касовите апарати, чиято цел е да се изсветлят оборотите на търговците. По думите му шумът и напрежението около това решение били точно защото сегашният софтуер на касовите апарати може да се манипулира. „И те го правят, най-нагло го правят… магазини, ресторанти, сервизи…

Съпротивата е голяма. А в същото време казват: Държавата да ми направи пътя, канализацията, осветлението… И онлайн търговците смятат, че не бива да плащат данъци. И там съпротива е яростна. Но ще надделеем?!“, категоричен бе премиерът и даде пример с интернет магазин, чийто сървър бил в Макао и по тая причина отказвал да плаща данъци в България.

Тъй рече днес Борисов! Ето обаче как посрещнаха тези му закани хората в социалната мрежа:

КОКО:

„Слушам го този днес, гледам му снимката и какво виждам- същият онзи човек, който работеше за престъпната групировка СИК, същият този, който беше шофьор на Мето Илиянски, и който към днешна дата е оставил Дебелян Пеевски да му върти общия бизнес с Доганя… Борисов, заедно с бившите си авери- мутрите и с политическата си шайка щял да бори престъпността и контрабандата!!!! Това е нонсенс!!! Контрабандните цигари спаднали до много ниски нива, е отчел Главния прокурор. Аз обаче, с моя прост акъл (но не толкова прост, че да съм влюбен в мутрата от СИК) смятам, че спада на цигарите без бандерол, с който Борисов се тупа сега в гърдите, се дължи на затварянето на цигарените фабрики на Булгартабак, които бяха собственост на Дебелян (разбирай- на Борисов и Доган). БТ-Благоевград затвори кепенци през 2016-та г., а софийската БТ затвори в края на 2018 г. Сигурно и в Турция е намалял нелегалния тютюн. А сегашните хвалби на Борисов са чисто и просто пушилка заради изборите. Мутрата е професионален лъжец и който му вярва е будала“.

Димитър:
„Борисов се прави на луд. Истината е, че контрабандните цигари са бизнес на Баце и се продават, и ще се продават през Lafka. Ето как: Борисов и Делян Пеевски използват една вратичка в закона, според която вестниците са освободени от касови апарати! И така е открай време. Кога ще се сложат касови апарати там. Отговорът е: Никога! Защото всички постъпления през „Лафка“ като продъжба на вестници, цигари, алкохол, включително и билетчетата от лотарията не се отчитат по никакъв начин, а печалбите влизат в джобовете на Борисов и Доган, без да плащат данъци и ДДС ! Управляващата мафия печели от контрабанда , наркотици и оръжия, а ние плащаме сметките !“ Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ВСИЧКИ ЛИ СА ПУТЕШНИЦИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГРЪМНЕ БОКО ЦВЪКО И ДЕЛЯН

  2. Докога мутро долна гнусна ще ни заплашваш , като че ли сме в държавата на майка ти и баща ти..
    Да плащам данъци – НЕ , от тези данъци не отива нищо за мен и моите близки , а за паразитният ти електорат , чиновници полицай кметове и мангали ,за които никога не каза че няма пари , за разлика от пенсионерите и медицинските служители ,хора с увреждания и т.н.
    Защо не отидеш поне един ден да поработиш в някой магазин,ресторант, строеж да видиш как се работи ,как се печелят клиенти ,и какви усилия се полагат за да може да направиш някакъв оборот от който трябва да се плати масрафът ти, както и на твойте господари, и накрая след като платиш измислените ти угоителни данъци за теб и твойте близки не остава нищо почти ,защо не заплашиш мангалите по гетата които не плащат нищо а получават пари повече и от един обикновен лекар,а не работят една голяма част от тях или непрозвеждат нищо, щото имаме помощи и телково,защо не заплаши онези с несабрано за 16 милиарда ДДС а сринахте търговския регистър за да си истрие те следите,защо не кажеш на НАТОВСКИТЕ си господари да си платят данъци за базите си в България- отворко..
    Защото си измет от най долен и долнопробен тип..
    Рекетът в България вече е законен.. нарича се ДДС..
    Отстранете причината и болестта ще изчезне Хипократ
    Останалото си е чисто самоубийство..
    Защо българите не сме поне 0,000…0001’/. Поне малко солидарни, такава измет ще вирее трудно..
    Успех

  3. Пропуснах нещо важно според мен, живея близо до стоков базар Илиянци, където имам познати , които работят там, където повечето търговци са както ви е известно маймуни, арабески и още некви знайни и незнайни, Никога не съм виждал касови апарати ,за бележки да не говорим, казва ли са ми че там проверки не се правят и се пишат фактури през 0,01 стотинка..
    Не ме обвинявайте в расизъм , защото единствените дискриминирани в тази държава са етническите българи…

    • Много си прав Антон. Българите ни превърнаха в аутсайдери в собствената ни държава. Но това е световен процес. Не зная каква е крайната цел на това.

      • Пределно ми ясно ,че на никой не му пука както за мен така и за мангали араби таджчикистанци,дръпнати,черни,бенбени и тем подобни, въпросът е да се унищожат националностите, а държавите да се превърнат в географско понятие,това е факт в много отношения, което ще доведе до хаус,след което идва новото световно правителство, съставено от не бих казал хора ,да изцицат ресусрсите на планетата,и да отидат на следващата..
        Темата е дълбока има много автори прекарали живота си да докажат точно това и аз споделям това мнение .

  4. НАРОДЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕЛЯ ВРЕМЕ Е ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *