Проф. Джон Миършаймър коментира ШАНСОВЕТЕ на Германия и Великобритания във война срещу Русия

„Идеята, че британците и германците може да се включат директно, със свои армии във войната срещу Русия, е несериозна и направо налудничава.“

Това заяви професорът от Чикагския университет Джон Миършаймър, експерт по международни отношения в YouTube канала на легендарния журналист Андрю Наполитано.

Според изтъкнатия политолог, на Украйна днес й е направо невъзможно да попълни редиците в армията си след понесените големи щети с голям брой жертви във войната до този момент.

„Вижте проблемите, с които се сблъскват украинските въоръжени сили при мобилизирането на украинското население. Те не могат да съберат достатъчно войници, за да компенсират загубите, които претърпяха на бойното поле през 2023 г. За тях е адски трудно да попълнят състава на войските си. Голяма част от донаборниците им избягаха от страна преди да им връчат повиквателни, част от воювалите вече са убити или ранени, а част от сега воюващите дезертират или се предават доброволно в плен на руснаците.

Украинската армия има огромни проблеми с персонала си, който вече е крайно недостатъчно, така че вероятно руснаците ще продължат да доминират на бойното поле, независимо дали ние – американци и европейци ще продължим да им даваме пари или не“, категоричен е изтъкнатият учен. 

Той коментира и лансираната в последните седмици теза, че Германия и Великобритания се готвят да влязат в директен военен сблъсък с руската армия:

„Идеята, че британците и германците могат да се включат със свои войски във войната срещу Русия, е несериозна, да не кажа налудничава. Първо, защото днес Русия разполага с много по-голяма армия от тази, която имаше на 24 февруари 2022 г., когато започва войната. За тези близо две години руснаците мобилизираха много мъже – всичките с предварителна военна подготовка. Допълнително ги обучи и ги оборудва с всичко необходимо. Това са над 2 млн. войници. И второ – мислите ли, че в директен сблъсък с Германия и Великобритания хиперзвуковият Путин ще се церемони така, както го прави в момента с братския на руснаците украински народ?“, заяви проф. Миършаймър.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Що няма такива мислещи хора между нашите политици, всички ли са гнусни подлоги. У нас както по Ботево време свестните считат за луди, като проф. Григорова. Пък за медиите да не говорим.

  2. Бе то, из цяла Европа са рядкост. Май е някакъв вирус, който поразява сивото вещество. Има и лек за тоя вирус, но той пък поразява цялото тяло. А когато лудите управляват,е нормално да сочат свестните като лош пример.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *