Захарова: Липсата на отговор на искането на Русия относно Буча доказва, че тези събития са инсценирани

Отказът да се предостави на руската страна и медиите списък на загиналите в Буча показва, че това е инсценировка, осъществена от Украйна с помощта на САЩ и Великобритания. Това съобщи пред руски медии официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Липсата на отговор от съответните международни организации на исканията на руската страна и медиите за предоставяне на списъци на убитите в Буча показва, че в Буча се е състояла некрофилска инсценировка“, каза Захарова. „Инсценировката е извършена от киевския режим под инструкциите и с участието на американците и британците. 

Припомняме, че на 18 декември в интервю за предаването „Голямата игра“ по Първи канал руският външен министър Сергей Лавров каза, че Русия чака да започне разследване на събитията в Буча най-малкото за да получи списък с имената на жертвите… но все още такова разследване не е започнало, а и нито едно име на загинал в Буча не е предоставено на Русия. По-рано Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), която е евроатлантическа институция, също избегна да отговори на въпрос по същество на медиите относно причините, възпрепятстващи започване на независимо разследване на събитията в Буча. Организацията не отговори на въпроса дали възнамерява да изпрати специална международна мисия в Буча, която да събере всички необходими данни на място и да получи от украинската страна списък на хората, чиито тела са били намерени убити и погребани там.

За събитията в Буча

През април 2022 г. председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин обяви образуването на наказателно дело след украинска провокация в Буча, Киевска област, по чл. 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация . Той отбеляза, че Министерството на отбраната на Украйна, за да дискредитира руската армия чрез умишлена, предварително планирана провокация, разпространи видеозаписи от Буча в западни медии като доказателство за масовото унищожаване на цивилни граждани на Буча уж от руската армия.

Известно е обаче едно видео, заснето от проукраинския кмет на гр. Буча на 31 март 2022 г., в което той заявява, че руската армия е напуснала селището на 30 март. Във видеото, което е заснето и публикувано цели 24 часа след изтеглянето на руските войски от малкото градче, кметът е усмихнат и видимо доволен от изтеглянето на руските войски от града и въобще не споменава за убийства и трупове на цивилни по улиците на градчето.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Голям цирк.Изолираната от Запада Русия, натискана с всевъзможни санкции провежда в Маракеш, Мароко международна среща с арабския свят. Това няма да се появи никога в нашите колониални медии. Источник Observateur continentale..

  2. В навечерието на Рождество- пожелавам ви святост, спокойствие и светлина.
    Да споделите тишината с близки и обичани хора.
    Ако нямате такива- изпращам ви частица от мен.
    Бъдете живи, здрави и благословени!
    ❤️❤️❤️

  3. Благодаря Мина!!! Бъди жива и здрава!!! Весели празници!!!България да пребъде!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *