БСП-София: Настъплението на фашизма и неофашизма в България е факт. Не можем да сме безучастни!

Позиция на ИБ на ГС на БСП – София изпратена до медиите:

Настъплението на фашизма и неофашизма в България е факт, който не може да остави безучастни българските социалисти.

Първо. Паметникът на Съветската армия, символ на победата над нацизма, бе посечен по най-варварски, касапски начин. Това престъпно деяние е в драстично нарушение на закона, на двустранния договор между България и Русия, на серия конвенции на ЮНЕСКО и ООН в защита на културните паметници, както и на ежегодните резолюции на Генералната асамблея на ООН срещу реабилитацията на фашизма и нацизма и ревизията на резултатите от ВСВ.

Второ. Програмният съвет на БНР арестува интервюто на Петър Волгин с г-жа Митрофанова, посланик на Руската федерация, което противоречи на дипломатическата практика и съзнателно ерозира българо-руските отношения. Никога досега не е спирано интервю с посланик, която и държава да представлява той. Това е брутална цензура и грубо погазване на свободното слово. Така Програмният съвет на БНР опозори себе си и срина авторитета на БНР като всепризната територия на свободното слово.

Трето. Академичният съвет на СУ „Св. Климент Охридски“ заклейми проф. Дарина Григорова за нейните антинацистки убеждения. Проф. Григорова е безспорен авторитет в академичната общност и учен с ярка гражданска позиция. Така Академичният съвет на СУ „Св. Климент Охридски“ потъпка свободата и независимостта на българската наука, и научната съвест и опозори нашата Алма матер.

И като венец на цялата тази срамна поредица ПП/ДБ отбелязаха светлите Рождественски празници по един „людоедско-кулинарен“ начин, достоен за осъждане и презрение.

От какво се страхувате, госпожи и господа, та унищожавате историята, арестувате свободата на словото и срамите академичната свобода? Над какво тържествувате? Какво празнувате тъй истерично? Един народ има бъдеще само когато има родова памет и история.

Историята не може да бъде нито променена, нито победена! Историята не прощава служенето на чужди интереси и носи забрава за конюнктурния в момента глобо-фашизъм. И вас няма да подмине!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Със свобода свещенно понятие нейните защитници спечелиха студената война. И време е дошло фашизьм или тоталитаризъм, което изберете, да я замени. Все пак демокрацията е власт на демократите, преносно и буквално. Политкоректнокг толерантност от фетиш станаха обезателен фрагмент в сленг на властолюбци. И всичко започна от защита свободата на мнократно увеличената другокултурна миграция в 2000. Позитивна дискриминация бе наложена на бялото население угнетатели от угнетените и те заживяха в гето, построилите Америка са гости в собствения дом. А свобода на словото не им е накърнена, може да псуваш Путин, Орбан, Си, но продумай за престъпност мигранти, содомитски ритуали, дехуманизация и разцепване човека на гендъри и много полове, и свободата на словата свършва.

  2. “Тях” не ги интересува. “Те” не са българи и нямат родова памет.
    “Те” са сатанисти- и изпадат в садистичен транс от мисълта да избиват етнически българи.
    Тъй като страдат от психопатия- колкото повече им се обяснявате и ги убеждавате- толкова по- садистично извратено удоволствие изпитват. Така подхранвате извратените им болни фантазии.
    С тези има само един начин за справяне!
    Само един!
    Надявам се ме разбрахте. Или- ще ви изпържат, изпекат и изядат. Със садистично, сатанинско, канибалско удоволствие.

  3. Злото не може да роди добро, силният народ е единствената вечна сила. Самите хора ще се променят в силни, инак нищо няма да се промени, те сами трябва да се водят, ако са един до друг. Силните хора не се нуждаят от водач, силен водач полага се на слаби хора. Водачите и те са хора и тях променя битието. А насилие, заплахи, закани воистина веселят защото кокошките не кукуригат, но красивата жена, омъжена по рождение, за истината, може много да създава

  4. ПОРОВЕТЕ СЕ ВЪВ ФАМИЛИМТЕ ИМ ,ТЕ ВСИЧКИ СА ОТ БИВШАТА БКП.
    ПОНЕ 80% от тях са селяни.
    И КАКТО ПИШЕ ЗАХАРИ СТОЯНОВ -ВСИЧКИ СЕЛЯНИ СА ПОДЛЕЦИ ,ПОДЛОГИ И ПРЕДАТЕЛИ.

    • Ти си ненормален, бе. Първо – 100 % от всички българи са селяни. Ний аристокрация нямаме запазена. Второ- самият Захари Стоянов е не просто селяндур по произход, а овчар, който се е научил дда пише и чете чак на 19-гоодишна възраст. Освен това след Освобождението става британски агент – кораспондент на „Таймс“ за София и Белград. И няма как каквато и да е форма на интелигенция в България да не е от бившата БКП. В продължение на 45 години социалистическо управление и да е имало друга интелигенция, тя е изчезнала или се е разтворила в социалистическата такава, а самите комунисти създадоха и отгледаха своя интелигенция.

      • ЯВНО Е ЧЕ И ТИ СИ ОТ ГЕНЕТИНО УВРЕДЕНИТЕ СЕЛЯНИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *