Дядо Мраз Не е „комунистическа измислица“

Глобалистите ви лъжат, че Дядо Мраз е комунистическа измислица и вместо нея ви наложиха нелепицата „дядо Коледа? „Снимката горе е далеч преди Девети септември 1944 г. Елин Пелин пише стихотворението си ‘Дядо Мраз“ през 1910. Далеч преди Девети е и песента „С червените ботушки потропва дядо Мраз!“. Истината трябва да възтържествува! Коледа или Колад в българската история и митология никога не е бил в образа на дядо, разнасящ подаръци на децата! Нелепиците и целевото изкривяване на истината от глобо-либералите нямат край! Та, обръщам се към всички приятели – българи, от вас зависи тази глупост да отмре, както много други с времето! Спрете да я повтаряте на децата си, давайте им правилното познание и не позволявайте гавра с българската традиция! Понятието „Колад“ съществува много назад във времето на предхристиянската ни история, която ни е изградила като уважаван народ! Затова неслучайно онези отвън удрят по националния ни ген и памет по всевъзможни начини!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Колад, Рождество, зимно слънцестоене, Нова година, Дядо Мраз са абсолютно различни по дати, време, същност и предназначение времеви маркери. Обединени от църквата, глобалистите и всякакви други международни интриганти и мошеници с цел манипулация и кражба.

  2. След 91-ва година „демократите“ обвиняваха комунистите, че са измислили смянатана часовото време а се оказа, че това са направили американците много години преди комунизма.

  3. Измислиците до една са „демократически“, съответно плоски и лесно разобличими. Фантазия нямат слугите, а господарите им са лениви и чувството им за превъзходство силно ги лъже. Кой нормален човек с данни дори около средните, ще иде в НПО? Там са бездарниците със слугински манталитет и алчност на еврейски лихвар.

  4. Благодаря за статията- най-хубавия Коледен подарък! Ta ако премахнем всички тръпки и вълнения за какво живеем. Няма да разменим Дядо Мраз със сатаната(никаква главна буква тук), това да е ясно.

  5. Дядо Коледа е онзи дядо, с оцапани с кръв дрехи, дето коли прасето и после раздава свински вкусотийки като подаръчета на децата. То затова и името на празника е едно такова, свързано с глагола „коля“ – Коледа…

    • Наименованието „Коледа“ , идва от името на свети Никола, съкратено Коледа, този светец, по същия начин е раздавал подаръци на бедни, нуждаещи се, помагал е на хората и за това е бил канонизиран. Вижте и текста в старите народни песни и стихове. И до днес, името Никола, съкратено се изговаря Кольо и от там Коледа, това е стар български, народен персонаж и е винаги позитивен, свързан е и с български обичаи. Такива приказни персонажи, са доста в българските традиции, например Баба Марта, Малък Сечко, Голям Сечко, Караконджули, Самодиви и много други.

      • Явно не случайно на испански дядо Коледа е San Nicolas- Свети Никола.

      • Всъшност Санта Клаус е лошия старец от скандинавската митология, който наказва лошите деца. След това обръщат работата да дава подаръци. А видът му, белобрад старец с червени дрехи е измислен от Кока кола в началото на миналия век и всичко е било с цел по-големи продажби. Бяма нищо общо с религията.

  6. А по време на социализма и преди него, дори и по турско време, в България , по коледа се колеха прасетата и след това семействата имаха месо за останалата част от зимата. Е тогава хората са гледали прасета, а сега гледаме фейсбук и ядем пържоли от скакалци, щото видиш ли праето трябва да е щастливо и е нехуманно да го заколиш. Но е хуманно да смелиш живите скакалци и да ги направиш на кюфтета примерно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *