Проф. Дарина Григорова разясни на неолибералите Приноса на Русия за Съединението на България: Напразно се стараете да „изчегъртате“ Русия от историята на България!

Проф. Дарина Григорова публикува пост в своя профил във Фейсбук, в който се опита да ограмоти по история платените неолиберали. В краткия си пост тя обясни събитията, случили се по времето на Освобождението на България.

Ето и целия пост на проф. Дарина Григорова:

„На Трети март дума не се обелва, че Русия е Освободител на България, темата е табуирана, докато на 6 септември внезапно си спомнят, че Освободителката ни е била против Съединението, удобно забравяйки, че Александър III не допуска Турция да нахлуе през оголената ни югоизточна граница, когато българските войски се прехвърлят на запад, за да отбият сръбското нападение на България.

Само нотата на руските дипломати до Високата порта, нищо друго не спира Османската империя, за която присъединяването на нейната автономна област Източна Румелия към Княжество България е „анексия на нейна изконна територия“. На 22 септември пък неолибералните артисти, които ни управляват, ще забравят, че независимостта на България е платена от Русия – тя финансово компенсира Турция вместо нас.

Напразно се стараете да „изчегъртате“ Русия от историята на България.“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Антибългарите и еничарите вкарват в конституцията членството на България в ЕС и НАТО, като има и забрана за референдум за излизането на България от сатаниските съюзи до избиването на последният българин.

  2. Колко му е да бъде изкарано също толкова лесно, както ще бъде вкарано.Всеки става много скептичен и подозрителен при такива неистови опити да се очерни цялата ни съвместна история с Русия, все повече търсим исторически източници и писания и на английски .Покрай америк.полковници и професори изяснихме въпроса с руската“дезинформация „. Сега ще изясним и този с изтриването и пренаписването на историята.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *