Проф. Александър Маринов: Борисов е Уплашен и Неадекватен! Шайката подготвя Измъкването си! Проектът „ГЕРБ“ се Разтуря!

Бойко Борисов е видимо объркан и уплашен. Поведението му е откровено неадекватно, което е необяснимо на фона на богатата му политическа биография. Това коментира политическият анализатор проф. Александър Маринова.

През последните два месеца българският премиер даде няколко интервюта, които ще останат в историята със своята глуповата неадекватност. Няма да влизам в подробности, защото аудиторията на Скандално.нет е просветена и информирана. Само ще спомена последното самопризнание на Борисов за това как пребил двамата си братовчеди при спор за водна помпа.

Въпросът е какво толкова плаши Борисов? Очевидно това е предстоящият му провал на европейските избори и това, което неминуемо ще последва след него – предсрочни избори. Борисов даде ясна заявка, че подготвя оттеглянето си от ГЕРБ ивъобще от политиката. Демонстрира, че е уморен и демотивиран за по-нататъшни занимания с политика, но въпреки това върло настоява да изкара целия си трети мандат… и се зарича да не подава оставка предсрочно за нищо на света. Именно тук е заровено кучето!

Единствената причина да не пуска властта в момента е целта – да устиска до избора на нов Главен прокурор след 7 месеца. Защото само назначен от Борисов Главен прокурор, ще гарантира на Борисов безаварийно слизане от политическата сцена – без обвинения, съдебни процеси и дела.

В редиците на ГЕРБ също се наблюдава неувереност и уплах, коментира проф. Маринов. Говори се открито, че цялото ръководство на ГЕРБ трескаво подготвя оттеглянето си от политическия живот. Шайката се нахрани, че даже и преяде, кой каквото можа- открадна… и е време проектът ГЕРБ да бъде затворен. С приказките, че скоро ще се оттегли от партията, но вече търси подходящ свой заместник, Борисов се опитва да успокои кадрите от по-ниските нива и редовите членове. Успива и клиентелистките бизнеси, че ГЕРБ все още е онзи политически фактор, който ще им гарантира печалбите и завбъдеще. Но истината е, че само месец-два след като Борисов се оттегли, партиятаэще се разпилее и стопи като лански свят.

Ако зависеше от Борисов, той отдавна да е излязъл от политиката. Но е поел трайни и дългосрочни ангажименти към външни фактори като Брюксел и Вашингтон. Под тия ангажименти и условия той се е подписал, за да му позволят през 2009 г. да поеме властта в България и дълго време не можеше да се откачи от тях. Защото с разузнавателните служби като ЦРУ е също както с мафията – лесно се влиза, но трудно се излиза от омертата. И щеш, не щеш, служиш им, докато не решат да те „пенсионират“. Но решението за това го взимат те.

Още през 2013 г., когато подаде оставка в първия си мандат, след натиска на улицата и деветте случая със самозапалили се протестиращи, на практика ГЕРБ и Борисов бяха политически „трупове“. Но с активната подкрепа на ЦРУ и други организации на американския естабилишмънт като „умните и красиви“ десни протестъри, спонсорирани от американски НПО- та, както и благодарение на предателството на американския агент Сергей Станишев към БСП, изведнъж Борисов и шайката му възкръснаха като феникс от пепелта. Т.е., случи се нещо на пръв поглед напълно нелогично и невъзможно.

Сега обаче ситуацията е различна. Най- вече заради политическото земетресение в Белия дом, което изхвърли неолиберализма като господстваща идеология в американската политика и я замени с републикански национализъм. Като протеже на отишлото си статукво, Борисов отчаяно се надяваше администрацията на националиста Тръмп да го припознае. Изяви готовност да купи все още непроизведени изтребители на възсолената цена от над 2 млрд. лева, спря всички изгодни руски енергийни проекти и договори покупката на скъп американски шистов газ по тръба от Гърция… само и само да се хареса на новата власт във Вашингтон. Но така и не получи среща с президента Тръмп. Което, откъдето и да го погледнеш, си е знак.

Очевидно е, че за покупката на F-16 българската страна е имала някои скрити условия, като оставането на Борисов и ГЕРБ на власт. Условия, които обаче САЩ категорично са отказали да удовлетворят. Неслучайно военният министър Каракачанов ден след пропадането на сделката призна от Вашингтон, че условията на американците за изтребителите, са крайно неизгодни за България. Нещо, което беше ясно от самото начало. И след като се подиграха с шведския гигант СААБ, сега най- вероятно ще се молят и сополивят пред тях пак да преговаряме за новите изтребители. На Борисов вече не му трябват американските, щом администрацията на Тръмп няма да му даде благословията си.

За капак, американците „сготвиха“ най- верните му хора, сред които и вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, с разкритията за луксозния му апартамент с частен асансьор. А и всички разкрития по „АпартаментГейт“ тръгнаха от „Свободна Европа“ и „Биволъ“ – медии, спонсорирани от американския департамент.

Но въпреки отказът на Вашингтон да го припознае за свой васал, Борисов се надява да устиска още малко на власт. Поне до избора на новия Главен прокурор догодина, който задължително трябва да е негово корумпе или поне такъв, който Борисов да държи с компромати… че да не си и помисля да го съди.

Въпреки че е разколебан, Борисов няма да се даде без бой. Знае че ЦРУ вече не е на негова страна и вместо да помага, оттук-насетне ще му пречи. Но няма друг избор, освен да се опита пак да вземе изборите с отработените от шайката му до съвършенство брутални фалшификации. Ясно е, че ще играе ва банк, ще рискува този път да го хванат. Затова и беше онзи отчаян вопъл собвинението срещу БСП, че му подготвяли нов капан- нов „Костинброд“. За да се застрахова. Skandalno.net

Проф. Александър Маринов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Хубави новини, благодаря на професора! От нас зависи дали ГЕРБ ще продължават да ни морят, затова българи, колкото и да сте обезверени, осъзнайте и ГЛАСУВАЙТЕ на 26 май! Трябва да сме повече от тях, само така ще ги изметем! После ще е по-лесно, нещата ще започнат да се подреждат. От сегашното положение по-лошо не може да бъде, така че ГЕРБ трябва да НЕ СПЕЧЕЛИ и тези избори. ДА ГИ ИЗМЕТЕМ НАЙ-ПОСЛЕ! Не бъдете пасивни, този път изборите са НА ЖИВОТ И СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ И ДЕЦАТА НИ!

    • Днес е 26.01.2020 г. както виждате Борисов си е жив и здрав и е …власт !!! По този начин се разбира как сте гласували…на 26.05.2019 г.Каквото сам човек си направи и най голямият му враг, не може да му направи .

  2. НАРОДЕ ГЛАСУВАЙ МАСОВО ЗА БСП ЗА ДА ИЗХВЪРЛИМ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ДЕЦАТА НИ

  3. Без НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ байхУЙя и байхУЙьовете ще са вечни!!!!!

  4. Народе, дай наказателен вот на хунтата, не допускай да ни довършат! ГЛАСУВАЙТЕ, дори да не е за БСП /ако толкова ги мразите/, целта е САМО ДА НЕ Е ЗА ГЕРБ! Целта е противниците им да сме повече от сигурните им продажни поддръжници, за да се махнат най-после от хоризонта! Макар, че БСП е единствената алтернатива, в пъти по-малко зло от ГЕРБ! Тоя път изборите са НА ЖИВОТ ИЛИ СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ И ДЕЦАТА НИ, ЗА ДА НИ ИМА!

  5. НЕКА СПРЕМ „МЕРЗОСТТА НА ЗАПУСТЕНИЕТО“, КОЯТО НАСТЪПВА ВСЕ ПО ЗАПЛАШИТЕЛНО В БЪЛГАРИЯ И ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП – 18 N

  6. Пропътувах хиляди километри, за да бъда ТУК, в БЪЛГАРИЯ! ДА ГЛАСУВАМ ТУК, в БЪЛГАРИЯ! ПРОТИВ герб!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *