Протест срещу Ковид-Измамата Разтърси Жълтите павета! Сблъсъци с полицията и яйца по МС! (С ВИДЕО)

Над хиляда протестиращи се събраха под прозорците на властта с искания за оставката на правителството и за незабавна отмяна на мерките срещу фалшивата коронавирусна пандемия. Властта прати срещу протестиращите стотици полицаи.

На площада бяха представители на различни слоеве, като най-активни са представителите на ПП „Възраждане“. Освен тях пред Министерския съвет се събраха спортисти, представители на бизнеса, а също и група граждани с празни чинии.

Стигна се до сблъсъци с полицията, а няколко десетки граждани опитаха да разбият вратата на Социалното министерство. Ето как се разви днешния протест по часове и минути:

10.50 ч.:

Около сградата на Министерския съвет има засилено полицейско присъствие. Обстановката е напрегната. Не се изключва ескалация на напрежението. Протестиращите на площада са стотици.

Междувременно в района се провежда и протест на таксиметровите шофьори и автобусните превозвачи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

10.54 ч.

Демонстранти се опитват да пробият полицейския кордон около правителствената сграда. Част от гражданите натискат полицията.

Най активни са представителите на партия „Възраждане“.

От мегафона бе отправен призив гражданите да се преместят пред входа на Министерския съвет, от който излизат депутатите, за да покажат „благодарността“ си към тях.

ВИЖ ВИДЕОТО:

11.00 ч.

Искам да се обърна към всички онези, които утре остават без хляб. Утре ще имаме хора, които ще умрат от глад и мизерия, докато ни успиват с фалшивата коронавирусна пандемия“, посочи една от протестиращите.

Бурни викове „Оставка!“ оглушават пространството, станало известно като „Триъгълника на властта“.

11.05 ч.

Протестиращите на площада се увеличават с всяка минута. Отново се стигна до натиск и сблъсъци с полицията. Обстановката е изклчително напрегната. Демонстрантите правят периодични опити да пробият полицейския кордон, оформен около сградата на Министерския съвет. На място има много хора с качулки и маски.

Един от протестиращите беше издърпан от полицията при опит да бъде задържан. Последва бурна реакция от страна на демонстрантите. Стигна се и до размяна на удари.

11.18 ч.

„Онова, което става в момента, слава Богу – заради бойкота на БСП, изискуемите подписи не се събраха за свикването на Велико народно събрание. Но в момента гледат бюджета. Предлагат се противоепидемични, но никакви социално-икономически мерки“, посочи отец Дионисий. Той призова всички протестиращи да се преместят пред задния вход на парламента.

11.21 ч.

Пред паркинга на Българската народна банка се намират и протестиращите таксиметрови шофьори и автобусни превозначи. Има спрени и бусове на жандармерията. Полицейското присъствие е засилено.

12.00 ч.

Най-много и най-активни са протестиращите от партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов. Постепенно напрежението в „Триъгълника на властта“ намалява, но яростните викове „Оставка!“ продължават. Полицейското присъствие остава засилено. Демонстрантите призоваха гражданите да се стекат към площада и за протеста довечера.

„Тези, които гледат стриймове – довечера е последният ви шанс да покажете, че милеете за тази страна. 19 ч. се събираме отново и нека бъдем по-мощни, по-силни и по-уверени“, призоваха на микрофона демонстрантите.

13.00 часа:

Протестиращите стигнаха до сградата на социалното министерство. Демонстрантите блъскат по вратата и се опитват да влязат в сградата. Основното им недоволство е срещу липсата на социални мерки, които да подпомогнат оставените без доходи заради затварянето на редица бизнеси.

Майки от „Системата ни убива“ струпаха камари боклуци пред входа. Демонстрантите сложиха и белезници на входа с призива: „Стойте и вие затворени като нас!“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. САМО РАЗСТРЕЛ НА НА МУТРИТЕ ОТ МАФИЯ ГЕРБ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НИЕ НАРОДА СМЕ С БРАТСКА РУСИЯ Н А В Е К И

  2. Червените комундели започнаха да си мечтаят за власт, което е измамно както винаги вече над 10г. …. С кого ще управлявате бе капути с Ристю ли, или с Румбата от Плевен????

    • Щом твоят бос може да управлява, значи и последният циганин от последната селска, циганска махала може да изпълнява функциите.

  3. ЦИГАНИНИ СА УПРАВЛИЯВАЛИ АМА Е БИЛО ВСИЧО НАРЕД НЕ Е КАТО ДНЕШНИТЕ УБИЙЦИ.ЖИВЕЕХМЕ ПРЕКРАСНО ОСОБЕНО ПРИ ПЪРВИЯ.СТАВА ВЪПРОС ЗА.ТОДОР ЖИВКОВ.И ЗА ИВАН КОСТОВ.А СЕГА СЕ ЗАМИСЛИ МАЛКО.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *