Прокуратурата пусна нови, още по-смешни „доказателства“ срещу Николай Малинов по обвинението в Шпионаж! ФБ Избухна:

Тотално зависимата от САЩ българска прокуратура пусна нова порция псевдо-доказателства по разследването на шпионския скандал с движение „Русофили“ и лидерът му Николай Малинов. От документите става ясно, че през 2013 г. фирма „Бромак“ ЕООД на Цветан Василев е дарила 31 515 евро на национално движение „Русофили“ за изработването на паметен знак „Самарски кръст“ в 200 екземпляра.

Хората на Цацаров и Гешев публикуваха и договор между Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) и „Русофили“ от същата 2013 г. Според него движението на Малинов е получило 2,2 млн. рубли (равняващи се на около 60 000 лв.) за „журналистически материали, които да отразят вътрешната и външна политика на България“.

От спецпрокуратурата уточняват, че предоставят тази нова порция допълнителна информация по шпионския скандал, заради засиления обществен интерес

В съобщението се казва още, че досъдебното производство срещу Малинов и „Русофили“ е образувано на 9 юли 2019 г. за това, че на неустановена дата през януари 2014 г. до 03 юли 2019 г. Малинов се е поставил в услуга на чужда организация.

На 10 септември т. г. спецпрокуратурата е привлякла Николай Малинов като обвиняем за извършено престъпление и му е определила мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 50 000 лв.

Файловете с доказателствата на прокуратурата са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, които биха могли да увредят интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

Скандално.нет припомня, че скалъпения шпионски скандал стана причина за острата реакция на руското външно министерство. Говорителката му Мария Захарова заяви, че Москва е обезпокоена от обвиненията срещу Малинов: „Дейността на „Русофили“, както знаем, е била насочена само и единствено към развиване на двустранното сътрудничество и укрепване на приятелските връзки между народите на Русия и България. Разчитаме, че българското правителство ще се въздържи от стъпки, които биха могли да поставят под въпрос настоящата положителна динамика в двустранните отношения и ще бъде продължена съвместната работа за реализиране на постигнатите в последно време договорености, включително в хуманитарната и културната сфера, за опазване на обединяващото ни историческо наследство“, посочи Захарова.

А ЕТО КАК СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ КОМЕНТИРАХА ДНЕС НОВИТЕ „ДОКАЗАТЕЛСТВА“ НА СПЕЦ-ПРОКУРАТУРАТА:

Димитър:

Жалки прокурорски смешници, защо не разследвате 8-те хиляди американски НПО-та в България, изцяло финансирани с парите от Сорос и Америкавския фонд за чуждестранна помощ. Всяка година тия плащат стотици милиони под формата на грантове на колониалната си НПО-шпионска администрация в БГ. за да работи срещу интересите на собствената си страна България ! Шпионите и агентите са американски и са в правителството, в държавната администрация и в неправителствените организации на Сорос!

мракобесие:

И кое е престъпното на Самарския кръст, бе безродници? Богородица ли ви плаши толкова или този, когото държи в ръцете си? Един ден националните предатели ще врат в котела с всички останали американски агенти.
Атанасов:

Действията на таз спец. прокуратура са: „Напънала се планината и родила… мишка“

Eisblock:

Изнесените „доказателства“ са повече от смешни. Показват единствено безсилие на прокуратурата – собствено и на поръчителите. Защо същата тази наша прокуратура се прави, че не забелязва многочислените НПО-та заплащани със Зелена шума (долари). НПО на Сорос са хилядократно по-експонирани като шпиони и дори активни национални предатели и вредители на чужда заплата. Защо никой не им държи сметка на тия американски фондации у нас, защо не ги проверяват и не ги съдят по същите тия закони за шпионаж. Закони срещу шпионажа имат и САЩ, и РФ, и България. Защото най-малкото, за което могат да бъдат обвинени някои НПО-та в България, са дейности носещи конкретни негативи, вреди, брожения. Все неща които компрометират пропагандираният смисъл и уж съдържание на т.нар. „демокрация“. Главните гафове са всеизвестни и не е нужно да се подчертават и тук. А така желаната демокрация се поставя под съмнение и обстрел от към широката публика именно заради подобни фарсове и циркаджилъци както с този зле скалъпен шпионски абсурд. Не на последно место е хубаво да се помни, че когато големите Ат-ове се ритат, магаретата страдат – още повече, ако са хилави, недорасли и са параден пример за мил, глупав и упорит сивушко!

Котков:

А Бойко Борисов кога ще бъде обвинен в шпионаж?! Нали сам си призна, че създаването на партията му ГЕРБ е организирано в Мюнхен, Бавария лично от чужденеца Жозеф Дол и финансирана от немските фондации „Ханс Зайдел“ и „Конрад Аденауер“ за да обслужва чуждите интереси, които те проповядват. Значи за Николай Малинов не може, а за Тиквата може. Борисов да каже колко милиона евро е получил от германците при учредяването на ГЕРБ и какви ангажименти е поел към тях от името на България?! Той е прост, но ние не сме и затова виждаме как се развява двойния аршин. Гнус и проказа.

Quid prodest?:
Без значение кой е обвиняем, според Чл. 105. (1) НК, по който е обвинен в случая Николай Малинов: „Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин…“. Шпионството като деяние е дефинирано в чл. 104, ал. 1 от НК и касае „държавна тайна“. Кое от съдържанието на всичките т. нар. доказателства има за предмет държавна тайна?! Излиза, че единствената цел на прокуратурата с тия шпионски обвинения е евентуално да уплаши Малинов и той за да избегне отговорност по ал. 2 на чл. 105 от НК да се признае за шпионин и виноват в деяния, каквито обективно не е извършил.

Професора:

Това шпионаж ли е, бе, малоумници! Американските ни „партньори“ явно искат да превърнат България в бойно поле срещу Русия. За тази цел местното население на Територията или трябва да бъде прогонено в емиграция, или унищожено, или натикано в някакво безпросветно блато. Та с руският народ сме повече от братя, да оставим политиката. У нас див капитализъм, в Русия също. Всеки може да се разбере с рускоговорящ, толкова са близки езиците ни, а политиците ни лижат задниците на англичани, американци, с език абсолютно далечен от нашия език. ……….. Къде е шпионажът тук! От 30 години държавата ни е разграден двор, в който всяка кокошка може да рови за червеи. Какви тайни, какъв шпионаж!

Кольо:

До момента фондацията „Америка за България“ е раздала 1.850 млрд. долара на хиляди малки и големи български НПО-та. Сред грантополучателите са Антоанета Цонева с 800 000 лева, Саша Безуханова с 1,3 милиона лева, „Икономедиа” на Иво Прокопиев с 6 милиона лева всяка година, „Медиапул“ на Стояна Георгиева с 1 152 600 лева на година, „Български институт за правни инициативи“, чийто програмен директор бе бившият министър на правосъдието и създател на нова партия „Да, България“ Христо Иванов със 1 млн. и 117 хил. лева на година и т.н. Защо Цацаров и Гешев не реагират?

Милка Красимирова:

Занимават ни с „руски шпиони“ и дума не обелват за норвежката система която се готвят да узаконят и у  нас. Утре децата ни ще бъдат отнемани по нечие усмотрение, за да задоволят интересите на НПО-та и то чужди, западни НПО-та. Ударил си на детето си шамар, съседката ти има зъб – пристигат социалните и ти го отнемат. Хора, това е важното, да запазим децата си! Тая игра на шпиони е за идиоти, създадена от такива! …… И няма да отнемат деца от циганите, ще отнемат нашите, че по-скъпо се котират на борсата. Еничарите са на вратата ни, а нас ни занимават със шпионаж, изсмукан от …. пфу, ще има Видовден и за „тях“! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ШПИОНИТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ СА В ГЕРБ И ТЕРОРИСТИЧНИТЕ СЪЮЗИ НАТО И ЕС

  2. Цялата миша тупортия е с цел да се отклонява вниманието. СТРАХ, неистов, панически страх тресе управляващото. Всичките му слуги са впрегнати да вдигат пушилки. Един имитира война с шпиони, друг реже ленти, трети плаши журналисти. Всичко е сценарий на един филм, който се нарича „СТРАХ“ и е нагласен от лице усещащо вече примката на врата.

  3. ФАШИСТКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА МАФИЯ ГЕРБ Е ЗАПЛАХА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ И ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ МАФИЯ ГЕРБ ТЯ НИ УБИВА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *