Причините за Украинския Садизъм и Как Русия превръща Зверствата на Врага в негова Слабост!

През последните дни в мрежата драстично се увеличи броят на публикуваните видеоклипове, показващи престъпления на украински военни срещу руски военнопленници или местно проруски настроено население.

Такива видеа се публикуваха и преди. Гаври, мъчения и убийства на руски военнопленници от украински нацисти, екзекуции, изгаряне на живи хора бяха снимани и пускани в интернет буквално от първите дни на специалната военна операция. И по-точно първите видеоклипове с обесвания, изгаряния, екзекуции и т.н. се появиха в интернет още през 2014 г. Тогава жертви на украинските нацисти бяха така наречените от тях сепаратисти – хора, които не приеха държавния преврат и му се противопоставиха.

Но сега има съществена разлика.

През 2014 г. официалната украинска пропаганда настояваше, че всички подобни видеоклипове са фалшиви, предназначени да компрометират „светлите идеи на Майдана“ и „нова Украйна“.

През февруари-май 2022 г., освен че се опитваха да представят за фалшиви клиповете, показващи военните престъпления на Въоръжените сили на Украйна (нищо, че повечето от тези клипове бяха иззети от телефоните на пленени украински войници) киевската хунта, когато не може да отрече тяхната автентичност, обявяваха престъпленията на своите войници за изолирани случаи и дори понякога обещаваха да направят разследване (въпреки че не направиха нито едно).

През април видеозаписите, документиращи военни престъпления на ВСУ добиха епидемичен мащаб и официални представители на украинската власт публично се обърнаха към своите войници с молба да не записват тези неща на камера или поне да не ги публикуват в интернет. Обясниха молбата си с това, че по този начин те подкопават доверието и симпатиите на западните народи към Украйна.

Но след затишие от няколко месеца, сега интернет отново беше залят с мръсни видео кадри, показващи съвсем пресни украински зверства. Видеата се появяват едно след друго. На тях са запечатани екзекуции и изтезания на руски военни, извънсъдебни екзекуции и изтезания на цивилни, обвинени в това, че са сътрудничели на руските власти (като в повечето случаи „вината“ им се състои в това, че са вземали руска хуманитарна помощ).

В същото време, последния път, когато украинските власти се опитаха да отрекат участието на въоръжените сили на Украйна във военни престъпления беше преди 2 месеца (в началото на октомври), когато се появи видео на нациста Жорин, което показва масовата екзекуция на цивилни в гр. Купянск от украинските военни.

Помним добре какво каза тогава Герашенко (съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна). Той публично заяви: „Обявили сме лов за руски сътрудници и животът на такива не е защитен от военновременните закони на Украйна. Да, факт е: нашите специални служби ги унищожават, разстрелват ги като прасета“.

От този момент нататък в продължение на 2 месеца от официален Киев не се чу нито дума на осъждане, нито обещание за разследване на тези военни престъпления и престъпления срещу човечеството, доказано извършени от Въоръжените сили на Украйна и специалните служби на Украйна.

За сметка на това чухме украинското външно министерство, което осъди европейците, които се възмущават от престъпленията на въоръжените сили на Украйна, след като информацията за тези зверства достигна такъв мащаб, че стана просто невъзможно да бъде неглижирана.

Очевидно днес си имаме работа с нова информационна стратегия на украинските власти. Най-чудовищните престъпления на режима не се прикриват, както досега, а напротив – показват се с гордост, за да ги видят всички. Каква може да е причината за такава промяна в информационната политика на киевския режим?

Първото нещо, което ни идва на ум, е, че тази нова стратегия е свързана с идването на фронта на голямо количество мобилизирани руски войници. А целта на властите в Киев с тези видеа е да всее страх и да предизвика паника сред техните роднини, като ги тласне към протести за прекратяване на войната и така да се дестабилизира ситуацията в Русия.

Такава една причина звучи логично, но защо беше тази пауза от няколко месеца, през която украинците криеха и отричаха престъпленията си… след което – внезапна пълна информационна откритост на Украйна относно извършването на военни престъпления и престъпления срещу човечеството от нейните военни?

Украйна започна да осъществява натиск върху роднините на руските военни с тези методи още в първите дни на Специалната военна операция. Войници на ВСУ звъняха от мобилните телефони на убити руски войници на техните жени, деца и майките им. Включваха ги на видео, гавреха се с тях, присмиваха им се, обясняваха им как синът, съпругът или баща им е ревал като ученичка докато го режат парче по парче… Интернет е пълен с такива видеа. В един момент ВСУ се снабди с хакната база данни с телефонните контакти на руски войници на фронта и започна едно масирано звънене- лъгаха роднините им, че техните синове/съпрузи/братя са заловени или убити и т.н.

И тъй като този мръсен украински подход се оказа неефективен, ВСУ спря с обажданията. А след като това не е проработило, тогава е ясно, че бруталните изтезания и екзекуции пред камера ще предизвикат само още по-голям гняв и желание за отмъщение у народа на Русия.

Освен това как да обясним заснетия в част от новите видеа тормоз, изтезания и убийства на цивилни в Харковска и Херсонска област. Очевидно е, че тези кадри не могат послужат като деморализиращ фактор за роднините на руските военни. Напротив, това ги убеждава още повече, че Русия наистина се бори срещу абсолютното зло, срещу пъклен нацистки режим. И трябва да продължи да го прави до пълното му унищожаване.

Ето кака е истината: Основната задача на новата информационна стратегия на Киевската хунта е да оплиска с кръв целия народ, и най-вече войниците си. Целта им е конфликтът да достигне точката на незавръщане, след която руснаци и украинци да се намразят за векове напред.

Според Министерството на отбраната на Руската федерация, до началото на ноември Украйна е загубила безвъзвратно над седемдесет хиляди военнослужещи.

Тази цифра приблизително съвпада с данните на американски експерти, които оценяват общите украински загуби в конфликта на над сто хиляди безвъзвратни (убити) и повече от триста хиляди общи загуби (тежко ранени и инвалидизирани войници). Това включва въоръжените сили на Украйна, украинските специални служби и чуждестранните наемници, воюващи за Киевския режим.

Към началото на руската спецоперация във въоръжените сили на Украйна и в резерва имаше петстотин хиляди души с боен опит, главно участници в т. нар. АТО и ООС в Донбас.

Всъщност през войната в Донбас през 8-те години на конфликта преминаха много по-голям брой украински граждани, но някои от тях загинаха, други се пропиха, трети се самоубиха, а четвърти останаха физически или психически инвалиди. Казано с други думи – на който му се воюваше, премина през Донбас и катастрофира. Следователно общият брой на военнослужещите и резервистите с боен опит към началото на СВО, макар и значително повече от половин милион, бяха по-ниско ефективни във военните действия.

Данните за загубите на въоръжените сили на Украйна показват, че дори като се вземат предвид ранените, върнати на служба (а техният процент е малък както заради тежките им наранявания, така и поради това, че мнозина използват раняването си, за да не се върнат повече на служба ), въоръжените сили на Украйна са загубили около половината от първоначалния най-подготвен за война личен състав и обучени резервисти с боен опит.

В последните от общо 9 досегашни вълни на мобилизация, в украинската армията се набира некачествен и напълно демотивиран контингент. Това са хора без никакъв опит във военни действия, много от които дори не са служили в казарма, имали са отсрочка от служба поради болест, хора, които са избегнали влизането в казарма, давайки рушвети… това са все хора, които не искат да се бият. Мобилизирането на цивилни за въоръжените сили на Украйна се извършва основно в регионите на Югоизтока. И в това е големият цинизъм и перверзия на Киевския режим, тъй като точно в тези региони населението в най-голяма степен подкрепя Русия. От Киев и Западна Украйна властта на Зеленски набира много по-малко войници.

Силите от, ако не обучени, то поне мотивирани украински бойци, са изчерпани. Киевските власти все още имат възможност да поддържат числеността на своите бойни единици на същото ниво, но качеството на попълненията рязко спадна.

Тези, които искаха да се бият до последно, вече са почти напълно избити, а част от тези, които останаха живи, дезертираха или се предадоха в плен. Дори от ситуацията на фронта в Донбас, където след многомесечна упорита отбрана, опорните пунктове и отбранителните съоръжения-крепости на украинските войски рязко започнаха да падат едни след други, става ясно, че съпротивителните сили на украинската армия значително са отслабнали.

Междувременно Съединените щати поставиха на Зеленски задачата да сдържи очакваната зимна офанзива на руската армия, да обезкърви руските въоръжени сили в отбранителни битки и по този начин да създаде предпоставки Москва да бъде по-сговорчива на мирното споразумение, което Вашингтон ще й предложи в сюблимния момент.

Напомняме, че САЩ бързат да приключат участието си в конфликта в Европа, за да се съсредоточат върху предстоящата си битка с Китай, но в същото време Москва трябва да продължи да бъде ангажирана в Украйна, за да не може да помогне сериозно на своя съюзник Пекин.

За да се изпълни задачата, поставена от Съединените щати, е необходимо да се принудят останалите демотивирани да воюват и проруски настроени войници, постъпили като попълнения във въоръжените сили на Украйна, да се бият до последно срещу братята си руснаци. Как да го направят янките и изпълнителите им на терен Зеленски и сие?

Мисля, че идеята е била американска (режисирането на ужасяващите клипчета с убийства и изтезания и още повече- разпространението им в интернет без да бъдат цензурирани – е тяхно дело). Това обаче няма значение. Видеоклиповете на жестоките кланета на въоръжените сили на Украйна срещу цивилни и руски военни, които заляха интернет, няма как да не предизвикат отзвук в Русия.

След тях вероятността украински войници да се предадат в плен намалява значително. В разгара на битката рядко се разбира дали боецът е застрелял врага, който вече е вдигнал ръце или го е убил докато се съпротивлява, в бой. Това най-често е известно само на самия стрелец.

Да, и да придумваш враг, който се е скрил в някое мазе и стреля по теб, да го изтощиш и накараш да се предаде е опасно и протяжно, дълго и досадно. Още повече, че е много по-безопасно просто да му хвърлиш граната и да продължиш напред. А желанието на вражески войник да се предаде, когато вече е изстрелял всичките си боеприпаси по твоите другари и е убил 2-3 от тях, може да не бъде уважен.

И никаква сила, никакви увещания няма да свършат работа тук. Желанието да отмъстиш за загиналите ти другари е една от основните движещи и мотивационни сили на боеца. А демонстративното избиване от врага на цивилни и невъоръжени (пленени) войници, предизвиква напълно естественото желание да отговориш по най-бруталния начин.

Така че внезапната украинска „откровеност“ по отношение на военните престъпления и престъпленията срещу човечеството, извършени от въоръжените сили на Украйна, съдържа тънък и работещ психологически разчет.

След тези видеа Въоръжените сили на Руската федерация ще бъдат много по-малко склонни да вземат в плен войници от въоръжените сили на Украйна. И редовите украински войници за руснаците най-накрая ще се превърнат в същите нацисти като „Азов“, „Айдар“ и останалите представители на националните батальони.

Така Киевската хунта лишава мобилизираните в последните вълни граждани на Украйна, които не искат и не знаят как да воюват, от възможността да се предадат в плен. Те са поставени между два огъня: ако отстъпят от позициите си, собствените им нацисти от заградителните отряди в тила ще ги разстрелят. А ако се опитат да се предадат, има голям риск руските войници, озверени от публикуваните в интернет видеоклипове с мъчения и екзекуции на техни другари, да не „забележат“ техния опит за предаване. Единственият им шанс да оцелеят е да се бият до края – докато не бъдат убити от руски куршум или ракета.

Трябва да се каже честно, че този крайно мръсен механизъм на киевската хунта ще сработи. Руските бойци на фронта няма да имат нито времето, нито силите, нито желанието да разберат кой е убеден нацист и до каква степен, и кой от въоръжените сили на Украйна е просто е сгащен вчера от мобилизационните докато танцува в селската дискотека.

Убийствата на пленени руски войници и цивилни руснаци и проруски настроени украинци от ВСУ, гаврите и мъченията над тях придобиха масов характер. Оставения от руската армия Херсон впоследствие беше превърнат от въоръжените сили на Украйна в огромен концентрационен лагер за населението, останало в него. При все че тези, които не се евакуираха с руската армия оттатък реката и останаха в града, са считали, че нямат „грехове“ към киевския режим- в града украинските служби извършиха стотици разстрели.

САЩ режисират този сценарий: Целта им е всеки, насилствено мобилизиран, който в момента носи униформата на въоръжените сили на Украйна, да е в капан. Тези момчета вече рискуват не по-малко (може би повече), отколкото в края на Втората световна война са рискували всички, които носят униформата на SS (няма значение дали са били обикновени войници, готвачи , шофьори, сигналисти или политически офицери, водили бойна единица или в Sonderkommando).

От наша гледна точка, единственият начин, ако не да се предотвратят (не могат да бъдат предотвратени сега) ексцесии, в резултат на които украинските войници още повече ще се наплашат и няма да се предават в плен, то да се намали ефектът от тях, е разпръскването на листовки над позициите им, в които се обяснява, че във връзка с масовите престъпления, извършени от въоръжените сили на Украйна срещу цивилното население и руските военни, най-безопасният начин за предаване е да го правят колективно, по предварително споразумение с ръководителите на руските военни части отсреща.

Когато цяла войскова част се предаде, и още повече се предаде без бой, е почти невъзможно руските войници да се направят, че не са забелязали предаването и да стрелят по тях.

Да, и горчивината в душите на руските войници, това, което се случва в разгара на битката, в такъв момент не е толкова силна. Следователно при такова предаване гаранцията за оцеляване на украинските войници е почти стопроцентова (освен ако собствените им украински военни, останали на позиции не разстрелят „предалите“ в гръб с артилерийски огън).

Освен това на войниците от въоръжените сили на Украйна трябва да бъде обяснявано с помощта на листовки и високоговорители, насочени към позициите им, че продължавайки да оказват съпротива, те стават съучастници във военни престъпления и престъпления срещу човечеството, които нямат давност и са преследвани екстериториално навсякъде по света и доживот.

Всеки украински войник трябва да разбере жестоката истина за киевския режим който брани: че във всеки един момент може да получи заповед от Киев да разстрелва цивилни или военнопленници. И ако откаже, собствените му нацисти ще го застрелят, ако пък го направи – се превръща във военнопрестъпник.

Не знам дали така ще успеем да убедим украинците масово да се предадат, но най-малкото ще предизвикаме параноя сред командването на Въоръжените сили на Украйна, ще подкопаем увереността им, че държат под контрол подчинените си войници.

Ще последва заповед ВСУ да започне да отделя повече сили за заградителни отряди, което значи по-малко украински войници на линията на фронта. Разделянето на въоръжените сили на Украйна на пушечно месо, чиято единствена роля е да бъде убито в окопите на предната линия, и такива, чиято работа е да дебнат първите и да ги застрелят в гръб ако тръгнат да се предават, ще допринесе за разрастването на вътрешните конфликти.

Всичко това ще подкопае способностите за съпротива на въоръжените сили на Украйна, а колкото по-слаба е съпротивата им, толкова по-малки ще са нашите загуби.

Никога не трябва да се бориш с това, което не можеш да промениш. Необходимо е да промениш условията на играта с нови, така че предимството, с което врагът ти се надява да спечели, да се превърне в негова слабост.

Ростислав Ищенко

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ИЗРОДИ,ИЗРОДИ,ИЗРОДИ!!! МАЛКО СА ВИ РАКЕТИТЕ!!! ВИЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ САМО СМЪРТ!!!

  2. кулеба беше ясен и точен-не сме един народ…еми да-хазари и славяни не са едно племе..а във всу е пълно и от едните и другите..

  3. Ами защо им трябва на руснаците да ги пленяват,съдят като след това ги освободиха всичките,цирк.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *