Президентът Радев АТАКУВА – Свика консултации за СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА! ГЕРБ са в Паника!

Румен Радев започва консултации за промени в Конституцията на Република България. Първата от редицата срещи по тази тема ще се проведе на 17 декември. На нея ще присъстват Правния съвет към президента и представители на академичната юридическа общност. Втората среща е насрочена за 19 декември от 13 часа и на нея държавният глава ще приеме представители на правни организации, както и професионални сдружения на магистрати.

Миналата седмица държавният глава обяви, че ще внесе в парламента предложение за промени в Конституцията. „Промените по този основен законов пакет, по който функционира държавата ни, са абсолютно наложителни. Какъвто и да е крайния резултат от тези консултации за конституционна промяна, аз ще го внеса в парламента. И тогава там ГЕРБ ще трябва да вземат категорично отношение. Всяка една от парламентарно представените партии ще трябва да вземе отношение, защото закона я задължава. Така че- дебат ще има, заяви Румен Радев.

На въпроса какви промени трябва да се извършат по конституцията според самия него, Президентът заяви: „Например, това, което казах и в обръщението си пред парламента – въвеждането на индивидуалната конституционна жалба в нашата Конституция“. Но това е само един фрагмент. Проблемите са много по-сериозни: Във времена, в които една партия съумя да превърне разделението на властите в пълна пародия, така че това демократично понятие да се изпразни от съдържание, когато Парламента се скъсва да приема лобистки закони между първо и второ четене, без обществено обсъждане и без оценка за въздействията, и си позволява най-нагло да отхвърля ветото на президента без дебат… когато правителството харчи на тъмно милиарди изкуствено отглеждани излишъци, а тия излишъци идват от капиталовите разходи, които Борисов и хората му блокират… когато се ширят безнаказани престъпност и корупция в чудовищни мащаби – тогава се налагат драстични промени в Конституцията на страната, каза Радев.

Днес повече отвсякога е необходимо да преосмислим ролята и мястото на българските институции за преодоляване на колективната безотговорност на управляващите. Трябва да стопираме ерозията на държавността. Трябва заедно да положим усилия за да неутрализираме и обезвредим паралелната криминална власт, която сега действа безнаказано и в огромен мащаб зад фасадата на държавните институции, доминирани от управляващата партия ГЕРБ“, заяви президентът Радев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКИЯ НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ САМО ТОЙ СЛУЖИ НА НАРОДА И ИЗПЪЛНЯВА НАРОДНАТА НИ ВОЛЯ ИМАТЕ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС И БЛАГОДАРИМ НА ГОСПОД ЧЕ ВИ ИМАМЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗАСТАВАМЕ ДО ВАС

  2. Високо ерудиран, дисциплиниран, честен, неопетнен, нашият Президент е гордост за България. Личи си, че е бивш висш военен, тая негова смелост го издигна до върха на одобрението и възхищението. В момента Румен Радев е надеждата ни за нещо по-добро и ще успее, защото НЕ Е САМ! Подкрепяме го болшинството от българите, подкрепят го много ерудирани личности и съмишленици. Действайте, Президенте, ние сме с Вас! Справедливостта винаги побеждава, ще победи и сега. Гробокопачите на България ще се окажат в ямата, която продължават да копаят!
    Вчера четох, че Домусчиев искал с държавни пари да построят нещо си там на стадионите и Тиквата, видите ли, се загрижил за нас, данъкоплатците с думите „А те дали ще са съгласни?“ Понеже е Тиква, сам си вярва, че някой от нас ще се върже на новоизмисления му пиар. Той ни одра до кокал, сега се сетил уж за народа. Тъп идиот, нула рейтинг, дива омраза и презрение към подобните му!
    Сетих се и още нещо. На мой познат синът му е работил с командващ Румен Радев и изказа мнение, че е късмет такъв човек да му е шеф. Авторитетен със строгостта и справедливостта, както и с мисълта за благоденствието на подчинените си. Това е безпристрастно, обективно мнение, имащо тежест.
    Румен Радев се заяждал с Тиквата от страх, че идиотът можел да се кандидатира за Президент, хахахаахах, смешник! Простак… Тая тъпотия дори не заслужава коментар.

    • Представяте ли си диспут между двамата? Цецка ще ни изглежда като трикратен носител на Нобелова награда и пет месеца няма да има нито един нов виц.

      • Да, опитвам се да си представя диспут между Румен Радев и Тиквата, но такъв никога няма да се състои. На Банкянския простак не му стиска да се изправи пред личност като Президента. Той си избира патерици и подобни като него, хахаахха, просто е невъзможен директен публичен диспут между двамата. Та те двамата нямат синхронен език! Тиквата не може да отговаря адекватно, няма свързана мисъл, не може да се аргументира за нищо. Нашият Президент е авторитетна личност, признат от световните лидери като високо ерудиран /дори над тяхното ниво/ и неподкупен. Не е подлога като оня идиот, дето си е дал задника под наем и откупува властта си с целувки, прегръдки и предателство срещу Родината. Точно това, последното, никога не остава безнаказано. Доказано е от историята.

  3. Какво е общото между генерал без армия и президент без правомощия?

  4. Статията ми хареса , дано да го е казал наистина и нещото по важно е дано успее!

  5. И преди да промени конституцията, президентът да я сезира за преизчисление на всички пенсии ,защото разбрахме, че е записано в сегашната конституция.

    • Пенсиите отпуснати преди 2000г бяха отпуснати по други закони при друг жизнен стандарт затова е наложително да бъдат преизчислени

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *