Чезаре Джуци, журналист: Вносът на Токсичния Боклук в България е МАФИОТСКА СХЕМА НА „НДРАНГЕТА“ И ГЕРБ – продължава от 10 години!

Задържаните тези дни вагони с боклук (включително и токсичен) от Италия за България са част от мащабна мафиотска схема, която работи от 10 години на териториите на двете държави, категоричен е разследващият журналист Чезаре Джуци, който от години следи случая.

През последните 3 години обаче трафикът на боклук от Апенините към България се е засилил неимоверно много, твърди Джуци. Допреди това Италия, както и цяла Западна Европа, изнасяше отпадъците си за изгаряне основно в Китай и много по-малко от него пътуваше към България и Румъния. Предпочитаха далечен Китай, защото там им излизаше в пъти по- евтино и не трябваше да се съобразяват с никакви еко- норми. Но през 2017 г. Пекин реши, че повече няма да внася боклука на европейците, който често е бил примесен и със силно токсични, много опасни вещества, които тровят почвата, подпочвените води и после населението. Тогава Италия пренасочи всичките си опасни отпадъци към Северна Африка и Източна Европа.

От италианска страна съвсем ясно си личи, че в тази схема с боклук е замесена калабрийската мафия, известна като Ндрангета, категоричен е Чезаре Джуци. Именно тяхната организация е основният износител на отпадъците от Апенините към Източна Европа.

Въпреки че България е в ЕС, страната ви на драго сърце приема италианския боклук за изгаряне, който много често е токсичен и съдържа опасни вещества. Това няма как да се случи, без участието и на местната власт, която позволява подобно безобразие. Българските фирми, които приемат тези отпадъци пък със сигурност имат протекциите на вашето правителство. Иначе не биха могли да извършват толкова опасна дейност за здравето на хората и околната среда. Най-малкото по причина, че това няма как да мине незабелязано.

Разследващият журналист от Италия Чезаре Джуци обяви управляващите в България за покровители на далаверата с токсичния боклук

Трябва да е ясно, че заловените онзи ден вагони не са изолиран случай. Те са само една малка брънка от мащабна престъпна мрежа, която действа на територията на цяла Западна Европа, коментира още Чезаре Джуци. Изгарянето на опасни отпадъци е изключително скъпа процедура, ако трябва да се прави по стандартите на ЕС. Малко са индустриалните предприятия в Западна Европа, които могат да си го позволят. Затова доскоро този тип боклуци масово се пращаха за изгаряне в Китай. А след като Китай спря да ги приема, те бяха пренасочени към Източна Европа и по-точно към Румъния и България… както и по-малка част към Северна Африка. Българските и румънските фирми предлагат ниски цени за унищожаването на боклука, което е най- важното в случая. И дори отпадъците да са токсични, те фалшифицират документите. Това няма как да се случи без протекции от местната власт. Защото стандарта за изгарянето на отпадъци е единен за целия ЕС и може да бъде заобиколен само на ниво правителство.

Разследването на италианските власти по случая със задържаната влакова композиция за България, е още в самото начало. Вероятно ще минат няколко месеца преди да се оповестят конкретни резултати. Чисто документално, замесените фирми винаги са изрядни. Тази дейност е нелегална и те я извършват чрез подставени лица. Така че е трудно да бъдат разобличени собствениците на фирмите по схемата и в двете държави.

Засега българското правителство и прокуратура мълчат по случая със задържаната влакова композиция, превозвала 800 тона италиански боклук, преназначен за изгаряне у нас.

Още преди 2 г. обаче в своя публикация немското издание „Ди Велт“ разкри, че калабрийската мафия, известна като Ндрангетата, работи необезпокоявано в България и Румъния вече десет години. Всички помним как преди година никому неизвестната бизнес дама Гинка Върбакова опита да купи от ЧЕЗ най- голямото ЕРП у нас чрез измислена фирма с мижав капитал и фалшиви банкови кредити. От разразилият се скандал и последвалото разследване на независими медии като нашата Skandalno.net стана ясно, че Гинка е съпруга на ортак на премиера Борисов от времената, когато и двамата са членове на СИК. Разследване на топ журналиста Григор Лилов пък доказа, че Върбакова пере пари на италиански фирми, силно обвързани с калабрийката мафия, посредством съществуващ само на хартия соларен парк. ВИЖ ТУК

Ясно е като бял ден, че управляващите от ГЕРБ покровителстват и въртят „боклучена“ и силно токсична далавера с калабрийската мафия. Още повече, че замесените от наша страна фирми, са близки до властта и лично до Бойко Борисов. А и само това име може да гарантира, че подобна престъпна схема може да се вихри необезпокоявано в България в продължение на цяло десетилетие – под носа на МВР, специалните и други служби и прокуратурата. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. композицията от Хитрино дали не прекарваше химически отпадъци предназначени за Черното ни море. Щом лично Боко се зае да я прикрива. Мисля си, кой ли му намигна тогава в знак на несъгласие с деянието….вероятно някой от източната страна на морето….

  2. Токсичният отпадък си има име и по формулата за организиране срещи на крастави магарета, логично приема колегите си от Италия.

  3. ВРЕМЕ Е БОЙКО ДА Е ПОКОЙНИК В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  4. ЯСНО Е ВЕЧЕ ЗАЩО ГИНЕ КАТО МУХИ БЕЗ ВОЙНА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗАЩО Е НАЙ БОЛЕН И БЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ ВСЯКА ОБЩИНА В БЪЛГАРИЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ ГЕРБ СЕ ЗАНИМАВА САМО СЪС СМЕТИЩА ТОВА Е ПРОИЗВОДСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ ГРОБИЩНО СМЕТИЩЕ

  5. От където и да ги погледне човек, досегашните политици все са за затвор. Рано или късно и това ги чака.

  6. При толкова престъпление срещу Народ и Родина, наказанието е само ЕДНО!

  7. Единственото нещо с което „нашият велик вожд и учител“ е че е постpоил – един пиклив завод за боклук, нали уж завод до завод! Това ще pече че ще спестяваме паpи от вноса на боклук. От този завод, както твъpди любимата ни Йоpданка, ние ще извличаме суровини: метали, пластмаса, а от изгаpянето им ще добиваме електpоенеpгия, топлина с др. Получава се паpадокс: – ние гpажданите пpедоставяме бослука си на дъpжавата добpоволно и безвъзмездно, а тя като за поощpение всяка година вдига такса смет и цената на топлото.

  8. НЕ УПРЕКВАЙТЕ НИКОЙ! ЩОМ КАТО ГИ ТЪРПИМ И ГИ ПРЕИЗБИРАМЕ ТОЛКОВА ВРЕМЕ – ТАКА НИ СЕ ПАДА ,ПЛЕМЕ ЗАСПАЛО!

  9. ИТАЛИАНСКИ БОКЛУЦИ СЕ ГОРЯТ И В ДОБРИЧ ПРОВЕРЕТЕ АКО СЕ СЪМНЯВАТЕ ГЛАВАТА НА ДОБРИЧКАТА МАФИЯ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА А БОКЛУЦИТЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ТЯХ КОГА ЩЕ ГИ ИЗГОРИМ

  10. Нищо ново под слънцето . . . ”Керванът си върви и кучетата си лаят”

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *