Преди минути: САЩ и Русия са пред ВОЙНА! Тръмп с много важно изявление. Москва отвърна Мълниеносно! Виж Тук:

Напрежението между САЩ и Русия ескалира с всеки изминал ден, а през последните няколко – ситуацията е буквално пред взрив. Вашингтон заплаши, че ще излезе от Договора за съкращаване на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО) по причина, че Русия го нарушавала. И реакцията на Москва не закъсня: „Ако Вашингтон разруши този фундаментален за световния мир договор, това няма да остане без отговор от наша страна“, заяви Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на руската армия.

Доналд Тръмп призна, че ако страната му се откаже от ДРСМО, големият губещ ще са европейските държави – членки на НАТО. В Европа все повече се засилват настроенията за създаване на обща армия, независима от НАТО и САЩ, а инициатор на идеята е френският президент Макрон. В същото време, Тръмп настоява европейските държави да удвоят вноските си за издръжката на НАТО (от 2% на 4% от БВП). Такова е условието му ако искат да продължават да разчитат на САЩ за сигурността си.

„Ясно е, че не САЩ, а европейските държави, които са разположили на своя територия американските ракетни комплекси, ще бъдат ударени и поразени с ядрени ракети при ответни военни действия на Русия“, заяви още Герасимов.

САЩ обвиняват Москва, че нарушава ДРСМО конкретно чрез едно от най- новите си супер-оръжия – крилатата ракета „Новатор“ 9М729 (наричана още SSC-8).

Според руската позиция обаче, САЩ отдавна са взели решение да излязат от договора- много преди руснаците да изобретят „Новатор“ 9М729. 

Ето как Владимир Путин коментира ситуацията: „В бюджета на Пентагона (приет в началото на таци година) пише, че са предвидени пари за създаването на ракети със среден и малък обсег. Американците се надяваха да го направят тихомълком, без да забележим. Ние обаче забелязахме и ги изпреварихме, и то с много по-иновативно ракетно изобретение. И сега нашите американски „партньори“ се чудят какво да правят. И решават да извлекат политически дивидент от това като за пореден път хвърлят вината върху Русия“.

В нарушение на договора „ДРСМО“ е също и разполагането на елементи от американската ПРО в Централна и Източна Европа, коментират още от Москва. Още повече, че тези уж защитни съоръжения лесно могат да бъдат преоборудвани така, че от тях да се изстрелват ядрени ракети със среден и малък обсег, разкриха от Кремъл коварния военен план на янките.

Припомняме, че преди и по време на форума на Г- 20 в Буенос Айрес, руският президент Владимир Путин призова американския си колега Доналд Тръмп за пълноформатна среща с цел да понижат военното напрежение между двете държави. След поредица от витиевати отговори обаче Тръмп отмени срещата под предтекст, че е силно възмутен от реакцията на Русия по повод украинската провокация в Керченския проток.

Защо Тръмп бяга от среща с Путин?! Атаките на демократите и тяхната „дълбока държава“ в САЩ срещу Тръмп пак засилиха своята интензивност. Едно от основните обвинения срещу американския президент е, че е дошъл на власт с помощта на Путин. Затова и сега Тръмп предпочете да си спести критиките на противниците вътре в САЩ, вместо да направи важната крачка за понижаване на напрежението в глобалния свят.

Тръмп се страхува от пълноформатна среща с руския президент Путин, за да не подхранва мнимата история за „руската намеса“ – която макар да е доказано и категорично невярна, продължава да се раздухва в американските и световни медии от т.нар. дълбока държава в САЩ. Тръмп винаги е твърдял, че за него опасността е Китай, а не Русия. Но тъй като все още е далече от овладяване на най-важните лостове на властта в САЩ, трябва да се пази от ударите на враговете си, които все още държат управленските копчета.

Пък и конфронтацията с Русия, се оказа мощен инструмент в ръцете на САЩ. И янките го използват не толкова срещу Русия, колкото срещу Европа. Да я плашат и да озаптяват сепаратистките настроения на Стария континет за създаване на независима от САШ европейска армия. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Заглавието ми съсипа деня.Кога по точно ще почне войната бе Надке?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *