Тома Томов категорично: КИТАЙ ЩЕ ПОБЕДИ И УНИЩОЖИ САЩ! Процесът вече е в ход! Ето какви са причините:

„Китай ще надделее над САЩ. Процесът вече е в ход“. Новината съобщи топ анализатора Тома Томов в свой коментар на срещата между двамата президенти Си Дзинпин и Доналд Тръмп в рамките на форума Г- 20 в Буенос Айрес.

На двустранната среща лидерите на двете суперсили се договориха да прекратят търговската война помежду си за срок от 90 дни. Тръмп заяви, че няма да повишава митата върху китайски стоки за 200 млрд. долара. В замяна президентът Си Дзинпин пък се ангажира страната му да изкупи милиони тонове американска земеделска продукция, с което ще спаси от фалит десетки хиляди US-фермери.

От години Китай изкупува 70% от соята, както и голям процент от още няколко други култури, отглеждани в САЩ, но спря да го прави като отговор на икономическите санкции на Белия дом. Така няколко десетки хиляди американски фермери се изправиха пред ръба на фалита и дори държавната помощ не можа да ги спаси. Но новата договорка между Вашингтон и Пекин ще стабилизира положението в американското селско стопанство.

Припомняме, че през март т. г. Доналд Тръмп започна търговска война с Пекин, за да се противопостави на агресивната китайска инвазия и вече почти пълна доминация в световната икономика. Не закъсня и ответния отговор на администрацията в Пекин, която наложи на САЩ огледални и равни по сила санкции. Американските санкции срещу Китай обаче се оказаха нож с две остриета… който прободе дълбоко самите янки. Достатъчен е примерът с фалиралите американски фермери. Но той е само една малка част от мащабната картина на икономическия колапс, пред който е изправена Америка.

„САЩ са твърде самонадеяти и неадекватни. Китай никога няма да се подчини на англосаксонския финансов капитал. А още по-малко сега, когато Пекин е вече център на най-голямата икономическа империя в света. И е абсурдно дори да си помисли човек, че ръководителите на Китай ще позволят държавата им да клекне и да стане удобна за САЩ“, коментира още Тома Томов.

Нещо повече: Китай бавно и постепенно работи върху изтласкването на САЩ от лидерската позиция в световната икономика. Нервите на американците обаче не издържаха и те пристъпиха към открита конфронтация – т.е., търговската война. По този начин обаче, заради особеностите на глобализацията, с тези санкции янките само ускоряват процеса на собствената си гибел.

Китай е сред държавите, които вече открито говорят за търговия с петрол посредством националните валути на държавите, а не през американския долар. В тази битка за изхвърлянето на американския петро-долар, Пекин се радва на подкрепата на Русия и Турция, които всъщност вече извършват помежду си само такива сделки. А от месеци насам и Пекин купува иранския петрол само в юани, без изобщо да се съобразява с американското ембарго срещу Техеран.

Целта на Китай е да има стабилна икономика, да опази финансите си от лапите на световните глобалисти и да изпревари САЩ във военното въоръжение в рамките на следващите 20 години, коментира още Томов.

За икономическият колап на САЩ и възхода на Китай вчера статия написа и външнополитическият анализатор Красимир Иванджийски. Ето част от коментара му:

„Маневрите на Тръмп за санкции срещу Китай и Русия дават точно обратния резултат. Търговският дефицит на САЩ продължава да расте. Така основният приоритет на Тръмп се провали тотално.

САЩ днес нямат нито потенциал, нито резерви, нито реална икономика.

На Тръмп вероятно не са му казали, че всеки четвърти човек на планетата е китаец, т.е. от всичките 7,5 милиарда души, 1,5 милиарда са китайци. В ЕС са 500 млн., в САЩ – малко над 300 млн. На Тръмп не са му казали явно и че Китай днес е най-силната, най-перспективната и най-динамично развиваща се страна на планетата и че на обявената им от САЩ търговска война, китайците могат само да се радват.

Същото се отнася и за Русия.

Напразни са надеждите, че санкциите ще компенсират бягството от долара на САЩ. Това не е парадокс, това е параноя. Как въобще е възможно някой в САЩ да си въобразява, че страната им, чийто дял в световната икономика спада постоянно от десетилетия и чиито долар прави две трети от глобалния дълг на планетата може да бъде „лидер на свободния свят“.

Бягството от долара продължава . Все още го предпочитат само сомалийските пирати.

С подобен тон е и вчерашният коментар на проф. Иво Христов. В интервю пред журналиста Александър Симов той каза следното:

„Големият проблем на САЩ всъщност не е Русия, а Китай. Защото двете държави са като скачени съдове и възходът на китайската икономика значи смърт за американската. И голямата цел на САЩ е да срази Китай военно, защото икономически не може. Но това няма как да им се отдаде докато руската мечка пази Дракона. Затова и планът на американците е- да убият Русия икономически, а сетне и Китай – военно. Но начинът, по който янките отиграват тази своя стратегия е много некомпетентен“, коментира Иво Христов. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/p2llNzGOE4A

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Капитализмът е един непрестанен процес на обогатяване, пришпорван от потребителските ценности в обществото. Затова капитализмът прераства в империализъм, защото необходимостта от постоянно увеличаващите се нужди от ресурси и пазари, заставя властовата клика да води експанзионистична политика. Така че, войната е неизбежна. Не желая да съм пророк. Разсъждавам обективно. Китай ще елиминира САЩ от лидерското място в света, където се обогатяваше необезпокоявано. Затова САЩ държат стотици военни бази в повече от 137 държави. Но това не може да ги спаси.

  2. Поздрави, г-н Томов. Голяма ваша почитателка съм.

  3. Абе вие вярвате ли си на фантасмагориите?
    Пълни глупости!

    • Очевидно си вярват. А ние вярваме на тях, защото са умни и честни анализатори. Докато ти, Анонимен, продължавай да вярваш на платените соросоидни анализатори, завирай си главата в пръстта да не виждаш обективната реалност. Това си е твоя работа.

  4. Четете предсказанията на Слава Севрюкова. Всичко което е казала до сега се е сбъднало. Имаме поговорка „Когато актовете се ритат, магаретата страдат“. Да бъдем българи, а не чужди мекерета. Модератори, надявам се, че няма да ме изтриеш.

  5. Три са вариантите които може да ни сполетят. Единият е Третата Световна Война която ще заличи всичко живо. Вторият е природни бедствия със същия ефект. И третият е Китай и Русия да вземат надмощие без глобална война, като по този начин удължат живота на капитализма т.е. на съществуващото робство. Комунизмът може пак да настъпи, само ако извънземните ни съжалят и ни го наложат отново.

  6. Човешкото общество е неуправляемо, въпреки че някои се опитват за известен период от време да го управляват. В този смисъл предсказанията на някои агенти на държавна сигурност, предсказателки и други от този сорт са под въпрос.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *