Предизборния щаб на БСП: Държавните институции ни мачкат по поръчка на ГЕРБ

„БСП винаги е подкрепяла мерките, които имат за цел да осигурят честното и демократично провеждане на изборите. За съжаление обаче сме свидетели на безпрецедентно нечестна кампания, в която половината държавни институции са впрегнати да тормозят и мачкат опозицията и да обслужват управляващата партия ГЕРБ, така че тя да вземе изборите служебно“, се казва в позиция на националния предизборен щаб на БСП.

Прави силно впечатление, че полицията, прокуратурата, НАП, РИОКОЗ и др. са съсредоточили усилията си изцяло върху кандидати на левицата, като всяка наказателна акция е шумно отразявана в медиите на властта – дори когато става въпрос само за проверка по анонимен сигнал.

В същото време същите тия институции мълчат оглушително по над 20 наши сигнала, свързани с нарушаване на българското законодателство. Няма нито една „проверка“ на ръководители или кандидат-кметове на ГЕРБ, което на фона на кампаниите в Русе, Созопол, Горна Оряховица не прилича на случайност, а на протекция.

Институциите си затварят очите за силовите действият на управляващите в общини като Септември, Бяла Слатина, Смолян. Там хора с влезли в сила присъди, доказани сводници и лихвари се вихрят необезпокоявано като кандидати за кметове на управляващата ГЕРБ.

ГЕРБ са тези, които владеят властовия и финансов ресурс, но НАП, полиция и прокуратура избирателно и със стръв проверяват само представителите на опозицията, които на всичко отгоре бяха оставени без партийни субсидии. Едните са поставени в комфорт да водят своята кампания по същество, докато десетки кандидати за кметове и общински съветници на БСП са подложени на натиск и вкарвани от институции и медии в непрекъснат обяснителен режим.

Остават броени дни до изборния ден и призоваваме институциите да проявят достойнство, да бъдат на висотата на отговорността си пред обществото, а не на ангажиментите си към политическата сила, която ги е назначила“, завършват от предизборния щаб на БСП. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ГЕРБ НАЛАГА ФАШИЗЪМ ПО НАРЕЖДАНЕ НА НАТО ЕС И САЩ СОРОС ПО УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕЛЯ НАРОДА БЯГА И ГИНЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА МАФИЯ ГЕРБ

  2. Точно по тая причина за пръв път няма да гласувам. Най-после проумях, че изборите са НИЩО. И с тях, и без тях, ГЕРБ ще победи и няма да пусне кокала без бой.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *