Иво Христов: Борисов е Слуга на 3-ма Господари и Глашатай на Ердоган пред Брюксел!

„ЕНП използва мониторинговия доклад, за да подкрепи правителството на отрочето си ГЕРБ преди изборите“. Това заяви евродепутатът Иво Христов само ден преди излизането на поредния доклад на ЕК за напредъка на България и Румъния в областта на правосъдието и борбата с корупцията. В заключение този документ препоръчва да отпадне мониторинговият механизъм за двете държави. Което би трябвало да значи, че България и Румъния вече са стигнали европейско ниво в правораздаването и в борбата с корупцията.

Подобни „оценки“ показват единствено, че господата в Брюксел не правят никаква връзка с реалността“, коментира още евродепутатът Иво Христов. Според него ЕС е пропуснал историческия момент да приеме обща Конституция, поради което продължава да затъва в излишна бюрокрация и прави политика на парче, така че да угажда само на няколко държави в съюза.

„Борисов се е превърнал в глашатая на Ердоган в Европа“, продължава анализа си Христов. Но освен да повтаря като папагал и напълно безрезултатно тезите на турския президент пред Брюксел, той друго не може да върши. Бг. премиерът няма как да се превърне в истински посредник между Анкара и Брюксел – по простата причина, че за да е такъв, той трябва да е уважаван и от двете страни. А Борисов не е, защото слугите никой не ги зачита! За Европа Борисов е едновременно слуга на САЩ, Израел и ЕС, затова и никой там не го взима насериозно! Той е най- обикновен глашатай и нищо повече, категоричен е Иво Христов. Ако беше авторитет, най- вероятно заводът на „Фолксваген“ щеше да избере България, а не Турция.

Наскоро Борисов най-простосърдечно си призна, че е готов да адвокатства на Ердоган пред ЕК, защото Босфорския султан не заслужавал упреците на европейците заради нахлуването си в кюрдските райони на Сирия. Според Борисов, Ердоган заслужавал повече уважение от страна на ЕС, тъй като засега удържал мигрантския поток от окупираната територия. „Ердоган си спазва договорката с България, затова аз лично ще го защитя в Брюксел“, изцепи се Борисов преди седмица.

България допусна и много сериозна грешка по отношение на Северна Македония. Правителството на Борисов не съумя да използва отворилия ни се исторически шанс да изгладим противоречията с югозападната ни съседка. Така, както направиха гърците. Иво Христов припомни думите на френския президент Макрон, който заяви категорично, че ЕС повече няма да се разширява. Така че, едва ли на България ще й се отвори отново такава златна възможност за изчистване на спорните въпроси със Северна Македония. Вместо да притисне македонците за историята и езика и да извлече ползи за България, правителството на Борисов по стар предателски обичай, отново предпочете да раболепничи пред ЕС и САЩ и сляпо да изпълнява заръките им как да се държим с македонците, завърши Христов. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ВИЕ СТЕ КАПАН ЗА НАИВНИЦИ АМЕРИКАНСКИ ПАЛАЧИ ИМАТЕ ОМРАЗАТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ СВЕТОВЕН МИРОТВОРЕЦ

  2. Борисов не е от никого купен,
    защото е към всички надупен!
    Защитата от доларови бикини
    пред Ердоган няма да мине,
    защото последният гони си интереса
    и пред пачаври не сваля си феса!

  3. Иво Христов по-добре да ни обясни защо гласува с „въздържал се“, т.е. против Русия? Защо ни предаде???

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *