Порошенко нагло: Лишете Русия от право на вето в ООН!

ПорошенкоУкраинският президент Порошенко призова Русия  да бъде лишена от правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН.

Той се аргументира, че предложението му е само за случаи, в които Русия е активна или пасивна страна в даден конфликт. Но не каза, че същото трябва да важи и за САЩ, тъй като там положението е аналогично. Омразата на украинският държавен глава стигна дотам, че почти поиска да изхвърли Русия от Съвета за сигурност.

Нахалството му пък пролича в предложението  да се направи Международен трибунал по делото за сваления на територията на Украйна малайзийски самолет, без все още да е доказано кой го е свалил и без да е излязло становището на експертите, които близо година нищят случая.

В същото време бившият президент на страната Николай Азаров разкритикува военната доктрина на Киев и заяви, че страната се готви за самоубийствена война с Русия. На фона на всеобщата мизерия, недостигът на хранителни продукти и студената зима, която очаква страната, правителството продължава да говори с езика на омразата, купува оръжия, вместо храна и се готви да си върне Донецк и Донбас, а фашизирани елементи избиват мирните хора.

Национализмът е взел връх през разума, а това е пагубно за страната, твърди Азаров.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *