Пол Крейг Робъртс: Русия при всички случаи ще спечели тази война

Американският и европейският елит дотолкова са си повярвали в близката победа на Украйна, че вече не възприемат адекватно реалността. Те най-сериозно очакват поражението на Русия и не обръщат никакво внимание на гласовете на здравия разум, а това е крайно плашещо, защото води до Апокалипсис.

Това пише Пол Крейг Робъртс, съветник на бившия президент на САЩ Роналд Рейгън, в последната си статия под заглавие: „Русия на Путин ще спечели във всички случаи“.

В анализа си той твърди, че „Изглежда, че на Русия няма да й трябва зимна офанзива, за да спечели войната“, и призовава сънародниците си американци да се събудят от глобалисткия си сън и да погледнат обективно на нещата.

Ценното в тази статия на забележителния експерт Крейг Робъртс е и в това, че тя не е адресирана към руснаците. Той описва една Украйна – която в навечерието на зимата е без енергия, транспорт, вода и храна, но въпреки това „печели“ в една самоизмислена реалност.

Руснаците на практика лишиха страната от възможността да функционира и е въпрос на седмици да я довършат“,  посочва американският анализатор.

Време е Западът да спре да излъчва картини на поражението на Русия, отбелязва той, тъй като тези глупости нямат нищо общо с реалността.

Робъртс илюстрира твърденията си, като цитира заглавия в няколко водещи западни медии:

  • The Telegraph, в чиито мечти „Украйна ще си върне Крим до Коледа“.
  • Списание Foreign Affairs, което все още се смята за „рупора на Държавния департамент на САЩ“.
  • Newsweek, който наскоро написа, че „Русия се е готвила да атакува Япония през лятото на 2021 г.“.

В рисуването на тази крайно инфантилна пропагандна картина, целяща да изкриви представата и възприятията на западната аудитория за конфликта, се отличиха също и испанският El País, френският Le Monde, италианският Corriere della Sera, немските медии, норвежката Aftenposten, да не говорим за полската и балтийската преса.

По мнението на Робъртс, Вашингтон е големият печеливш от унищожаването на Украйна, погледнато от икономическа гледна точка. Като се има предвид, че след края на войната Русия ще бъде тази, която ще възстановява Украйна, така както в момента възстановява със свои средства разрушения гр. Мариупол, Вашингтон ще спечели от това икономическо и финансово бреме, което ще изтощи значително Руската федерация.

Цялата идея за конфликта в Украйна, чрез който Русия да бъде въвлечена в изтощителна война, е западна. Работата е там, че Русия е основен съюзник на големият враг Китай и първо тя трябваше да бъде неутрализирана. Планът за въвличането на Русия във война с най-близкия й народ, бе задействан през 2014 г. и тъкмо той издава „чудовищната безчовечност на Вашингтон и НАТО“, обобщава експертът и добавя, че „жителите на Запада имат напълно погрешна представа за ситуацията там. Те гледат контролирана телевизия, четат контролирани интернет медии… и остават с впечатлението, че Украйна е на път да победи „ужасните руснаци“.

Именно тази крайно неадекватна западна пропаганда може да стане причина за ядрена война. Властите на САЩ вземат решения, намирайки се под влияние на собствените си лъжи, а тяхната „увереност в поражението на Русия“ е начин за публично самооправдание и самохипноза“.

Робъртс говори и за опасността от избухването на откритата фаза на Третата световна война, поради което „Западът трябва да излезе от тази задънена улица, в която сам се напъха по най-глупавия и самоунищожителен начин“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. НАРОДА НИКОГА НЕ СЕ Е СЪМНЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ! С ПУТИН НАЧЕЛО,НЯМА ДРУГО,ОСВЕН ПОБЕДА!БОГ Е С РУСИЯ! СЛАВА ВАМ,РУСКИ БРАТЯ!ПОКЛОН ! НИЕ СМЕ С ВАС,ЗА УЖАС НА НАШИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ МАСТИИ,НАЧЕЛО С ОНЯ КАТИЛ ОТ БАНКЯ! СЛАВА НА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН! КАТО ПРИКЛЮЧИТЕ С УКРАЙНА,ЕЛАТЕ И У НАС!РАБОТА ИМА И ТУК ЗС ВАС!!!

  2. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И МЕЧТА СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я ЧОВЕКОЯДЦИ ! ОСТАНАХМЕ ОКОЛО 5 МИЛИОНА

  3. Така ми се иска да намеря госпожа Ива Стаменова и да я разцелувам ! Желая Ви уважаема госпожо Стаменова живот и здраве, много здраве и оптимистично настроение което блика от Вашия пост. Ако някой може само да си представи новото издание на „9.септември 1944“ определяно от някои наши „политици“ като окупация, как ще изглежда сега. Че май ще има и желание за нова сесия сега на народния съд от онова време. Хайде на бас – дали обвиняем номер едно няма да е един бивш премиер, завлякъл държавати според сведения на чуждестранни журналисти с над пет милиарда? Скоро ще видим.

  4. Г-н,КЪНЧЕВ,БЛАГОДАРЯ!ТОВА НЕ Е ОПТИМИЗЪМ,ТОВА Е РЕАЛНОСТТА! ИСТОРИЯТА ПОКАЗВА,ЧЕ НИКОЙ И НИКОГА НЕ Е УСПЯЛ ДА ПОСТАВИ РУСИЯ НА КОЛЕНЕ!И СЕГА НЕ МОГАТ.САМО ПОГЛЕДНЕТЕ,РУСИЯ СЕ БИЕ С УКРАЙНА,ЕВРОПА И АМЕРИКА!КОЯ ДРУГА СТРАНА,ОСВЕН ОГРОМНАЯ,МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ?! САМО РУСИЯ ГО МОЖЕ,НАЧЕЛО С ФЕНОМЕНАЛНИЯ ПУТИН!НИЕ,НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ,ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ НА СТРАНАТА НА ПОБЕДАТА!А ПОБЕДАТА ЩЕ БЪДЕ ЗА ВЕЛИКА И ЕДИННА РУСИЯ!!! РАБОТАЕМ БРАТ!СЛАВА!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *