Пол Крейг Робъртс: Война ще има! На никой не му пука, че Русия е права!

New York Times съобщи, че Байдън ще предотврати руската агресия срещу Украйна, като разположи между 1000 и 5000 американски войници на границата с Русия, като още заявява готовността на САЩ ако се стигне до пълномащабна война, да увеличи броя на войниците десетократно до 10 000 и 50 000. Една руска армия би изяла този малък брой рейнджъри за закуска… и то за не повече от 5 минути.

Очевидно целта на разполагането на американски войници по границата на Украйна с Русия не е военна. Целта е да се подгрява медийно лъжата за „руската заплаха“ в умовете на западната общественост преди подготвяното от САЩ друго, вече истинско събитие – нахлуването на Украйна в Донбас. За която акция ще бъде обвинен Кремъл.

Ако Байдън действително желаеше да възпре Русия от военен конфликт, всичко, което трябва да направи, беше да даде на Москва гаранции за сигурността й, от които тя се нуждае – договор, обещание, че НАТО няма да разполага тежко въоръжение в страните – членки на алианса от Източна Европа. Защо Байдън иска Русия да е несигурна?

Причината за проблема е очевидна. През 2014 г. САЩ в опит да лишат Русия от нейната основна черноморска военноморска база в Севастопол, Крим, свалиха приятелското за руснаците и демократично избрано украинско правителство на Янукович и спуснаха неонацистки режим, който моментално започна тежки репресии срещу над 20-те милиона руснаци и рускоговорящи в Югоизточна Украйна. А когато част от тези жители в района на Донбас, в отговор се отделиха в отделни републики – ЛНР и ДНР, фашизоидният украински режим започна пълномащабна война срещу тях. Проблемът на американската и киевска теза е, че 90 % от населението в ЮгоИзточна Украйна са руснаци или поне хора с руско самосъзнание, а територията е бивша неизменна част от Русия. Била е прехвърлена по съветско време към украинската провинция на Съветския съюз по чисто стопански и икономически съображения.

За да стабилизира ситуацията в Донбас, през 2015 г. Русия издейства мирното споразумение от Минск, но нито Украйна, нито западните страни, подписали това споразумение, го спазват.

Русия не желае да присъединява разбитата и проблемна Украйна. Да, вярно е, че в страната живее голямо руско малцинство и много повече жители, желаещи присъединяване към Руската федерация. Но подобно е положението и в Северен Казахстан, и в Прибалтика, а вече 30 години Москва не е предявила никакви териториални претенции към тези държави. Русия иска единствено Украйна да не се превръща в милитаризирано място, гъмжащо от американски ракетни бази.

Това искане е напълно разбираемо. И е напълно логично САЩ и подчинените им НАТО да го приемат в интерес на мира.

Но мирът в момента е крайно неизгоден за Вашингтон. Той е последното нещо, което американският военен/отбранителен комплекс иска. Затова на преговорите за сигурност между Русия/САЩ/НАТО, Вашингтон отговаря като разполага войски по границите на Русия. Тъпите британци раздвижват западните медийни манипулации за мнима „руска агресия“, като изтеглят служителите на посолството си от Киев.

САЩ и държавите от НАТО инвестираха голям ресурс в лъжливата си теза за „нарастващата руска заплаха“. Какво ще се случи с доверието на западните народи към собствените им правителства, ако няма руска инвазия?

Изглежда, че Вашингтон и неговите натовски марионетки са стигнали толкова далеч, че сега трябва на всяка цена да провокират руска инвазия.

Руснаците напразно чакат писмения отговор на Вашингтон на предложението им за гарантиране на взаимна сигурност. Вашингтон вече им отговори – с още повече обвинения и още повече провокации.

Толкова ли му е трудно на Кремъл да разбере:

(1) че Тръмп беше отстранен от президентския пост, защото заяви, че иска да нормализира отношенията с Русия. И започна да го прави.

(2) че Русия е необходимият враг за силата и печалбата на американския военен/отбранителен комплекс.

(3) САЩ считат Русия за основна пречка пред хегемонията им върху планетата?

Как е възможно при всички доказателства за обратното, Кремъл да продължава да се заблуждава, че Вашингтон би се съгласил и би работил за това руснаците да се чувстват сигурни.

Докато Кремъл губи време в мирни преговори, САЩ и НАТО наливат оръжия в Украйна, а западните медии манипулират народа си за „руска агресия“. Западът се готви за война. Затова руските протести срещу намеренията, които се приписват на Москва, са безсмислени. Западните медии спазват спуснатият им наратив и не се интересуват от никакви факти, а най-малко пък каква е истината.

Въпросът наистина е дали Русия в крайна сметка ще осъзнае и приеме, че срещу себе си има безнравствен враг.

Автор: Пол Крейг Робъртс

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Президентът на Хърватия: Изтеглям и последния

    хърватски войник от НАТО при конфликт Русия-

    Украйна!
    „Аз, главнокомандващият на хърватската армия,

    гледам изявления, според които НАТО увеличава

    присъствието си и изпраща някакви разузнавателни

    кораби. Ние нямаме нищо общо с това и няма да

    имаме, гарантирам го“, категоричен е държавният

    глава

  2. БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ АГЕНТИ НА ЦРУ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УБИТИ СЪС СОПИ ОТ НАРОДА ТЕ ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ СИ БИЯТ КАМШИКА А НАРОДА ОСТАВА ДА ПОСРЕЩНЕ ВОЙНАТА ТЕ НИ ПРОДАДОХА ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ГИ ИЗБИЕМ ПРОКЛЕТ ДА Е И ЖИВ ДА НЕ ОСТАНЕ ВСЕКИ КОЙТО Е СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *