Полша ще изчезне за десет минути: Руснаците вече не се шегуват, дори САЩ се отдръпнаха

Ако НАТО наистина изпрати в Полша войски за война срещу Русия, то Полша ще изчезне след десет минути в резултат на ядрен удар. Руснаците вече не се шегуват – дори САЩ се отдръпнаха настрани. Алексей Живов и Дмитрий Афанасиев оцениха възможните сценарии за ескалация на конфликта.

Въпреки намаляването на западната военна помощ, силите на киевския режим надигнаха нова вълна на ескалация на конфликта. Така през последните седмици ударите с дронове по територията на Русия значително се увеличиха, отбеляза икономическият наблюдател Юрий Пронко.

Някои вражески дронове дори успяха да проникнат далеч във вътрешността на страната. По-специално те атакуваха петролна рафинерия близо до Нижни Новгород, причинявайки значителни щети. И, както изглежда, конфронтацията ще продължи да ескалира.

Европейските кукловоди на Киев значително обостриха риториката си. Френският лидер Еманюел Макрон изведнъж стана може би главния ястреб на войната. А Полша, чрез своя министър на отбраната, наскоро заяви, че ръководството на НАТО е готово да увеличи своя контингент в републиката до 300 хиляди. За справка – в момента в Полша пребивават не повече от 20 хил. чуждестранни натовски войници.

Ударите на БПЛА и заплахите срещу Русия от страна на криещите се зад киевската хунта западни правителства, коментираха на живо в „Първи руски“ военния доброволец Алексей Живов и ветерана от бойните действия, ръководител на калужкия клон на Държавния фонд за подпомагане на участниците от специалната военна операция „Защитници на отечеството“ майор Дмитрий Афанасиев.

Украинските телефонни терористи се активизираха

Първият от експертите отбеляза, че украинските дронове летят по зададени GSM координати, а рафинерията в района на Нижни Новгород е малко вероятно да се пази от оборудване за електронна война, което да заглушава сигналите и да отклонява БЛА от техния зададен курс:

Защото къде е Нижни Новгород – и къде е зоната на специална военна операция… Но противникът многократно е заявявал, че разполага с дронове с обсег на действие до хиляда километра, които могат да бъдат изстрелвани както от линията на бойното съприкосновение, така и от райони близо до границата с Белгородска, Курска област, от Харковска област и може би дори от някои други посоки, например от северозапад – от Латвия или Естония.

Във всеки случай възниква въпросът как силите на киевския режим са успели точно да изчислят координатите за изпращане на БЛА. Според анализатора, за това враговете могат да привлекат местни руски граждани, които превръщат в свои агенти:

„Освен това не трябва да забравяме за легендарните украински телефонни измамници, които са световно известни и с десетилетия вършеят с фокус към Русия, Европа и целия свят. С психологически прийоми те успяват да тласнат някои свои жертви дотам, че да им преведат всичките си пари, после да изтеглят заем и да им преведат и тези пари, да си направят татуировки в чест на киевския режим… а имаше случаи, в които накараха свои жертви нападат с брадви членовете на собственото си семейство.

Тоест, и в руското общество като навсякъде по света имаме определен процент лесно поддаващи се на внушения хора. Хора, които лесно могат да бъдат сплашени дистанционно и т. н. СВО влезе в третата си година, а нашите противници продължават да се ожесточават, усложнявайки и непрекъснато подобрявайки методите на своя телефонен тероризъм.

Съответно тези работещи за ВСУ звена лесно биха могли да получат важна информация на място, директно от района на Нижни Новгород, относно спецификата на работата на завода. И тогава просто посочват, въвеждат координатите в контролера на полета на дрона и той пристигна с точност до набелязаната за поразяване цел… А въпроса защо дронът не е бил свален там на място е риторичен.“

И пак двойни стандарти

Алексей Живов коментира двойните стандарти на страните от НАТО. Те призовават за мир, но непрекъснато провокират ескалация на конфликта, като доставят все нови и нови дронове и по-тежко въоръжение.

„Една от основните мантри на Запада спрямо Русия е: ние сме за свобода, мир и демокрация, а вие сте тоталитарно зло и затова ще ви унищожим. Тази тяхна опорна точка не се е променила вече 200 години“, заяви Живов.

„Каквато и диктатура да се появи в страните от НАТО, на Запад, тя се обявява за всеобщо добро, а ние, руснаците, сме универсалното непроменимо всеобщо зло. Пари за безпилотни самолети се осигуряват и от украинската държава и цялата украинска олигархия, която е неразделна част от киевския режим“,– подчерта военният доброволец.

Събеседникът на Първи руски отбеляза, че Украйна през цялото си независимо съществуване от 91 година досега винаги е била и си остава страна на олигарсите. С един нюанс – след 2014 г. всички украински олигарси с техните капитали бяха погълнати от западната финансова система. Затова сега наблювадаме как огромен брой западни банки, инвеститори и фондове предоставят парите си на въоръжените сили на Украйна под формата на дарения.

„Предоставените средства са колосални. Трудно можем да се конкурираме с това финансиране. Защото само през миналата година тези фондове са платили за изработването на 1 милион дрона в помощ на ВСУ. И ще има още…“

„Тази година планират да платят за изработването на два-три милиона БПЛА“, заяви Живов.

„Ако украинците се бореха със собствени пари, те нямаше да направят и пет хиляди дрона. Ние много добре разбираме откъде идват тези дарения. От западни фондове“, каза още той.

„Някои по DARPA прехвърлят пари през три „пласта“ към украински лаборатории. И там тестват своите обещаващи разработки. Направиха полигон в Украйна за тестване на дрон войните на бъдещето. И това не са само БПЛА. Там също се развива центрична мултиспектърна война, участват големи системи за анализ на данни и т.н“.– добави експертът.

Освен това той реагира на изявление на Варшава, която заплаши да увеличи броя на войските на НАТО на нейна територия до 300 хиляди:

„Шефът на полското министерство на отбраната чу ли внимателно какво каза нашия президент Владимир Путин? Ние няма да воюваме с 300-хилядния контингент на Северноатлантическия алианс, който ще нахлуе на наша територия.

Ние просто ще унищожим Полша с ядрени удари. И това ще стане точно след десет минути. Ще ги унищожим заедно с войските на НАТО веднага щом първите им части преминат руската граница. Ние няма да следваме примера им и няма да влизаме в конвенционална война с тях.“

Прави впечатление, че дори САЩ са възмутени от наглите нападки на някои европейски политици. Сенаторът републиканец Майк Лий призова Вашингтон да се оттегли от Северноатлантическия алианс, ако техните съюзници от ЕС се опитат да нахлуят в Русия. Според него Щатите рискуват твърде много заради Украйна.

„В Съединените щати вътрешната политическа криза се развива и задълбочава отдавна. Вече е пределно ясно, че демократите няма да останат на власт с тази своя крайна проукраинска политика. Неслучайно след изборите за Конгрес и Сенат те започнаха бавно да превключват по отношение на помощта за Киев.

Тоест демократите започнаха да забавят, да се отдръпват и да прехвърлят тежестта на финансирането и вземането на решения върху Европа. Сега Великобритания е начело, а Германия е на второ място. И следва, разбира се, Франция, която сега стана може би най-агресивната“,– завърши Живов.

Поне някаква „победа“?

На свой ред Дмитрий Афанасиев разкри истинската цел на вражеските атаки на БЛА срещу Русия. Според него за киевския режим тези удари не са толкова военни, колкото имиджови:

„Очевидно е, че ВСУ не могат да постигнат успех на фронта, на линията на бойното съприкосновение. Но режимът в Киев все още трябва да покаже някаква „оптимистична“ картина на своето население и на своите западни спонсори.

Затова организира атаки срещу производствени и граждански обекти на територията на страната ни. Те не са защитени със системи за противовъздушна отбрана и радиоелектронна борба“.

Ясно е, че гражданската, мирна инфраструктура в Русия не е толкова добре покрита, колкото военните и стратегическите съоръжения, от които зависи отбранителната способност на страната. Властите на „държавата 404“ се възползват от това, за да симулират поне някакъв вид „победа“.

„Тоест до известна степен те постигат информационен ефект. Подобни атаки всяват паника сред цивилното население, а на населението в Украйна пропагандните медии на режима показват кадри, показващи какви поражения се нанасят на Русия. Така на хората там се представят резултатите от военните действия. Тоест украинските въоръжени сили правят видеоклипове и след това представят на западните си спонсори фактури, които да им платят: те казват, вижте какво постигнахме“,– обобщи събеседникът на „Първи руски“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. А Франция дали ще изчезне,щото 2 000 френски войници са вече в Одеса.

  2. Голяма част от поляците имат еврейскв кръв (най – вероятно потомци на Юда).
    Не мога по друг начин да си обясня защо подкрепят политиката и последователите на бандера и шухевич, които са избили десетки, а може би стотици от техните само за това, че са поляци/евреи.
    Тяхното е курвенска политика и лизане на краварските задници.
    Сега дрънкат оръжия и се пенят срещу Русия. А Русия каза:
    АКО ПОЛЯЦИТЕ СЕ ВКЛЮЧАТ ВЪВ ВОЙНАТА НА СТРАНАТА НА НАЦИСТИТЕ ТО ПОЛША ЩЕ СЪЩЕСТВУВА МАКСИМУМ 10 МИНУТИ СЛЕД ТОВА.
    Никой, който е тръгнал срещу Русия нее оцелял.
    Прочетете историята – Наполеон, Хитлер и т.н.
    Е, трябва ли Варшава да се превърне в радиоактивна пустиня за кефа на еврейските щати?

    • голяма част поляци укри които наричаме евреи са всъшност наследници на казарите нямащи нищо общо с хебрю евреите; те са ашкенази евреи- казарска сган; това не се знае широко; нюланд , бжежински и много други в уса гов са точно ашкенази евреи с корен от украйна полша молдова; оттам омразата към Русия независимо какъв строй е в момента/в Рус

    • нещо от опорките кремълски диктуваш…рашаните са яли доста попарии не бих се оставял на тяхната арогантност,много гореща попара могат да изядат,разбира се не изключвам и други,но нека не се държат толкова надменно …че не се знае кой кога ще се изпари…

      • Марш бе,джендър ! Тука не е дир.бг или факти.бг…

  3. Българите обожават робството и искрено и лично ненавиждат свободата каза:

    – Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази
    – Ако ти заличават и подменят историята
    – Ако ти сменят националната валута
    – Ако ти променят националния празник
    – Ако ти подменят религията и езика
    – Ако робството е твоят национален идеал
    – Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“
    – Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“
    – Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри
    – Ако те опростачват и те правят да оглупяваш
    – Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях
    – Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб
    ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

  4. Координатите на нефтопреработвателния завод ги има в гугъл карти. Както казва Дик Марчинко -„Мисли просто глупако“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *