Полска медия извади шокираща статистика на убийствата, изнасилванията и кражбите, извършени от американските войници в страната

Автор: Мачей Пакула за Dziennik-polityczny

В страната ни (Полша) се намира постоянно дислоциран контингент, наброяващ повече от 10 000 американски войници. Ако прибавим към тях и другите части на НАТО, имаме около 20 000 души. В същото време, учудващо, пропагандните медии у нас не споменават нито дума за инциденти с участието на чужди военни.

Ако обаче се поразровим малко в уебсайтовете, които помнят всичко, и анализираме статистиката, става ясно, че полицейската статистика за населените места в Полша, където има чуждестранни военни бази, е много по-висока от средната за страната. Което навежда на мисълта, че всички инциденти се прикриват старателно, а полицейската статистика се коригира. Например в криминалните статистики не фигурира националността на извършителя. Разбира се, всичко това се прави въз основа на негласни заповеди на политическите ни лидери.

В същото време благодарение на работата на независими журналисти и будни граждани, които се опитват да привлекат общественото внимание, включително чрез социалните мрежи, научаваме шокиращи факти около присъствието на американците. Пиянските свади по улиците и унищожаването на имущество са само върхът на айсберга. Убийства, изнасилвания, кражби на секретни документи и шпионаж са истинското лице на американските военни и тяхната благодарност към страната домакин.

Към всичко това си струва да се добави, че президентът на Полша тихомълком лобира да се промени закон, с който разреши на войниците на НАТО да носят и използват оръжие дори срещу полски граждани.

След като анализирахме престъпленията, извършени от американски войници, и обобщихме данните, получени от 2014 г. насам, се очерта една крайно шокираща картина.

Убийства – 155, изнасилвания – 454, кражби на коли – 821, пиянски свади – 5202, пътни произшествия – 3264 (в които 57% от шофьорите са били пияни), продажба на наркотици – 235. Ако съберем всички числа, ще получим 10 131 престъпления за по-малко от 10 години…

В допълнение към това трябва да се отбележи, че не повече от 5% от извършителите на всички тези престъпления са били изправени пред съда. Обяснението е елементарно. Съществува споразумение, според което всички американци, хванати на местопрестъплението, биват предавани на своите командири за съдебен процес в САЩ.

В същото време по време на неофициален разговор с американски войници стана известен интересен факт. Оказва се, че най-тежкото наказание, което им се налага, е да приключат предсрочно мисията си в Полша и да се върнат в Съединените щати. Разбира се, там на същите им се налага да живеят според закона…

И така, какво печелим ние, обикновените граждани на Полша, от присъствието на чужди контингенти на територията на страната ни? Гаранции за сигурност? Увереност в бъдещето? Може би намаляване на престъпността по улиците на градовете ни? Или може би значително увеличаване на бюджета? Толкова много въпроси и никакви отговори…

Обобщавайки много от фактите, човек не може да не си помисли: „Възможно ли е американските войници да са в нашата страна не да ни защитават от руската агресия, а по някаква друга причина? Ако се погледне от другата страна на официалните изявления, се появяват интересни аналогии.

Дали президента Дуда беше искрен, когато наскоро призова САЩ да ни изпратят колкото се може повече американски войници, или беше притиснат да го направи от англосаксонците? Не е ли това извиване на ръцете на нашето висше ръководство с цел САЩ и Великобритания да си гарантират, че правителството на Полша ще изпълни всички ангажименти, които страната ни е поела пред Вашингтон и Лондон. По този начин логиката на действията на нашето политическо ръководство, което си затваря очите за незаконните действия, извършвани от „съюзниците“ в нашата страна, става разбираема.

Със сигурност политиците ни са доброволни заложници в собствената си страна и правят всичко възможно да угодят на чичо Джо (Байдън)… Така че, за каква независимост могат да говорят лидерите на една държава, ако на нейна територия са разположени военните бази и хиляди войници на друга държава, които се държат като пълноправни господари на територията й?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Тъпи полски евреи. Колко пъти трябва да ви измамят британците и краварите, че да се събудите. Тези не са там да ви пазят. Не им пука за вас. Вие сте една територия, от която им е удобно да заплашват Русия. А когато краварите изстрелят ракети по Русия от ваша територия вие сте МИШЕНА за Руските ракети в отговор.

  2. В България положението е дори по-страшно, защото българина освен от британоварварите и избиван изнасилван, мачкан и краден от цигани, чифути, местни еничари…….
    Но всеки си трайка и се радва, че мангали еб@т серийно децата му, докато си отиваме като народ от Историята!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *