Шефът на руското разузнаване С. Наришкин: С ЦРУ обсъдихме Украйна. Полша се готви да Анексира Западните й Територии

По време на преговорите си на 14 ноември в Анкара директорите на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин и на ЦРУ Уилям Бърнс са обсъждали ядрената сигурност и ситуацията в Украйна. Това заяви самият Наришкин в интервю за агенция “Новости” и предупреди, че Полша подготвя анексиране на територии в Западна Украйна.

Сергей Наришкин посочи, че на срещата му с шефа на ЦРУ Уилям Бърнс най-често употребяваните думи са били “стратегическа стабилност”, “ядрена сигурност”, “Украйна” и “киевския режим”. Припомняме че в интервю за агенция “Новости” в понеделник американската посланичка в Москва Елизабет Руд отрече директорът на ЦРУ да е обсъждал с руския си колега ситуацията в Украйна.

Тогава Руд каза, че в центъра на преговорите са били въпроси, свързани с управлението на рисковете в ядрената сфера. Както и че Москва и Вашингтон запазват каналите за обсъждане на ядрената сигурност – нещо, което Наришкин потвърди в днешното си интервю. Но…

Той каза още, че руското разузнаване разполага с информация за плановете на Полша да анексира Лвовска, Ивано-Франковска и по-голямата част от Тернополска област в Западна Украйна. За целта, твърди Наришкин, във Варшава било решено да се използва “успешният руски опит при връщането на изконни територии чрез провеждането на референдуми в тях”.

По думите му полските специални служби са подали на украинските медии информацията, че в Лвовска област се подготвя референдум за присъединяването ѝ към Полша, предаде БНР. Целта била да се тестват реакциите както на регионалните политически и бизнес играчи, така и на самото население, част от което е с полски произход. Според Наришкин поляците бързали, защото се притеснявали, че в близките месеци големите натовски държави ще се опитат да се споразумеят с Москва, пренебрегвайки както украинските, така и полските интереси.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Тернопол не е полски, не е ,а е руски, само Лвов и то не цялото население, а част от населението може да искат да се присъединят към Полша, а Одеса си е чист руски град и трябва да се върне в Русия, с много българи в Одеса и околностите и трябва да остане в Русия, а и ще е добре за Европа, че няма да се занимава с глупаци и ще има пряка граница на европейските държави с Русия до Одеса!

  2. Украинците и понякога поляците, играят мръсно срещу европейските държави…, Одеса , който е руски град, трябва да се върне в Русия, за да има връзка между Русия и останалите европейски държави!

  3. ОДЕСА Е РУСКА!ПОСТРОЕНА Е ОТ ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА!А ОТ НАРКОМАНСКИ Е САМО РАЗРУХА,СМЪРТ И ИЗЧЕЗВАНЕ НА УКРАЙНА ОТ ГЕОГРАФСКАТА КАРТА!КАКТО И НАШАЪТА ДЪРЖАВА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ,ПОД ВЛИЯНИЕ И ПО ЗАПОВЕД НА ЕДНИ ИДИОТИ,КОИТО НАРЕЖДАТ НА ДРУГИ ИДИОТИ ДА ВЪРВЯТ ПРОТИВ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД!АЛЕКО Е КАЗАЛ,ПАРИЦА Е ЦАРИЦА!И НАШИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТСКИ КРЪГ,ОСРЕБРЯВАТ УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!НЕ НАРОДЕН СЪД,ГИЛОТИНА ТРЯБВА!!!ЛОЗЕТО НЕ ЩЕ МОЛИТВА,А МОТИКА!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *