Фон дер Лайен обяви 120 000 убити украинци и вбеси Киев. Цензурираха ѝ видеото

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгневи Украйна с изказването си, че от началото на руската агресия страната е дала 120 000 жертви.

Наложи се видеото и писменото ѝ изявление да бъдат коригирани, предава кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова.

Думите ѝ за над 20 000 убити в Украйна цивилни и над 100 000 военни предизвикаха недоволство. На изказването реагира Сергей Никифоров – представител на украинския президент Владимир Зеленски. Той заяви, че информацията за загубите на въоръжените сили на Киев е чувствителен въпрос и че тя може да бъде огласявана само от главнокомандващия, министъра на отбраната или държавния глава.

Под „жертви“ председателката на ЕК имаше предвид убити и ранени, опита се да замаже сконфузната ситуация в „Туитър“ говорителят на Европейската комисия Дана Спинант.

Припомняме, че последната статистика, изтекла официално от украинска страна, датира от юни месец. Тогава доказаният патологичен лъжец Алексий Арестович, съветник на президента Зеленски, обяви, че при 37 000 загинали руснаци, „в бой за родината“ са паднали 10 000 украински войници, като в началото на войната украинците убивали по 100 руски войници на ден.

Малко по-късно обаче член на руската хакерска група RaHDIt предаде на РИА Новости документи от хакнатия сайт на Украинското министерство на отбраната, доказващи, че към 18 юни загубите на Украйна възлизат на над 72 хиляди убити войници.

„Загубите на украинската армия са много големи, много по-високи от това, което официално декларира президентската канцелария и официално декларират управляващите в Киев. Те прекаляват със занижаването на броя убити, защото е очевидно, че няма как да са 10 хиляди. През юни броят на убитите техни войници надмина 60 хиляди, а към днешна дата невъзвратимите им загуби са над 100 хил. Има и значителен брой цивилни жертви – повечето разстреляни от украинските СБУ и националните им батальони по обвинения за сътрудничество с Русия. Някои от тези хора са убити само защото са получавали руска хуманитарна помощ“, съобщи и анонимен източник от руското разузнаване.

На новината за цензурирането на изявлението на фон дер Лайен реагира и Дмитрий Медведев, бивш президент и премиер на РФ, в момента – заместник-председател на Съвета по сигурността на РФ:

„Очевидно е, че лелката е била „посъветвана“ от обкома във Вашингтон. Май на американците им се иска да се върви към преговори. Признанието й изглежда крайно унизително. Няма никакъв ЕС, а 51-ви американски щат“, коментира Дмитрий Медведев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! каза:

    Безвъзвратимите загуби на ВСУ са повече от 100 000 Малко по-късно записът на речта с това изявление беше изтрит и публикуван отново, но без фрагмент за загубата на Въоръжените сили на Украйна. Явно са разбрали, че по този начин фон дер Лайен всъщност обвинява бандата на Зеленски в нагли лъжи, когато говори за загуби от 10-15 хиляди убити от началото на войната. От моя гледна точка дори 100 000+ е подценена цифра. По мои оценки безвъзвратните загуби на въоръжените сили на Украйна (убити, пленени, безследно изчезнали, небойни) варират от 130 000 до 155 000 – 160 000 (ВСУ, НГУ, СБУ, МВР, Гранична служба, ЧВК, редовни служители на НАТО, имитиращи APU или PMC). Ранените, както разбирам, от началото на войната, добре, са 200-250 хиляди. Независимо от това, Европейската комисия фактически независимо определи долната граница на загубите на въоръжените сили на Украйна на 100 000+ убити от началото на СВО, без да се броят цивилните. Заслужава да се отбележи, че още през първата половина на есента имаше изчисления за безвъзвратните загуби на въоръжените сили на Украйна до 190 000 души. Вярвам, че ще разберем реалните числа с точност до хиляди след войната. Етикети: въоръжени сили на Украйна, ЕС, Европа, Европейски съюз, Украйна, война в Украйна, загуби

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *