Яне скочи: ДПС виновни за жертвите на язовира – убиец

Потопът в Харманли

ДПС са виновни за жертвите на язовира – убиец. Това заяви партийният бос Яне Янев пред столични журналисти. Той обясни, че още през 2007 година от Министерство на бедствията и авариите, тогава управлявано от Емел Етем, са отпуснати 16 милиона лева за ремонт на язовир „Иваново“. По документи парите били усвоени по предназначение, но всъщност не било направено нищо за обезопасяване на язовирната стена. Това довело до трагедията, която отне живота на близо 10 души и унищожи прехраната на хиляди.

 „Безхаберието на ДПС и безотчетното използване на тези пари от депесарските обръчи, доведе до тази трагедия. Това наводнение не само отне човешки животи, а и унищожи поминъка на хората“ – каза Янев. Той се похвали, че още преди време е отправил въпрос от парламентарната трибуна към Емел Етем по отношение на парите, отпуснати за ремонт на този язовир и още 11 обекта, но не получил задоволителен отговор.

Яне Янев скочи срещу ДПС

 За първи път било забелязано, че в стената на язовира са се появили пукнатини още през 2006 година. През 2008 -а бил извършен скъпоструващият ремонт на стойност 16 милиона лева, но тогава стената се пропукала още повече. Тъй като в момента нямало реална опасност от потоп, а и имало юридически спорове кой е собственик на язовира, не били взети никакви мерки.

 Според местни, в община Харманли съществува преписка по подаден през 2010 година сигнал за пропукана язовирна стена, но от местната администрация не направили нищо по проблема.

Кметът на Харманли Михаил Лисков отказа коментар за това, кой е виновен за занемарения контрол при поддръжката на язовира и как точно е протекъл ремонта през 2008-а. Той отклони въпросите като заяви, че в момента най-важно било да се спасят хората, а не да се търси под вола теле.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *