Макрон: Какво ще направят ЕС и НАТО, ако преврат като в Нигер се случи в България или Румъния? (С ВИДЕО)

Френският президент сравни суверенитета на България и Румъния спрямо ЕС с този на Нигер спрямо Франция. Той направи това по време на днешната си реч в Париж на годишната конференция на френските посланици. Отговаряйки на критиките на някои европейски държави, че Париж твърде много се ангажира с подкрепата си за сваления президент на африканската държава Мохамед Базум, Еманюел Макрон реторично попита какво ще направи Западът, ако такъв държавен преврат бъде извършен в България или Румъния.

“Това е държавен преврат срещу демократично избран президент, който произлиза от малцинствена етническа група. Президент, който е приятел на Франция и проведе смели реформи в Нигер – икономически, политически, на всички нива. Този човек синхронизира управлението на своята държава с целия международен дневен ред – който е нашият международен ред и на ООН. Сега той е взет за заложник в президентския дворец от превратаджиите от един месец насам.

Няколко европейски столици казват, че Франция прекалено много се ангажира подкрепата си за президента Базум. И нямам предвид само вестниците, а и коментарите на официални лица от други европейски столици. Но как ще реагират ЕС и НАТО ако в България или Румъния се случи такъв преврат? Дали тогава пак биха казали, че не трябва да се ангажираме твърде много… че не е нужно да сме екстремисти, че тези държави са суверенни и ние там не сме си у дома. Това ли ще поискат да направим другите другите европейски столици?

Иначе на теория говорим, че демокрацията е добра идея за Африка и нямаме двоен стандарт? Това е неприемливо. В Нигер имаме един почтен човек, смел, демократично избран за президент! Смел, защото за първи път в такава ситуация той не подаде оставка с риск за живота си и своето семейство и ни обясняват, че правилната политика днес е да го изоставим, защото такова поведение вече се превърна в мода!… И от Вашингтон, минавайки през другите европейски столици, чух гласове, прочетох във вестниците: „Не прекалявайте, става опасно!“. Не! Трябва да бъдем ясни и последователни! Последователни! Иначе кой ще ни слуша и уважава?!“, патетично попита Еманюел Макрон.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. Преди да ми говори за демокрация и демократично избрани президенти , мИкрончо да вземе и да обясни на целия свят случката с Янукович и Майдана в Украйна !
    Щото последният и той май беше демократично избран …

  2. Чаушеску изплати 12 млд долара външен дълг, сегашния е 150 млд Е а и страната няма вече собствено производство. Румъния не принадлежи на гражданите си а на големите финансови консорциуми. Какво и предстои, съдбата на Украина, държава, която съществува само на хартия във война, трансхуманизъм, ще изчезне както човека

  3. Като го гледам този сбъркан герофил (бабоебец) как се пъне ми става смешно. На практика Нигер извоюва своята независимост, отхвърли френското РОБСТВО и разкара френската марионетка – президент. Сега жабарите искат да удавят Нигерия в кръв за да могат пак да ограбват богатствата на тези нещастни хора.
    Този свят е побъркан. ЕС и краварите пропагандират и защитават нацизма, франсетата искат връщане на робството, педерастията е привилегирована, един криминален престъпник (Флойд) беше обявен за национален герой в америка, америка се управлява от един дебил с дименсия, а при нас кирчовци, кокорчовци и бойковци са на хранилка в американското посолство, ахмет мангал е на хранилка в турското посолство и май не остана некорумпиран политик.
    Май е време да последваме Нигер?!

    • И един мармот ………..
      Безполовото население на България нито има сили нито мерак да се бори за свободата си. То от 34 г. е еб@но, избивано, крадено ……… от цигани, турци, чифути, британоварвари ……. и това му харесва. Кефи се да е роб на цветнокожите и не намира смисъл да бъде свободно.
      Малцина сме нормалните-недоволни от робското си положение.

  4. Иска ми се да се случи подобен преврат и в България, както в Нигер, ама едвали.А Европейския съюз и Натоай-добре, да не се бъркат. Напълно подкрепян БЪЛГАРИН и FuckEU, но аз мисля,че безполовото население на България ще намери сили да се бори за свободата си, ама май няма мерак и наистина му харесва да е роб.

    • И аз бях оптимист дълги години …… за съжаление ме принудиха чрез домашно насилие да мина в другия лагер на реалистите

  5. А, какво ще стане ако във францата стане преврат! Този отдавна е за бутане!

    • Да ти кажа честно ми е през ……
      В случая ти казват, че България е колония, а българите сте роби по-долни от негрите, ти иначе си мисли ко ставало в някаква си негърско-мюсюлманска бивша държавица.

  6. Всяка една държава по света не зависимо в кой съюз членува определя своето управление. Когато обаче това управление е наложено с намесата на външни сили винаги назрява преврат. В Нигер е така и нищо по различно не е и в България. И този малоумник ще ми говори за демокрация. Колкото управлението на Денков е демократично избрано. Поставени от САЩ за унищожаване на България.

  7. гернтофилът макрон да си гледа франсетата , не може да казва какво ще се случи в България , това не е френска , натовска или европейска територия , време е да се изметат измикярите и да има смяна като в Нигер

  8. Спокойно бе хора, американците са помислили отдавна за тази територия. Отдавна ни вкараха като добитък в НАТО, инсталираха си четири безплатни военни бази, натресоха ни един вербуван президент, дегизиран като русофил. Той горкият си го призна, след като говореше за синегрия с дневния ред на хегемона, пък накрая ни изпратиха и най-бруталния посол, та да приключи с нас възможно най-бързо. Макрончо мамин се уплаши, да не би и у нас да стане като в Нигер, но ние сме така добре скапани като украинците, че освен за дърва в огъня, за друго не ставаме. Кой знае, чудеса стават всеки ден, може и ние да се издигнем до нивото на черните от Нигер.

    • Двукракият парапитек е спокоен, защото знае че има кой да мисли за него и кой ще го пази от Русия

    • Не съм изчезвал, чакам вие да пропишите, а аз след вас. :)
      Но всеки се ослушва и дума не казва…..
      Явно доволството от натУто расте

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *