Румен Петков: САЩ се готвят да напълнят черноморските ни пристанища с ВОЕННИ КОРАБИ!

На пресконференция в Пловдив бившият МВР-министър Румен Петков коментира американския законопроект, с който САЩ обявява Черно море за зона за стратегическите си интереси и планира постоянно военно US-присъствие в териториалните морски води на България.

Документът е внесен в Сената на САЩ на 15 март под наименованието „Закон за сигурността в Черно море от 2023 г.“. Освен на включените в документа теми за пряката заплаха за сигурността на България и Румъния в Черноморския басейн. Петков обърна внимание и на конкретни текстове, които се отнасят до „политически коректното“ съдържание на медийните продукти в България и осъществяването на пряк контрол, финансиране и влияние върху медиите у нас, под името „Стратегия за увеличаване на независимите медии и подкрепяните от САЩ медийни инициативи за борба с чуждо зловредно влияние“.

Въпросният документ предвижда още „България да осигури на САЩ дългосрочно пребиваване на чужди военни кораби в Черно море“, които да ни „подпомагат в сферата на разузнаването и да извършват кинетични ефекти“, цитира пасажи от документа председателят на АБВ и намекна, че действията на военния ни министър Тагарев и международните ангажименти, които поема, водят точно в посока изпълнение на целите, указани в този американски законопроект – а именно ПРИСТАНИЩАТА НИ В ЧЕРНО МОРЕ ДА СЕ НАПЪЛНЯТ С АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ КОРАБИ. Румен Петков настоя българския парламент да вземе отношение по текстовете в този законопроект, които, при изпълнение, ще се превърнат в пряка заплаха за сигурността на страната ни.

Румен Петков коментира опитите на българското правителство със закон да спре договора за доставка на руски петрол като катастрофални за социалната среда и за икономиката ни. Ако това стане, цените на горивата ще скочат с минимум 25-30%, предупреди той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. И аз на това се надявам руменчо-пикаещо човече във фонтани, което даде заповед на гавазите си да ни бият, когато протестирахме против базите на НАТО.
    Само война може да избие подлогите като теб, които окупирахте България, а сега се вживявате като нейни защитници.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *