ПОЗОР! Кремъл Изобличи Борисов в МНОГО НАГЛА ЛЪЖА! И го Изрита да си ходи ден по- рано от Москва!

Провалът на Бойко Борисов в Русия се оказа трижди по- мащабен и чутовен, отколкото изглеждаше първоначално. Оказа се, че премиерът ни е излъгал много нагло и то в присъствието на руския президент Владимир Путин – на брифинга, който двамата лидери дадоха пред журналисти след срещата си.

„Категорично „Турски поток“ влиза на територията на България“, заяви убедено и удивително нагло Бойко Борисов след срещата с руския президент.

Часове по-късно обаче невнятното и абсолютно лъжливо изказване на българския министър- председател бе категорично опровергано от говорителя на Кремъл – Дмитрий Песков.

„Не, не са се договорили. Не е била и целта да се договарят. На срещата стана ясно само, че България проявява интерес“, заяви Песков. И добави: „В момента не може да се пусне никакво разклонение на „Турски поток“ към България, тъй като Европейския Съюз отново не дава никакви гаранции, че ще купува газта. Българското правителство иска газово отклонение поне за нуждите на страната, но не е ясно откъде ще мине то. Към момента не се предвиждат никакви промени по проекта“, категоричен беше кремълският говорител Дмитрий Песков.

На самия брифинг, руският президент Путин не скри пренебрежението си към идеята за газов хъб „Балкан“. Идеята е на Борисов и чрез нея той се надяваше да отведе руския газ от „Турски поток“ през България към други европейски страни. И така поне частично да замаже провала си с „Южен поток“. Защото газовият хъб през България за Европа, ако не по-евтин газ, поне щеше да ни гарантира някаква сигурност, че страната ни няма да стане жертва на рекет от Анкара. Но Путин отказа на Борисов и това. И сега дори България да получи тръба от „Турски поток“ от територията на Турция, без хъб към Европа ставаме абсолютен заложник на Анкара.

Европейския Съюз обаче не дава гаранции на Русия, че ще купува газта, която ще идва от газовия хъб в България. Защото се страхува от непредвидимата и често рекетьорска политика на Турция.

След като отказа „Южен поток“, Бойко Борисов се опита да замаже положението с проекта за газов хъб „Балкан“. Руснаците обаче не искат отново да рискуват, а ЕС не им показва с нищо, че ще гарантира проекта.

Посещението на Борисов в Москва обаче завърши още по- злощастно дори от инфантилната му лъжа на брифинга. Въпреки че визитата бе планирана и обявена като двудневна (от 30 до 31 май) с много и различни срещи и мероприятия, премиерът нинай-изненадващо се прибра в България още снощи. Което означава, че посещението му в Русия е продължило едва… 12 часа!

И това ако не е провал … здраве му кажи.

Нека припомним още един любопитен детайл от срещата между Борисов и Путин. И по-точно онази част, в която двамата лидери се изправиха пред въпросите на журналистите:

Бойко Борисов: „Ние, за да сме принципни към нашите партньори в ЕС, отказахме всички руски предложения в енергетиката. И тогава бяха най-тежките ни отношения с Русия. Но по-големият брат прощава, поне при нас“, каза Борисов.

На което Владимир Путин реагира така: „Приказките за по-големия брат ме смущават, защото по-големия обикновено го подтикват да плати сметката“, полушеговито каза Путин.

И още един позорен факт от срамното пребиваване на Борисов в Москва: Първоначалната информация беше, че българският министър- председател ще се срещне и с руския си колега Дмитрий Медведев. Но още с пристигането му в Москва станало ясно, че Медведев е много зает и няма възможност да се види с Борисов. Чудеса от героизъм сътворила българската делегация за да придума премиера на РФ все пак да приеме Баце на кратка аудиенция. Наложило се да молят за ходатайство директора на руската „Лукойл“ Вагит Алекперов. И лелеяната среща все пак се състояла. Макар в последния момент и със силно орязано времетраене. Защо на Борисов му се е наложило да използва частни контакти, за да се срещне с равнопоставен по ранг политик, е много интересен въпрос. Чийто отговор всъщност е ясен.

А доколко жалка е позицията, в която е изпаднал Борисов по време на краткия си престой в Москва… За това можем да съдим и от изказването му пред българската общност там. Пред нашенците министър- председателя се похвалил, че е в… отлични отношения с президента Владимир Путин!

Толкова „отлични“, че Той и министрите му дори не се осмелиха да нощуват във враждебната руска столица. А се прибраха по късна доба след като прекараха там едва 12 часа. Дойдоха си посрамени и без да постигнат абсолютно нищо. Защото за подлостите и просташките си брътвежи по адрес на Русия, Борисов се извини на Путин. Театрално, разбира се, в опит да съхрани малкото си останало достойнство. Но… Москва не вярна на сълзи. Особено, когато се стичат от очите на предател! И то Национален предател! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Очаквано.Просташки самонадеяният банкянски Падишах си е мислел,че руските му колеги ще клекнат така както му клякат българските му подлоги.Звучни шамари изяде от руснаците , но за съжаление ще страда българския народ.

  2. М – да а. . .Американските Послушници – купепи от Джордж Сорос – за пореден път Закопаха България ! До кога ще търпим – това ???

  3. Мръсен банкянски парцал, гаден боклук! Народът те ненавижда, махни се, скрий се, бягай от гнева на изтерзаните българи!

  4. Стсва все по хубаво-мафията си има държава!….И всички го знаят и на запад,удобен име,държат го за топките,а ни е ще страдаме докато мълчим и сме рая покорна
    Не бойте се братя българи,кораба потъва бавно и най близката суша е дъното!..И в бурята ще бъдем заедно-защото се обичаме!

  5. Бойко Борисов.
    Ако продължавате да ми се подигравате и да се гаврите с мен ще насъскам среду вас моите колеги от мутренскте ми години и те ще ви вкарат в правилния път. Знайте че те не се шегуват!

  6. За всяка стотика, отпусната ни от ЕС като подаяние той се бие в гърдте, а за загубените милиарди от санкците срещу Русия в името на солидарността с ЕС и НАТО? Вече е дошло времето той да носи отговорност.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *