Плевнелиев готви Хампарцумян за служебен премиер

Плевнелиев ОрешарскиОсновният фаворит на президента Росен Плевнелиев за служебен премиер е Левон Хампарцумян, гръмнаха няколко сайта днес.

Говори се, че зад главния изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“ стои  лично Иван Костов и той го е препоръчал. Командира от години  е в изклюбително добри отношения с Хампарацумян, от годините, когато той беше  заместник-министър на икономическото министерство  в неговото правителство, а след това го постави за шеф на ключовата Агенция по приватизация.

 Самият Плевнелиев пък също е на мнение, че банкерът е много подходящ за шеф  на служебното правителство, тъй като ще може  да се справи със сложната финансова ситуация в страната и така да натрупа точки и за самия него, тъй като рейтингът му застрашително пада.

 Първоначално  Плевнелиев е предложил  на заместничката си Маргарита Попова да заеме поста служебен премиер. Целта му била много прозрачна – да я пусне надолу по пързалката и да се отърве от неа. По закон после тя няма как да се върне като вице , ако приеме офертата му.

По този начин президентът  искал доста хитро да се освободи от Попова на „Дондуков“2, с която от доста време  са в ледени отношения, тъй като тя се осмели да критикува някои от действията му . Вицепрезидентката обаче се усетила навреме и любезно отклонила предложението на държавния глава.

 При това положение  основен вариант за служебен премиер остава Левон Хампарцумян, твърдят запознати с нещата в президентствато. Банкерът  комбинирал уменията на финансов експерт и дипломат.

 Като вариант за вицепремиер на служебното правителство, което трябва да е готово до края на юли, Плевнелиев пък обсъждал Екатерина Захариева, която беше на същата длъжност и по времето на служебния премиер Марин Райков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/VQgtc8V7-uc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Самият Плевнелиев пък също е на мнение.Тоя па от кога има мнение?

  2. Пак свои хора отгоре додолу, а те ще подготвят фалшифицираната изборна победа на ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *