Росен Плевнелиев избран с 500 000 бюлетини менте

0

Истинският президент на България би трябвало да се казва Ивайло Калфин. Изборната победа на Росен Плевнелиев е абсолютно нечестна и е била подсигурена от ГЕРБ по същия начин, по който партията е трябвало да спечели и парламентарните избори през май тази година, научихме сензационно.

Росен Плевнелиев станал държавен глава с измама
Росен Плевнелиев станал държавен глава с измама

„Всъщност моделът „Костинброд“, който трябваше да гарантира оставането на ГЕРБ във властта, бе предварително отработен 2 години по-рано. На местните и президентските избори през 2011 г. така бе подсигурен триумфът на Росен Плевнелиев“, скандално оповестява източникът, който до неотдавна бе сред най-големите фактори в партията на Борисов.

Според най-горещия слух в политическите среди Плевнелиев е бил избран с помощта на 500 000 фалшиви бюлетини. Те са били отпечатани в една от големите столични печатници (а не в „Мултипринт“ в Костинброд) и са отпътували към 16 региона в страната в изборния ден. 150 000 от бюлетините са били използвани на първия тур, а останалите 350 000 – на втория тур на изборите, допълва източникът ни.

Ивайло Калфин
Ивайло Калфин

Скандалната информация бе потвърдена пред журналисти и от няколко изборни централи. От там обаче признаха, че нямат никакви доказателства за грандиозната афера. „Тогава бе абсолютно невъзможно да се направи разследване. ГЕРБ си организираха всичко. Акцията координираха Цветан Цветанов, Искра Фидосова и Росен Жлязков“, допълва информаторът ни. Той пита дали Росен Плевнелиев и Бойко Борисов биха застанали на детектор на лъжата пред цяла България, за да се провери какви ще са резултатите от теста им.

Припомняме обаче, че лидерът на БСП Сергей Станишев веднага след изборната победа на Плевнелиев обяви, че изборите са опорочени и нечестни и за него реалният държавен глава е Ивайло Калфин. Доказателства не бяха приведени, но съмненията останаха. Истината за грандиозната афера – избиране на президент с измама, лъсва едва сега, 2 години по-късно.

На практика се оказва, че ако не беше аферата с допълнително отпечатаните бюлетини, Росен Плевнелиев нямаше да спечели втория тур на президентските избори. Човекът на ГЕРБ стана държавен глава със съвсем малка преднина. Плевнелиев получи 52,58% . подкрепа, а Ивайло Калфин – 47,42%. Разликата между тях е по-малко от 170 000 гласа.

Според официалните данни за Плевнелиев са пуснати 1 692 330 гласа, а за Ивайло Калфин – 1 527 383 гласа. Предвид факта, че в употребата втория тур са влезли 350 000 фалшиви бюлетини, излиза, че Калфин има с около 180 000 гласа повече от Росен и днес той би следвало да е държавен глава.

„Чудя се на морала на Плевнелиев още да заема този пост. Той прекрасно знае, че е избран с измама“, коментира виден политик.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/pJqrVGm1MNc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *