ШОК! С НАЦИСТКИ ПОЗДРАВ Кунева и Плевнелиев Посрещнаха Учителите! Излъгаха, ги че ще им Вдигат Заплатите! Виж Тук:

Кунева ПлевналиевДържавата няма пари! Това заяви Бойко Борисов, след като чу колко лева увеличение на заплатите е обещала Меглена Кунева на учителите.

Той едва не обвини вицето си в популизъм, което всъщност не е далеч от истината.

„Всички министри обещават на хората в ресора си двойно и тройно увеличение на заплатите, обаче си правят сметката без кръчмаря. В случая – без знанието на финансовия министър.  С него не са водени никакви разговори за нови заплати“, заяви Премиерът – Слънце.

Борисов не се сдържа да сдъвче Кунева и подхвърли пред журналистите: „Не зная откъде Кунева мисли да намери тези пари, дори нямам идея!

Може да си има някакви резерви в министерството и оттам да ги набави. Само че целия й бюджет е от 250 милиона лева на година и дори да съкрати целия си екип, пак няма да й стигнат“. 

Друг е въпросът, че пари в бюджета всъщност има бол, защото ГЕРБ и Борисов бяха принудени от САЩ да изтеглият 20 милиарден заем. Тези пари обаче са предвидени за купуване на ръждясала американска военна техника трета употреба, с която да се зъбим на Русия, както и за военна логистика!

В неделя Кунева официално заяви на националния учителки събор в зала „Армеец“, че ще вдигне заплатите с 10 процента от 1 януари.

Стана ясно обаче, че е нарушила няколко правила в държавата, като първо не е говорила с  финансовия министър Владислав Горанов и изобщо не се е поинтересувала ще има ли средства или не.

Второто й нарушение: Не направи разграничение между педагозите и правилата, по които се определят заплатите им. А това са делигираните бюджети. Тоест всеки учител и заплатата му зависят от броя на учениците в училището. Ако няма достатъчно ученици, откъде ще дойдат парите? Вероятно мадам Йес ще ги извади от собствения си джоб?

Тя не уточни още, че подобно увеличение може да стане в големите градове  и елитните училища, където и без това заплатите са високи. В малките училища, които са 80 процента от всички учебни заведения обаче това просто няма как да се случи по закон.

Учителите явно бяха по-добре запознати от нея с правилата, тъй като високопарните й слова бяха посрещнати с мълчание или вяли ръкопласкания.

Дори като тръгна по пътеката да се здрависва с учителите на случаен принцип, те й подаваха ръка неохотно и почти никой не се изправи да се метне в обятията й.

Педагозите смятат Кунева за измислен министър и не й вярват. Това се видя от репортажите  по телевизиите, където тя държеше вдъхновена реч на събора, а присъстващите не я слушаха и даже се подсмихваха. По телевизията се видя и досущ нацисткия поздрав, с който Плевнелиев приветства учителите от трибуната в зала Арена Армеец. (Виж Снимката)

Кунева излъга преподавателите в очите за десетпроцентното увеличение на заплатите, а те се подсмихваха в залата и не показваха и следа от ентусиазъм, защото знаеха, че им обещава неизпълнимото.

Наистина ли просветната министърка не знае, че съществуват делегирани бюждежи, или просто си лъже по навик?

А е възможно да се е осланяла на помощта на президента Плевнелиев, който беше на събора и успя да изсрича едно приветствено слово.

Но той е бита карта – само след три месеца ще е аут от властта и няма как да й помогне. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. какви хора ни управляват? Едните/Кунева и Плевналиев/ лъжат хората в очите, а другите /Горанов и Борисов/ вместо да подкрепят своите по най унизителен за тях начин ги иронизират и опровергават с което доказват че изобщо не им пука както за учителите, така и за обикновените граждани. Тези хора живеят в един измислен свят. Властта ги е заслепила и е време да си ходят!

  2. Тая кривоустата където и да отиде осира нещата. И пак се вре за власт

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *