Плевнелиев : Гордея се, че съм против Русия и че Турция пази границите ни!

ПлевнелиевПрезидентът Росен Плевнелиев направи поредната си грандиозна изцепка, като заяви,  че се гордее от решението си и твърдата си подкрепа на  санкциите на ЕС срещу Русия.

„Това е най-правилното решение за България и аз съм горд от това, че се проявих като мъдър и далновиден държавник“, удари се в гърдите той  на среща с българския бизнес. И  отново подпали щекотливата тема за  обтегнатите ни отношения с Кремъл, от които родният бизнес губи миларди на година, но не получава компенсации.

Още по-нагло президентът, който си отива и когото не подкрепя никой, дори партията, която го издигна, каза: „Пред мен изобщо не стои дилемата, която много държавници са имали по повод  външната ни политика.  За мен такава  дилема няма и за нашата  външна политика също. Щом ЕС и САЩ са решили да има санкции – ще има! Разбира се, че България има принципна позиция. И съм още  по-горд, че ние бяхме държавата,  която най-силно подкрепи санкциите и замрази всички икономически отношения с Русия, а дипломатическите са просто на нужното за дипломацията ниво и нищо повече. Трябва да се разбере веднъж завинаги, че нашият път е към Европа, а не назад и тези, които изпитват носталгия към миналото е крайно време да се осъзнаят и да започнат да мислят глобално и по европейски!“, заяви пред смаяните бизнесмени президентът, а в залата едва не го освиркаха.

Той обаче продължи, с твърдението, че  България е добър пример, как заедно с Турция пазим ефективно  границите на ЕС, а Турция помага да пазим нашата.

В кулоарите някои сравниха примера с вълк, който пази кошара с агънца.

Президентът намекна и че е придобил голям политически опит през тези пет години, бил е винаги на мястото си, когато е било нужно. По негово време са се сменили няколко правителства, но той е успял да запази националния мир.

Мнозина се запитаха дали това не е политическа и предизборна реч и дали Плевнелиев не се готви за държавен глава втори път.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/N1lSJ_j0xGI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

22 коментара

  1. Това, което е в заглавието никога не го е казвал и въпреки че не го подкрепям е време слабоумните путлерофили да спрете да си измисляте новини.

    • ..страхливия никога не казва той отбелязва за да може спокойно да се отказва от казаното ( по адвокатски)……………..

  2. Няма по гнусен и натъртващ се към америка президент от тоя такава подлога няма втора

  3. ДА бъде съден за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА !!!!! СМЪРТ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ !!!

  4. идиот на Турция и е само до нашето небе. Ердоган се чуди какво да прави между два огъня от една страна кюрдите водят гражданска война от друга бомбени атентати почти всяка седмица и протести на недоволни турци от диктатурата на управляващите.

  5. Никога не сме имали такъв загубен президент! Ами, че той за нищо не става!!!!!

  6. Тоя е луд!Да ходи е Анадола да го праскат отзад!Педал изхабен!

  7. Защо не вземеш да се разкараш боклук такъв мамкати да еба предател долен

  8. Никога не е бил мой президент и няма да бъде!Да му се радват на тъпизмите тези които го избраха.

  9. СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ИМА ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.. ЩАСТИЕ ЗА ВСИ1КИ БЪЛГАРИ, ЧЕ ТАЯ ГАД СИ ОТИВА. КАКВОТО МУ Е СЕМЕИНОТО ПОЛОЖЕНИЕ,,, ТАКОВА МУ Е И РАЗСЪЖДЕНИЕТО И РЪКОВОДЕНЕТО,,,КОИТО СИ ГО НЯМЯ В ГЛАВАТА И ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА МУ ПОМОГНЕ,,,АЗ СЪМ ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК, НО ТАКЪВА ГЛУПАВ И НЕРАЗСЪДЛИВ МРЪСНИК НЕСЪМ ВИЖДАЛ..

  10. Изменник и крадец малоумник боклук братушки владимир путин освободите ни от управляващите поробители роби сме м българия роби и в ес помощ загиваме

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *