Паника във въздуха! Борисов и правителственият самолет „висят“ час над летище София

Бойко самолетЛуда паника обхвана снощи летище „София“, персонала и медиите, когато правителственият „Фалкон“ аварира при излитане и остана във въздуха.

Единият колесник на прословутия самолет не се прибрал и от кулата взели решение да го върнат обратно на летището. Тъй като резервоарите били пълни, се наложило машината да кръжи около час, за да изхаби част от горивото и да кацне по-леко и по-безопасно. Това веднага се превърна в новина, която обиколи световните агенции, защото в самолета се намираше Бойко Борисов, заедно с българска делегация, която отиваше на официално посещение в Брюксел.

Паниката на летището наистина е била голяма, защото в авариралия самолет е бил премиерът, споделят летищни работници. Това е грешка на компютрите, твърдят едни. Други казват, че не е имало особен проблем и машината е можела да продължи курса си до Брюксел, а трети, че такива неща били нормални да се случват.

Специалисти от Швейцария, които се грижат за самолета и периодично му правят технически прегледи, долетяха днес да търсят причината за случилото се. На подобен преглед „Фалкон“-ът е бил само преди месец.

Тази сутрин веднага се надигнаха гласове, че парите за „Авиоотряд“ 28 били малко и трябвало да се увеличат средствата за поддръжка. Авиопаркът също бил малък. Иначе връзка с напускането на шефа на отряда тези дни и инцидента нямало.

Появиха се и читателски мнения, че нищо съществено не е станало, а просто с един тривиален инцидент се цели отклоняването на вниманието на българския народ от решението на правителството да изтегли заем от 16 милиарда. Такъв огромен заем досега не е теглен и всички си спомнят, че когато правителството на Орешарски поиска да изтегли един милиард, от ГЕРБ първи скочиха и го обвиниха, че така заробва българския народ с дългове.

Снощи делегацията излетя без проблем за Брюксел, след като подготвен втори самолет от авиоотряда.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Ето хубава причина да лапне един милиард и да си купи нови самолети, с които да фъркат бистришките тигри

  2. Както винаги „Скандално“ посочва дати. Кога е станало това? Аз лично не съм чул за подобно нещо. А иначе хубаво би било да се отъpвем от Боpисов и цялата му свита лакеи и то по тяхна вина.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *