От последните минути: ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НАПУСКА ЕС! Европейския съюз се Разпада!

kamerun1Евентуалното излизане на Великобритания от Европейския съюз ще се отрази пагубно на страните-членки, коментира  политологът от холандския университет „Радбауд“ Кристоф Якобс.

Ще настъпи страховита бъркотия след излизането на Обединеното кралство. А напускането е сигурно, социологическите проучвания дават огромен превес на избирателите от Острова, желаещи отделянето.

И в самата Холандия болшинството от хората не искат повече в ЕС. Особеното е, че същите тези хора не знаят какъв съюз искат. Но е въпрос на време някоя политическа сила да яхне вълната на тези масови настроения и да изчести и поднесе на обществото стройна концепция за нов съюз или нова независимост.

След излизането на Великобритания от ЕС ще се активизират националистите в другите държави. Италия също копнее да се измъкне от хватката на силните държави и да води своя собствена политика.

На испанците също им писна да бъдат водени за носа и да внасят високи членски вноски, а в замяна да не получават нищо.

Чехия, Унгария и Словакия пък само чакат да получат сигнал, за да свалят европейския хомот и да се оттеглят. Унгария отдавна заяви, че мнението на страната не се зачита по никакви въпроси, насила се опитват да я напълнят с бежанци и я заплашват със солени глоби, ако откаже да ги приеме. Унгарците са недоволни и от ембаргото срещу Русия, което върна икономиката им назад и остави сума ти местни фермери без работа.

На Полша й е все още удобно в ЕС, за да може да се зъби и лае по Русия с НАТО зад гърба си, както и по причина, че САЩ са им обещали именно Полша да администрира новоприсъединената към Запада територия на Украйна. Но когато стане дума за глоби или настъпване по националните интереси, Полша първа скача срещу съюзниците си.

Чехия и Словакия не се чувстват уютно в голямата европейска общност. Те роптаят, че са в положението на страни – второ качество, от които нищо не зависи, и отчитат, че самите те са станали прекалено зависими.

Според холандския политолог, евентуален Брекзит (Излизане на Великобритания от ЕС- б.р.) ще бъде началото на края на ЕС в този му вид. И тъй като Англия със сигурност ще излезе – то и разпада на ЕС е сигурен и безалтернативен!

Единствена България не се противи на каквото и да било и народът й стои в ступор като послушен добитък! И дори ако останат само две страни в съюза, ние ще сме третата.

Даже ако ни заповядат да се обесим, няма да поискаме и пари от еврофондовете за въжета…, а ще си ги купим сами!!!

Въобще… с такова послушно народо-население – олигарх да си в България!!! Олигарх, който се храни от евро субсидии на гърба на население с манталитет на крепостни селяни!

Важното е да имаме храна, вода и покрив.

В останалото сме застинали 700 години назад и няма изглед да мръднем! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Какъв съюз искат британците ли? Искат обединение с старите колонии които са носители на т.нар. британска култура и ценности. Искат Британката империя.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *