Чехия напуска Европейския съюз! Виж Защо:

0
Чехия
Чехия скочи първа, заплаши с напускане

Чехия се кани да проведе референдум за излизане на страната от Европейския съюз, който референдум има големи шансове да успее!

Това е първата страна от бившия източен блок, която открито и безкомпромисно се противопоставя на решенията на  Европейската комисия и конкретно на това за въвеждане на безвизов режим с Турция.

В чешкия парламент вече започнаха ожесточени дебати и се обсъжда предложението на дясноцентристката коалиция „Зора”, която има значително присъствие в парламента.  Неочаквано обаче предложението бе одобрено от 96 от наличните в залата  169 депутати в долната камара и бе прието с над 50 процента.

„Абсолютно  недопустимо е една мюсюлманска страна, в която живеят 75 милиона души и  която доказано  си сътрудничи с „Ислямска държава”, въоръжава я, търгува с нея, тайно пренася оръжие и пали конфликти, да получи напълно свободен достъп до Европа и Чехия. Ние не искаме да внасяме атентатори, ислямисти и да превърнем страната си в бойно поле! Не искаме да рискуваме живота на гражданите си . ЕС вече  не защитава интересите на европейските граждани. Съюзът се изроди и се  превърна в авторитарна организация, в която основателите й диктуват на новите членове какво да правят и съответно ги наказват, ако не слушат. Нашето мнение не се взима предвид, не се зачита и ни обвиняват в ксенофобия. Ксенофобия ли е да искаш да запазиш страната си от атентати и ислямизация?“, заяви на митинг председателят на „Зора” Мирослав Лидински.

Ние не искаме да унищожим  добрите неща и практики в ЕС, а да спрем  водената от няколко години самоубийствената политика на така наречения  „европейски елит“, допълни Лидински. И криворазбрания хуманизъм, който може да разруши Европа.
Макар че  „Зора” е определяна от политолози за  националистическо движение, подобно на нашата „Атака“, предложението за референдум  беше подкрепено от комунистите в парламента и  от депутати от Гражданската демократическа партия, които са в опозиция, както и част от представителите на управляващата коалиция.

Предстои то да се гласува в горната камара и най-вероятно ще се приеме! След което Чехия май ще се превърне в първата държава, напуснала ЕС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *